18. nov, 2017

Utställning SSRK Dalarna

I söndags var det utställning i Rättviks körhall och det var SSRK Dalarna som arrgangerade. I och med Zune tyvärr hade fått vattensvans så blev det bara Bozze som skulle ställas och då i junior klass. 

Domare för Goldenretriever ringen var Nina Lönner Andersson och hon var helt ok, såg att hon helst ville ha vita Goldens som vinnare i alla klasser men det är ju en smaksak.

Det var 7 juniorer som skulle dömas och jag tyckte att Bozze skötte sig utmärkt innan vi skulle in i i ringen, avslappnad och cool med allt som är runt om nu när han även var utan Zune. Tyvärr så ändrades detta precis när vi skulle gå in i ringen då en av de andra juniorena ville fram till Bozze och kolla in honom så det blev spänt och hans ragg for upp, och inte blev det bättre när han skulle springa och visas först. Skulle vända sig om hela tiden och det blev bara rörigt allting för matte och Bozze. Vi fick till ett VG och får vara nöjda med detta och mitt självförtroende i ringen är just nu inte det bästa kan jag ju säga, hade ju varit skönt att haft med mig Zune här som är lugn och stabil i utställningsringen🤔.

Bozzes omdöme löd så här:

Maskulin hane, bra propotioner, bra skalle utmärkt nosparti kunde ha stramare läppar, bra bett, markerat föbröst, framskjuten skuldra, något lösa armbågar och veka mellanhänder. Tillräcklig volym i sin bröstkorg, rör sig spänstigt, bra steg från sidan men slarvigt fram. Kunde ha mer underhull.

Vi behöver nu träna på ringträning och då speciellt när det springer hundar bakom honom och funderar skarpt på att inte ställa honom förrän han är vuxen dvs 2-2,5 år. Det får bli Zune som jag får träna mig på för jag behöver verkligen bli bättre på att ställa, just nu är det riktigt tråkigt och jobbigt.....