7. aug, 2017

Utställning i Svenstavik 6/8-17

Igår var vi till Svenstavik för utställning med bägge grabbarna. Det var en internationell hunduställning och arrangör var Jämtland/Härjedalens kennelklubb. Det var totalt 35 goldens som skulle bedömas i goldenringen och domare för dagen var Ann Carlström. 

Bozze gick in först i juniorklass och fick kritiken:

Tilltalande helhet, fina proprtioner, maskulint huvud med fint utryck, utmärkt nosparti och välplacerade öron. Mycket bra hals och överlinje. Bröstkorg under utveckling. Lagom vinklad runt om. Rör sig mycket väl från sidan men ostabilt fram. Utmärkt pälskvalitet. Han fick Excellent och placerad  som 1. Domaren tyckte mycket om honom, men ville inte ge ett ck när han behöver lite mer tid att växa i sin kropp. Jätte nöjd matte❤.

Zune skulle ut direkt efter så det blev lite stressigt med att byta hund och nummerlapp. Zunes kritik lät så här:

Tilltalande helhet, fina proportioner, maskulint huvud med fint uttryck, välplacerade öron. Mycket bra hals och rygg. Bröstkorgen kunde vara bättre formad i undre delen. Lagom vinklad runt om. Rör sig bra från sidan och fram. Mycket bra pälskvalitet. Fick excellent men ingen placering, tror han blev 5:a. Var nöjd med detta och det var en trevlig och bra domare, kändes som hon var närvarande när jag ställde hundarna.

Vill även tacka min älskade man för att han står ut med mig vid dessa tillställningar som gör mig så nervös, och extra roligt att Siv och Ing-Britt var med och ställde fina Alva och Irma❤.