19. aug, 2015

Utställning i Rättvik

Då har vi varit på hundutställning i Rättvik och det var Nedansiljans brukshundsklubb som anordnade den. Det var en inofficiell utställning. Är så stolt över mitt lilla bus som uppför sig exemplariskt när vi är i väg på dessa tillställningar, speciellt när jag har en tendens att bli nervös och mer virrig än vanligt😲. Zune är lätt att föra och ställa bara jag har lite gott godis med mig ut i ringen. Det är matte återigen som måste få mer rutin på saker och ting kring utställandet men det kommer hoppas jag....

Domare för grupp 1 som Zune var med i heter Kerstin Henriksson, och hade enligt den information som jag läst själv labrador retrievers så det kändes som hon kunde hur retievers skulle se ut.

Zunes omdöme lät så här denna gång:

Trevlig helhet, härligt uttryck, kunde ha något mindre kind. Umärkta ögon, öron och bett, utmärkt överlinje och svans. Mycket bra bröstkorg, ben och tassar. Goda vinklar runt om och rör sig med utmärkt steg och steglängd men en aning nystande fram. Korrekt pälskvalitet.

Zune fick HP och blev till och med BIR så lycklig och nöjd med kritik och rosetter. Att tillägga var att vi gick i vuxenklassen så det känns som han utvecklas rätt i och med att jag vet att han kommer sätta mer muskler och få ännu mer päls. Duktiga buskille!!

Domaren som sagt var jätte bra i och med att hon även gav kritik till mig så att jag kan träna på att föra min hund ännu bättre, hon tyckte att jag skulle gå fort med honom istället för att springa. Det blir lätt att rörelserna i stegen blir slarviga när hunden springer fort därav nystandet fram i kritiken och det kan vi visa bättre.

Vi blev inte kvar på gruppfinalen i och med att dessa var så sent på em och jag kände att vi behövde åka hem och göra oss klara för att köra Sara till Karlstad.

Mycket rolig och trevlig utställning var det och åker gärna dit igen😀. Tråkigt dock när man ser andra hundägare vara elak mot sin hundar på utställning, visst är det nerver och oroliga hundar samt mattar/hussar vid en utställning men slag och vrida om öronen är inte ok! Tur det finns folk som kan gå fram och säga till ordenligt!!

Nästa utställning blir i september och då blir det junior klass igen och ska snart börja ladda för detta men det blir nu att njuta av söndagens framgång en vecka till. På söndag är det utställningsträning i Borlänge som SSRK anordnar så jag har tänkt att åka dit och få lite tips och råd även där.

Kram 😀