9. jul, 2017

Utställning i Alfta

I lördags så var vi iväg på officell utställning i Alfta och det var Hälsinglands kennelklubb som arrangerade utställningen.

Bozze var hund 4 i ring 5 och det var 3 juniorer i hans klass. Domare i denna ring var Torbjörn Skaar. Var väldigt nervös över hur detta skulle gå när jag var så osäker hur han skulle tycka om min fina Bozze, men jag måste säga att det gick över all förväntan för Bozze fick Excellent och blev placerad som 3:a av tre. Hans kritik löd så här:

Bra huvud och uttryck, mörka ögeon bra pigment, välburna öron, bra hals bra vinklar fram bak, bra kropp för sin ålder, rör sig något ostabilt för sin ålder behöver lite mer tid på sig. Välpresenterad.

De Torbjörn Skaar sa till oss innan vi gick ut ur ringen var att han ville se honom igen för han trodde att han skulle bli en väldigt fin hund när han var färdigutvecklad😀.

Har nog aldrig varit så lycklig när jag gick ur en utställningsring som jag var då, ett excellent och en trevlig domare som verkade tycka om Bozze. Kan ju säga att tårarna rann av glädje när jag gick tillbaka till vår lilla hörna för att hämta Zune som strax skulle ut.

Zune var hund nr 8 i samma ring, och i hans klass som var öppenklass var de 7 stycken som skulle bedömas samtidigt. Zune var hur underbar som helst, såg ut som han för första gången ville visa upp sig och var riktigt glad med svansviftning och allt😀. Hans kritik löd så här:

Mycket bra huvud och uttryck, mörka ögon, mycket bra pigment, bra hals, välvinklad fram och bak, utmärkt kropp och rör sig väl. Välpresenterad.

Zune blev placerad som 2:a i sin klass, vilket gjorde mig väldigt glad och stolt. Det bästa var nog att han ville visa upp sig hur snygg han faktiskt är för ofta när jag ställt honom har jag känt att han inte vill detta med utställning.

Slutsummering, en väldigt bra dag med fina hundar, fint väder och väldigt bra sällskap❤.