4. jul, 2015

Utställning i Alfta

Idag har vi, jag och Janne varit iväg på utställning i Alfta och med oss hade vi snyggingarna Zunebus och syster Alva. Fick det förtroendet av Siv att ställa även hennes fina Alva. Hämtade Alva redan i torsdags em, så  bus syskonen har lekt och badat en hel del innan dagens utställning. Vi åkte kl 7:30 så vi skulle vara i Alfta kl 9:00, då utställningen öppnade. Zune skulle bedömas som hund nr 15 i ring nr 3,  så jag ville vara i tid så syskonen blev lite vana med omgivningen innan det var dags för att gå in i ringen. Domare var Therese Johansson och Zune och Alva går nu junior klass. Både. Zune och Alva fick kvalitetpris Excellent och jag blev väldigt glad och lycklig över denna prestation både av mig och av hundarna, de lyssnade på mig och följde mig bra i ringen. Zunes kritik löd så här:

Maskulin hane med härligtuttryck, korrekt bett, utmärkt öronansättning. Tillräcklig överarms vinkel, stark rygg och ok kors. Utmärkt lår bredd. Passade benstomme, fina tassar 🐾,  tillräcklig bröstbenslängd. Är idag lite smal, tåar ut något i stående fram, rör sig trevligt runt om. Härligt temperament och utmärkt pälskvalitet..

Så nöjd 😊 med denna kritik kom på en 2 placering trots äldre hundar och fick höra av domaren att han var en mycket lovande hund som var lite smal för dagen. Ingen i Zunes klass fick ck.

Alva fick även hin fin fin kritik av domaren, och blev placerad som tik 3😘