14. jun, 2015

Utställning i Avesta

Igår var jag och min syster Malin och ställde våra hundar Zune och Nisse i Avesta. Det var Dalarnas kennelklubb som arrangerade utställningen. Zune har nu gått upp i Junior klass och det var 4 hundar i hans utställningsring, Zune blev placerad som hund 3, med very good dvs ett blått band. Inga rosetter denna gång, men han är så fin❤️. Kritiken löd så här:

11 månader. Bra storlek, men är ännu mycket valpig han måste strama upp sig, kraftig mask huvud, bra skallparti, nospartiet något kort. Bra ögon, mjukt uttryck, bra hals, tillräcklig kropp, överlinjen måste bli stramare passande vinklar bak, tillräcklig benstomme, vacker färg och päls bra steglinje från sidan,härligt temperament. Behöver mera tid! Det var inte jag som ställde Zune utan Siv, vilket hon gjorde jätte bra, tror dock att jag nu tar över och ställer honom själv i fortsättningen det är ju inget att vara rädd för och jag har ju en jätte fin hund❤️

Domaren hette Rune Fagerström och var från Finland. 

Zune var även väldigt trött denna dag och lite låg, hade ingen lust att vara glad utan ville helst bara vara, så nästa gång som vi ställer så får matte vara bättre på att lada upp rätt och ha en lugn dag innan och ingen student mottagning och sen kväll med bus. För Nisse gick det bättre som var i Flattarnas öppen klass, excellent och rött band, stort grattis ni var så fina trots värme och lite trötthet😊👌👍. När de kom hem så tog Malin med sig grabbarna till badet så de fick bada och bara vara de finaste bushundarna, vilket de är väldigt bra på❤️❤️ Det var jätte roligt att få åka med Malin och hennes döttrar på utställningen och prata lite hund, och se spelet mellan olika hundägare både på ett positivt och negativt sätt! Höll på att glömma Zunes syster Alva var även med och ställdes och fick även hon ett rött band och exellent och placerad som 4 tik! stort grattis till Alva och Siv!!!