Blogg

27. jan, 2019

Blev en tidig lördagsmorgon för att åka till Malung för en inoff utställning med Lazze. Det var Malungs kennelklubb som arrgangerade och platsen var vid Folkets park Orrskogen. Som tur var hade jag älsklingen med mig som fika ansvarig och mötte även upp Siv Högnäs Karlsson som även hon skulle ställa några av sina hundar. Kan ju meddela att vi fick vänta väldigt länge innan det var vår tur, för domare i vår ring Ann Carlström tog väldigt lång tid på sig att bedöma hundarna vilket är både på gott och ont.

Tycket att Lazze skötte sig mycket bra denna dag, mindre stress vilket innebär att han blir mer följsam för matte. Tycket dock att han tröttnade innan det var vår tur när det där "lilla extra" försvann. Jobbigt med alla intryck med alla hundar och människor runt omkring.

Det var två som skulle bedömas i Lazzes klass som var öppen klass och han blev nr 2, fick mycket bra kritik och hp vilket vi är nöjda med.

Hans kritik löd så här:

Trevlig helhet, fina prop, maskulint huvud, fint välplacerade öron, mycket bra hals och rygg, bra bröstkorg, lagom vinklad, lagom benstomme, fina tassar, rör sig väl från sidan. behöver växa i sin kostym. Utmärkt päls. 

Tyckte att Lazze var följsam i ringen och gjorde det jag hade förvänat mig av honom, måste ge mig själv både lite ris och ros. Riset blir att jag borde ha tränat lite mer med honom innan, slarvar med detta. Ros får det bli för att jag var mindre nervös och kunde till och med äta en smörgås och dricka kaffe innan vi skulle gå ut, fick faktiskt mvg av Janne när jag lugn hela tiden🤪.

Nästa utställning blir i Insjön den 30/3 och även det är en inoff, så jag får träna lite till bara. Därefter blir det nog Högbo som är officiell.

Kram på er!!

3. jan, 2019

Då har jag och Lazze gjort vår första utställning tillsammans och det blev tillsammans med min syster Malin och hennes Hugo, och som assistent hade vi med oss min systerdotter Matilda. Utställningen arrangerades av NÄKK (Norra älvsborgs kennelklubb) och den var en inoff utställning i Vårgårda

Jag hade för denna utställning inte gjort så mycket extra mer än trimmat Lazze kring öron och hals, han var så fin i pälsen i övrigt så det fick bli bra så. Vi har även tränat en del springa när han har haft en tendens att springa i passgång när han slarvspringer. Det jag var mest nervös över var hur han skulle vara inne i ringen när han är ganska stark och vill fram till alla hundar och hälsa vilket inte är ok i detta sammanhang. Åkte även själv då övriga i  familjen blev kvar vid mina föräldrars sommarstuga vid Hjortens Udde och hade det bra.

Det är riktigt roligt att åka med syster och hennes hundar på äventyr, då man kan vara sig själv vilket är både övernervös, glad, lycklig, ledsen och sist men inte minst så får jag bra konstruktiv kritik som vi kan träna vidare på. Så jag hoppas det blir fler tillfällen detta år som vi åker ihop❤.

Det var riktigt många Goldens som skulle dömas på denna inoff utställning, hela 43 st varav 6 unghundar i den klass som Lazze skulle ställas i. 

Tyckte Lazze skötte sig riktigt bra för att vara hund nr 3 av 6, var dock lite spänd och rädd om rumpan när jag skulle ställa upp honom. Han ville gärna sätta sig (matte var också spänd), när det fanns hundar både bakom och framför honom. Men jag tyckte att vi fixade riktigt bra, och vet nu vad vi ska fortsätta träna på och det är själva ställandet men också springa mer så jag är bekväm och säker på hur han rör sig.

Bedömningen blev så här  av domare Carina Andersson Rapp:

Maskulint huvud och uttryck, Kunde ha kraftigare underkäke och bättre pigment (nosen är lite ljus nu på vintern). Härlig subtansfull kropp. Välformad bröstkorg med bra volym. Härligt bakställ. Bra benstomme. Rör sig väl. Fin päls och färg. Välpresenterad. 

Vi fick ett hp och blev placerad som hund 3 vilket jag var mer än nöjd med. Så vi fick med oss en fin rosett hem till vår Wall of fame 😀.

Mycket trevlig utställning som jag gärna åker på igen. Nästa planerade utställnng är i Malung som också är en inoff utställning och det blir den 26 januari.

Min syster ställde även sin Flatcoated retriever kille Hugo och de var så fina i ringen, de blev placerad som nr 2 i sin grupp med HP. Så vi fick med oss bra kritik och rosett båda två, så kul!! Kortet som jag lägger upp idag är från utställningen i Vårgårda. Våra fina goa buskillar!

