13. sep, 2015

Utställning vid Högbobruk

Idag blev det en tidig morgon, jag och Janne gick upp redan vid 6:30 så vi skulle vara i tid vid Högbobruk. Zune gick ut som hund 3 i ring 10 och utställningen började vid 9:00. Arrangör för utställningen var Gästriklands Kennelklubb och det var en internationell utställning och det var många hundar måste jag ju tillägga, bara i Golden ringen var det 64 starter och då var inte valparna medräknade för de gick i en annan utställningsring. 

Domaren för dagen heter Stepinski Andrej och kom från Polen och i Zunes juniorklass var det 6 stycken. Domaren gillade inte mörka hundar, spelade nog inte någon roll hur fina exteriört de var utan de skulle vara vita och stora. Gick bra dock för Zune ändå, tur han inte var mörkare än vad han var😁. Zune fick Exellent och blev 4 i sin klass och jag är supernöjd med det. Bra kritik fick han med, kunde dock röra sig lite större så jag få ta med mig det när jag ska visa honom nästa gång. Hans kritik löd så här:

Medium size. Well boned, level back. Enough angulations both ends, good reach of neck flowing to the Withers. Just a little too short on the legs, enough body. Lovley head, strong but not too heavy. Beautiful eyes. Nice profil. Front action could be a little morse reach. Enough action in rear. 

Som sagt mycket nöjd med dagen både jag och Zune, Zune tyckte dock att det roligaste att syster Nicki och snyggingen Cilla kom och tittade vid utställningen, så de hann med lite bus även där❤️. 

Har inte riktigt bestämt när det blir nästa utställning men det blir nog i november när SSRK Dalarna arrangerar, återkommer mer när jag bestämt mig😀