Blogg

16. maj, 2018

Förra helgen åkte jag och Zune ner till min syster i Lilla Edet för ställa honom vid Skaraborgs Kennelklubbs utställning i Lidköping. Min syster skulle även hon ställa sina hundar Thor och Hugo.

Domare i Goldenringen var Theres Johansson.

Zunes kritik löd så här:

Maskulin hande med korrekt bett men med allför grovt skallparti och köttiga kinder, vilket ger ett främmande uttryck. Ok skuldra, stark rygg, bra kors, fin valvning i bröstkorgen, bra tassar. Rör sig ok runt om utmärkt pälskvalitet och pigment. Trevligt temprament.

Så kvalitetspriset blev: Very Good

Vet inte vad jag ska säga om denna kritik kring hans skallparti mer än att jag tycker hans huvud och kinder är väldigt fint, och har vid tidigare utställningar fått fin kritik kring just det. Var själv väldigt nöjd med dagen, Zune var glad och viftade glatt med svansen och jag var inte så jättenervös vilket gjorde allt runt omkring mycket roligare och lättare.

Nästa utställning blir troligtvis i Piteå i juli, får se vad de hittar för fel då på Zune. Vem vet han kanske har för små tassarHa ha!.

Tur som är vet jag ju att jag har världens finaste och goaste ZuneHjärta 

18. nov, 2017

I söndags var det utställning i Rättviks körhall och det var SSRK Dalarna som arrgangerade. I och med Zune tyvärr hade fått vattensvans så blev det bara Bozze som skulle ställas och då i junior klass. 

Domare för Goldenretriever ringen var Nina Lönner Andersson och hon var helt ok, såg att hon helst ville ha vita Goldens som vinnare i alla klasser men det är ju en smaksak.

Det var 7 juniorer som skulle dömas och jag tyckte att Bozze skötte sig utmärkt innan vi skulle in i i ringen, avslappnad och cool med allt som är runt om nu när han även var utan Zune. Tyvärr så ändrades detta precis när vi skulle gå in i ringen då en av de andra juniorena ville fram till Bozze och kolla in honom så det blev spänt och hans ragg for upp, och inte blev det bättre när han skulle springa och visas först. Skulle vända sig om hela tiden och det blev bara rörigt allting för matte och Bozze. Vi fick till ett VG och får vara nöjda med detta och mitt självförtroende i ringen är just nu inte det bästa kan jag ju säga, hade ju varit skönt att haft med mig Zune här som är lugn och stabil i utställningsringenOsäker.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Bozzes omdöme löd så här:

Maskulin hane, bra propotioner, bra skalle utmärkt nosparti kunde ha stramare läppar, bra bett, markerat föbröst, framskjuten skuldra, något lösa armbågar och veka mellanhänder. Tillräcklig volym i sin bröstkorg, rör sig spänstigt, bra steg från sidan men slarvigt fram. Kunde ha mer underhull.

Vi behöver nu träna på ringträning och då speciellt när det springer hundar bakom honom och funderar skarpt på att inte ställa honom förrän han är vuxen dvs 2-2,5 år. Det får bli Zune som jag får träna mig på för jag behöver verkligen bli bättre på att ställa, just nu är det riktigt tråkigt och jobbigt.....

 

16. aug, 2017

Dag två vid Goldenspecialen så hade de anordnat en Open show utställning, och där deltog jag med både Bozze och Zune. Det var riktigt roligt för det kändes som jag började få "lite" rutin på utställandet och var inte riktigt lika nervös som jag brukar...

Domare för hanhundarna ( bara Goldens denna dag) var Charlotte Carping och är även kennelmamma för Chartoms. Väldigt trevlig och lättsam och verkade tycka om bägge grabbsen.

