3. jan, 2019

Utställning NÄKK 30/12-18

Då har jag och Lazze gjort vår första utställning tillsammans och det blev tillsammans med min syster Malin och hennes Hugo, och som assistent hade vi med oss min systerdotter Matilda. Utställningen arrangerades av NÄKK (Norra älvsborgs kennelklubb) och den var en inoff utställning i Vårgårda

Jag hade för denna utställning inte gjort så mycket extra mer än trimmat Lazze kring öron och hals, han var så fin i pälsen i övrigt så det fick bli bra så. Vi har även tränat en del springa när han har haft en tendens att springa i passgång när han slarvspringer. Det jag var mest nervös över var hur han skulle vara inne i ringen när han är ganska stark och vill fram till alla hundar och hälsa vilket inte är ok i detta sammanhang. Åkte även själv då övriga i  familjen blev kvar vid mina föräldrars sommarstuga vid Hjortens Udde och hade det bra.

Det är riktigt roligt att åka med syster och hennes hundar på äventyr, då man kan vara sig själv vilket är både övernervös, glad, lycklig, ledsen och sist men inte minst så får jag bra konstruktiv kritik som vi kan träna vidare på. Så jag hoppas det blir fler tillfällen detta år som vi åker ihop❤.

Det var riktigt många Goldens som skulle dömas på denna inoff utställning, hela 43 st varav 6 unghundar i den klass som Lazze skulle ställas i. 

Tyckte Lazze skötte sig riktigt bra för att vara hund nr 3 av 6, var dock lite spänd och rädd om rumpan när jag skulle ställa upp honom. Han ville gärna sätta sig (matte var också spänd), när det fanns hundar både bakom och framför honom. Men jag tyckte att vi fixade riktigt bra, och vet nu vad vi ska fortsätta träna på och det är själva ställandet men också springa mer så jag är bekväm och säker på hur han rör sig.

Bedömningen blev så här  av domare Carina Andersson Rapp:

Maskulint huvud och uttryck, Kunde ha kraftigare underkäke och bättre pigment (nosen är lite ljus nu på vintern). Härlig subtansfull kropp. Välformad bröstkorg med bra volym. Härligt bakställ. Bra benstomme. Rör sig väl. Fin päls och färg. Välpresenterad. 

Vi fick ett hp och blev placerad som hund 3 vilket jag var mer än nöjd med. Så vi fick med oss en fin rosett hem till vår Wall of fame 😀.

Mycket trevlig utställning som jag gärna åker på igen. Nästa planerade utställnng är i Malung som också är en inoff utställning och det blir den 26 januari.

Min syster ställde även sin Flatcoated retriever kille Hugo och de var så fina i ringen, de blev placerad som nr 2 i sin grupp med HP. Så vi fick med oss bra kritik och rosett båda två, så kul!! Kortet som jag lägger upp idag är från utställningen i Vårgårda. Våra fina goa buskillar!

Kram