13. nov, 2016

Utställning SSRK Dalarna

Idag har vi varit på utställning i Rättviks körhall och det var SSRK Dalarna som anordnade en officiell utställning. Var idag jätte nervös, första utställningen för Bozze och första gången för Zune i öppen klass🙂. Saken gjorde det inte bättre av att jag är tokförskyld och knappt kunde springa för jag var så täppt i näsan.... Men vad gör man inte när man äntligen tagit sig iväg på utställning.

Siv som är uppfödare för våra killar var även där och ställde sina tikar, Nova och Myran, och de fick excellent dessa fina tjejer🙂.

Måste ju säga att jag trots nervositet och förskylning mycket nöjd med vår dag i Rättvik, Bozze gick ut som hund nr 3 av 6 stycken (han gick denna dag i valpklass 1), han placerade sig som valp nr 4 och jag var så nöjd med det. Bozze var hur cool som helst, både i ringen och utanför. Han lät domaren ta på honom och följde mig bra. Ska träna lite mer "ställa upp" till nästa gång för det kan vi bli bättre på🙂.

Domaren för Goldenretriever var Bjaerne Sörensen och var från Norge. Bozze fick omdömet:

Utmärkt typ, maskulint huvud, utmärkt benstomme, snygg överlinje, aning stora öron, rör sig med bra steg med inslag av paralella rörelser.

Så jag var mycket nöjd med detta🙂. 

Vi fick därefter vänta ett tag tills att det var Zune som skulle gå i öppen klass med de stora grabbarna. Tyckte först att Zune var ofokuserad innan vi skulle ut i ringen, när han skulle hälsa och sträva till alla andra hundar som var i vår närhet men väl inne så skärpte han till sig och var med mig i både att föra sig och stå fint🙂.

Zune fick excellent vilket jag är väldigt nöjd med, jag hade som mål att vi någon gång skulle få excellent i öppen klass och fick det direkt så visst har jag en fin hund. Zune fick även väldigt fin kritik som löd:

Vackert huvud och uttryck, bra hals, tillräcklig kropp, välvinklad bak, rör sig med bra steg, välvisad.

Jag blir så glad  när det står välvisad, känns som man har gjort något rätt även jag som för hunden och att vi gör det snyggt och trevligt inne i ringen. 

Jag tyckte domaren var bra, lättsam och enkel och bra med hundarna. Blir så enkelt när domaren pratar med alla och vill att man ska visa hunden på bästa sätt.

Så jag summerar dagen som lyckad och Bozze har nu debuterat vid utställning och det gjorde han riktigt bra trots att det var en officiell utställning med massor av fina goldens.

Nästa gång blir redan om två veckor och då ska vi till Gästrikslands kennelklubb för en inofficell utställning vilket blir alldelles lagom för oss denna gång😀.

Har även bestämt att vi ska åka till Ludvika för utställning i april, det blir nu tredje året i rad vi åker dit och vi tycker det är en bra utställning för att vara inofficiell. 🙂

 Fotograf idag var Janne, som även står ut med att följa med sin fru på dessa tillställningar när hon är så hispigt nervös. Tack Janne❤.