Bozze var först ut i klassen junior 2, och han fick placering 2 av 5 med hp och excellent. Hans detaljbeskrivning löd så här:

En 1:årig maskulin hane med utmärkt helthet, vackert huvud och uttryck korrekt bett och fin hals, väl tillbakalagda skuldror, något kort överarm, stark rygg, bra bröstkorg, utmärkt vinklad bak, rör sig något fransyskt fram, passande benstomme och välvisad. 

Jätte nöjd med kritiken.

När jag hämtade detaljbeskrivningen vid domartältet efter att jag ställt bägge, så hade jag inte mina läsglasögon med mig utan tog glatt emot det som gavs. När jag väl satt i bilen hem och skulle börja läsa lite med glasögon på så märker jag att Zunes detaljbeskrivning inte stämmer utan ringsekreteraren har gett mig en annan hunds omdöme, så typiskt! Men han blev i sin klass som var Maiden placerad som 2 hand även han med hp och excellent. Var riktigt nöjd här för det var flera fina killar med i denna klass och de var 12 stycken som skulle konkurera om placeringarna och Zune blev så fint placerad, så roligtHjärta

 

7. aug, 2017

Igår var vi till Svenstavik för utställning med bägge grabbarna. Det var en internationell hunduställning och arrangör var Jämtland/Härjedalens kennelklubb. Det var totalt 35 goldens som skulle bedömas i goldenringen och domare för dagen var Ann Carlström. 

Bozze gick in först i juniorklass och fick kritiken:

Tilltalande helhet, fina proprtioner, maskulint huvud med fint utryck, utmärkt nosparti och välplacerade öron. Mycket bra hals och överlinje. Bröstkorg under utveckling. Lagom vinklad runt om. Rör sig mycket väl från sidan men ostabilt fram. Utmärkt pälskvalitet. Han fick Excellent och placerad  som 1. Domaren tyckte mycket om honom, men ville inte ge ett ck när han behöver lite mer tid att växa i sin kropp. Jätte nöjd matteHjärta.

Zune skulle ut direkt efter så det blev lite stressigt med att byta hund och nummerlapp. Zunes kritik lät så här:

Tilltalande helhet, fina proportioner, maskulint huvud med fint uttryck, välplacerade öron. Mycket bra hals och rygg. Bröstkorgen kunde vara bättre formad i undre delen. Lagom vinklad runt om. Rör sig bra från sidan och fram. Mycket bra pälskvalitet. Fick excellent men ingen placering, tror han blev 5:a. Var nöjd med detta och det var en trevlig och bra domare, kändes som hon var närvarande när jag ställde hundarna.

Vill även tacka min älskade man för att han står ut med mig vid dessa tillställningar som gör mig så nervös, och extra roligt att Siv och Ing-Britt var med och ställde fina Alva och IrmaHjärta.

 

16. jul, 2017

Igår startade jag och Zune vårt första Wt- nkl någonsin och jag kan ju erkänna att jag var jätte nervös. Hade under veckan försökt hitta orsaker till att inte starta men fick inte något medhåll att inte gå så det var bara att åka iväg för att "träna" på riktigtBlinkar. Det var SSRK Dalarna som anordnade Workingtest i Långshyttans Älgpark och det var ca 75 ekipage som startade i nybörjarklassen. Vi var på plats i Långshyttan kl 8:00 för då gick starten för nybörjarklassen, alla fick en tennisboll med startnummer på, som vi skulle ha med oss under fm som lades i en ränna för turordningen vid varje ruta. Jag hade nr 11 och fick starta i ruta 1 som var vattenapportering, Zune var hyperladdad och stark. Innan starten försökte jag med på lite lydnad med fotgående, så vi skulle få lite kontakt men den var väldigt sparsam. Väl inne på startruta 1 som tack och lov inte hade något fotgående, kunde jag i alla fall sätta honom. Det kom ett skott, kast och tyvärr ett skott till från en annan ruta och då tyckte Zune att han väntat tillräckligt så det blev en knallning = 0 poäng. Hämtade i alla fall fint hem dummyn och ok avlämning men vad gör det när det var en knallning.

