16. aug, 2017

Goldenspecialens Open show

Dag två vid Goldenspecialen så hade de anordnat en Open show utställning, och där deltog jag med både Bozze och Zune. Det var riktigt roligt för det kändes som jag började få "lite" rutin på utställandet och var inte riktigt lika nervös som jag brukar...

Domare för hanhundarna ( bara Goldens denna dag) var Charlotte Carping och är även kennelmamma för Chartoms. Väldigt trevlig och lättsam och verkade tycka om bägge grabbsen.

Bozze var först ut i klassen junior 2, och han fick placering 2 av 5 med hp och excellent. Hans detaljbeskrivning löd så här:

En 1:årig maskulin hane med utmärkt helthet, vackert huvud och uttryck korrekt bett och fin hals, väl tillbakalagda skuldror, något kort överarm, stark rygg, bra bröstkorg, utmärkt vinklad bak, rör sig något fransyskt fram, passande benstomme och välvisad. 

Jätte nöjd med kritiken.

När jag hämtade detaljbeskrivningen vid domartältet efter att jag ställt bägge, så hade jag inte mina läsglasögon med mig utan tog glatt emot det som gavs. När jag väl satt i bilen hem och skulle börja läsa lite med glasögon på så märker jag att Zunes detaljbeskrivning inte stämmer utan ringsekreteraren har gett mig en annan hunds omdöme, så typiskt! Men han blev i sin klass som var Maiden placerad som 2 hand även han med hp och excellent. Var riktigt nöjd här för det var flera fina killar med i denna klass och de var 12 stycken som skulle konkurera om placeringarna och Zune blev så fint placerad, så roligt❤.