2. jul, 2017

Springernatta 2017

I lördags var team Zune vid Hunnebergs kungliga jaktområde för att delta vid Springernatta som är ett viltspårsprov arrangerat av Springerklubben Bohuslän/Dal-trestad och Dalslands Dreverklubb. Samling var det kl 19:00 på lördag kväll och där fick ca 30 deltagare tilldelat sig en domare och turordning för spår. Team Zune fick en domare som heter Curt Muhre´n, som var en äldre erfaren herre som var aktiv i Springerklubben och fick starta först av de två som han skulle döma för denna kväll. 

De gick ett öppenklass spår och vid provtillfället var det 22 grader och lätt vind, terrängtyp var barrskog, lövskog, tätningar, öppen mark/åker. Spårtiden för Zune var 23 minuter, vilket är en bra tid. 

Spåret:

Finner spåret efter 20 sek, följer spåret noggrant på sträcka 1. Ringar vid vinkel 1, spårar kryssande på sträcka 2, ringar vid vinkel 2 (oblodad), får ett ej noterbart tappt på sträcka 3, spårar kryssande, tar vinkel 3 bra, går bra på sträcka 4, tar återgången perfekt men går av spåret och tillbaka för att ta om spårningen ytterligare en gång och fortsätter sedan till klöv som hunden tar.

Team Zune fick en 1:a för detta spårarbete vilket de och jag var överlyckliga för, så kul att de tycker det är roligt och jobbar så bra ihop.

Extra kul var det att Curt hade sagt till Janne att det var roligt att se en "riktig" Golden både i färg och storlek för han tyckte att det fanns så många enligt honom "för" stora och vita goldens och som inte jobbade något med spår/jakt/apportering. Ska ju inte säga så mycket här för jag har ju haft världens finaste River och Sven som var stora vita goldens och de hade säkert tyckt om att spåra bara matte och husse hade den tid då som vi har nu med Zune och Bozze. Men det är ju kul när domaren tycker om hunden❤, och han tyckte Zune var spårnoga. De Curt ville att Janne skulle ta med sig i spårandet framöver, är att Janne ska berätta när han känner att Zune tar spåret i ex startrutan eller annat som händer vid spårprovet som ger + poäng och även ger möjligeht till hederspris om spårandet går bra. Lyckad kväll var det i alla fall och det firades med lite kex, ost och vin hemma hos Malin. Juniorerna var med och väntade på Zune nere vid samlingplatsen, vi hade social träning med dem och de får betyget MVG (sötisarna). Blir så glad i hjärtat när jag ser våra hundar kunna leka, busa och ha kul utan rivalitet. Hade två väldigt trötta killar igår när vi åkte hem mot Sundborn igen, så nu blir det att ladda om för nästa helg när Kung Thor kommer igen❤.

Ha en bra vecka så skriver jag här igen nästa söndag efter utställningen i Alfta.