Gick därefter vidare till ruta 2 som var ca 15 fotgående fram till startplatsen. Rutan bestod av en större åker som var slagen i ränder med högt gräs emellan (blev som gator mellan de höga gräsområderna). Fotgåendet gick konstigt nog ganska bra, sedan tyvärr lyssnade inte föraren så bra på domaren utan satte honom på lite fel plats än vad domaren ville. Kändes just då som om jag justerar sittandet så knallar han igen, och det ville jag undvika. Skott, kast som kom i gräset längst bort, då insåg jag att han satt fel för att se bäst. Zune såg inte var dummysen slog ner utan for ut men visste inte riktigt rätt riktning när det var en bra bit bort på åkern. Zune gick ut bra utan knallning men hittade inte dummysen utan fastade i åkerrännan längst bort. Så detta var helt mitt fel som inte lyssnade på vad domaren faktiskt sa.... (Blev så sur på mig själv) Blev en 0 till.

Sedan tyckte jag det hände något med Zune, han började lyssna bättre och vi klev in i den bubbla som jag helst hade velat ha från start. Ruta tre var också åker och med en sluttande skogsdunge i slutet av den, och dummysen skulle slå ner i skogsdungens sluttning. Zune satt kvar fint tills att jag fick skicka honom, fin markering av Zune som gick säkert ut och hämtade in dummysen. Svårigheten var här att det var sluttningen, en del hundar hade inte hittat dummysen när det låg i slutet på sluttningen. När han var på väg in så tyckte jag han drog sig mot skytten (älskar alla skyttar{#smileys123.tonqueout}), så jag gjorde en inkallning med visselpipan så vi fick nog avdrag för detta. Kom sedan in fint och lämnade av bra. Poäng:19

Ruta fyra var ett sök, där de lagt ut 4 dummysar inom ett område och hunden skulle hämta in en. Här hade många duktiga hundar fått 0, för att den var svår. Kände faktiskt att detta borde vi klara av när Zune är duktig i sök när vi tränar hemma. Domaren var även skytt och fick skicka honom när jag själv ville, så den biten var inget problem. Zune gick först lite utanför området och domaren ville att jag skulle få in honom där dummysarna fanns så jag använde visselpipan för att få honom in honom i området, och han hittade en och lämnade av jätte bra. Så stolt över honom här!! Fick nog avdrag för att jag fick använda visselpipan igen och att han gick lite långt ut men vi fixade det!! Poäng: 10

Ruta 5 var fotgående ca 10 meter fram till start plats där det var skogsterräng och dummysen skulle slå ned bakom en större sten. Skott, kast och Zune gick ut efter att jag skickat honom, han gick fint ut och hämtade dummysen bakom stenen och tillbaka till mig. Så nöjd med detta avslut och hoppas på inte för många avdragspoäng i denna ruta. Fick nog avdrag för att jag var övertydlig i att sitta kvar. Poäng: 15

Så jäkla nöjd över både Zune och mig att vi faktiskt fixade detta, absolut inte perfekt men vi gjorde det och det blev inte 0 i varje ruta utan vi fick till bra arbete från ruta 3.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Det vi ska träna mer på nu är avstånd och skiftningar i terrängen som det var i ruta 2, samt stadgan att vi faktiskt kan börja jobba ihop redan från start. Zune har ju en tendens att vilja fixa saker själv, helst utan matte men här måste vi ju samarbeta.

Bozze var även till Älgparken, för lite socialträning. Det var en del skott i området och jag ville se hur han reagerade på det. Hur cool som helst och han låg och sov bland andra hundar och skott, medans morbror Zune fick jobba hårtLer stort.

Tack även till Janne som var med mig som supporter och fikaansvarig, du är bara så bästHjärta.

 

Nästa utmaning blir utställning i Svenstavik med bägge grabbarna, och jag tror att Goldwork Siv ska med med lite fina tikar också.