22. mar, 2016

Utställningen vid Högbo ridklubb

I söndags var jag, Janne och självklart våran lilla stjärna Zune på utställning vid Högbo ridklubb det bar SSRK Gävleborg som anordnade en officiell utställning. Det var totalt 59 golden som skulle bedömas och domaren för dagen heter Kjell.., det var 6 unghundar som skulle bedömas i Zunes klass.

Jag hade som jag skrivit i tidigare inlägg fått veta att domaren inte var så jätte bra utan dömer till fördel till vissa kennelnamn, men jag tänkte att jag provar och bildar mig en egen uppfattning. Tyvärr hade de som jag pratat med tidgare rätt, ettan och tvåan kom från de kennlar som han gillade och och vi andra dödliga fick nöja oss med sämre kritik. Klart att de som kom 1 och 2 var fina hundar, tror inte de stora kennlarna skulle visa en mindre snygg hund. Vi (Zune) fick bra kritik och jag vet även att jag kan visa honom bättre så att han visar ex sina steg bättre men när de kritiserar hans hals och vinklar fram då blir jag lite ledsen. Han har alltid fått jätte bra kritik för hans fina hals, bröstkorg och vinklar fram, och jag tycker de har utvecklats ännu mer nu när han snart är en vuxen hund. Men det är domaren som dömer och jag vet ju att jag har världens finaste kille❤, oavsett vad de dömer. Extra roligt var det att jag fick träffa Zunes pappa Robin som var där med sin matte Kerstin Andersson som är delägare i Kennel Rossmix. Hon kom fram till oss efter vi ställt Zune och pratade lite hund.

Kritiken för dagen löd så här:

God könsprägel, bra kondition, ger ett bra helhetsintryck, kraftig skalle, mask intryck, kort hals, knappt vinklat framställ, bra bröstkorg, lång länd, tillräckligt vinklat bakställ, god benstomme, bra pälskvalitet, kunde röra sig med mer kraft i steget. Trevligt temprament.

Nästa utmaning för oss blir en inofficiell utställning i Ludvika den 9 april, och jag tror även att Sara Wester snart drar igång apporteringskursen vilket ska bli så roligt😀. Längtar riktigt och det roliga är att vi kommer att bara vara 3 som tränar för henne när det är en privat kurs så vi får säkert många bra tips och ideér om hur vi ska träna vidare hemma. En av dem som kommer att vara med på apporteringskursen är Susanne och hon har sin jaktlabbe Sigge med sig och vi har tränat ihop förrut och det känns tryggt😀.

Fick inget bra kort på Zune vid söndagens utställning, så jag lägger upp ett kort på Zunes pappa Robin❤, kortet är taget från Rossmix hemsida så gå gärna in och kika det finns fler fina kort på Zunes pappa.