Kram

 

16. maj, 2018

Förra helgen åkte jag och Zune ner till min syster i Lilla Edet för ställa honom vid Skaraborgs Kennelklubbs utställning i Lidköping. Min syster skulle även hon ställa sina hundar Thor och Hugo.

Domare i Goldenringen var Theres Johansson.

Zunes kritik löd så här:

Maskulin hande med korrekt bett men med allför grovt skallparti och köttiga kinder, vilket ger ett främmande uttryck. Ok skuldra, stark rygg, bra kors, fin valvning i bröstkorgen, bra tassar. Rör sig ok runt om utmärkt pälskvalitet och pigment. Trevligt temprament.

Så kvalitetspriset blev: Very Good

Vet inte vad jag ska säga om denna kritik kring hans skallparti mer än att jag tycker hans huvud och kinder är väldigt fint, och har vid tidigare utställningar fått fin kritik kring just det. Var själv väldigt nöjd med dagen, Zune var glad och viftade glatt med svansen och jag var inte så jättenervös vilket gjorde allt runt omkring mycket roligare och lättare.

Nästa utställning blir troligtvis i Piteå i juli, får se vad de hittar för fel då på Zune. Vem vet han kanske har för små tassar🙃.

Tur som är vet jag ju att jag har världens finaste och goaste Zune❤ 

18. nov, 2017

I söndags var det utställning i Rättviks körhall och det var SSRK Dalarna som arrgangerade. I och med Zune tyvärr hade fått vattensvans så blev det bara Bozze som skulle ställas och då i junior klass. 

Domare för Goldenretriever ringen var Nina Lönner Andersson och hon var helt ok, såg att hon helst ville ha vita Goldens som vinnare i alla klasser men det är ju en smaksak.

Det var 7 juniorer som skulle dömas och jag tyckte att Bozze skötte sig utmärkt innan vi skulle in i i ringen, avslappnad och cool med allt som är runt om nu när han även var utan Zune. Tyvärr så ändrades detta precis när vi skulle gå in i ringen då en av de andra juniorena ville fram till Bozze och kolla in honom så det blev spänt och hans ragg for upp, och inte blev det bättre när han skulle springa och visas först. Skulle vända sig om hela tiden och det blev bara rörigt allting för matte och Bozze. Vi fick till ett VG och får vara nöjda med detta och mitt självförtroende i ringen är just nu inte det bästa kan jag ju säga, hade ju varit skönt att haft med mig Zune här som är lugn och stabil i utställningsringen🤔.

Bozzes omdöme löd så här:

Maskulin hane, bra propotioner, bra skalle utmärkt nosparti kunde ha stramare läppar, bra bett, markerat föbröst, framskjuten skuldra, något lösa armbågar och veka mellanhänder. Tillräcklig volym i sin bröstkorg, rör sig spänstigt, bra steg från sidan men slarvigt fram. Kunde ha mer underhull.

Vi behöver nu träna på ringträning och då speciellt när det springer hundar bakom honom och funderar skarpt på att inte ställa honom förrän han är vuxen dvs 2-2,5 år. Det får bli Zune som jag får träna mig på för jag behöver verkligen bli bättre på att ställa, just nu är det riktigt tråkigt och jobbigt.....

 

16. aug, 2017

Dag två vid Goldenspecialen så hade de anordnat en Open show utställning, och där deltog jag med både Bozze och Zune. Det var riktigt roligt för det kändes som jag började få "lite" rutin på utställandet och var inte riktigt lika nervös som jag brukar...

Domare för hanhundarna ( bara Goldens denna dag) var Charlotte Carping och är även kennelmamma för Chartoms. Väldigt trevlig och lättsam och verkade tycka om bägge grabbsen.

Bozze var först ut i klassen junior 2, och han fick placering 2 av 5 med hp och excellent. Hans detaljbeskrivning löd så här:

En 1:årig maskulin hane med utmärkt helthet, vackert huvud och uttryck korrekt bett och fin hals, väl tillbakalagda skuldror, något kort överarm, stark rygg, bra bröstkorg, utmärkt vinklad bak, rör sig något fransyskt fram, passande benstomme och välvisad. 

Jätte nöjd med kritiken.

När jag hämtade detaljbeskrivningen vid domartältet efter att jag ställt bägge, så hade jag inte mina läsglasögon med mig utan tog glatt emot det som gavs. När jag väl satt i bilen hem och skulle börja läsa lite med glasögon på så märker jag att Zunes detaljbeskrivning inte stämmer utan ringsekreteraren har gett mig en annan hunds omdöme, så typiskt! Men han blev i sin klass som var Maiden placerad som 2 hand även han med hp och excellent. Var riktigt nöjd här för det var flera fina killar med i denna klass och de var 12 stycken som skulle konkurera om placeringarna och Zune blev så fint placerad, så roligt❤.