27. jan, 2019

Utställning i Malung

Blev en tidig lördagsmorgon för att åka till Malung för en inoff utställning med Lazze. Det var Malungs kennelklubb som arrgangerade och platsen var vid Folkets park Orrskogen. Som tur var hade jag älsklingen med mig som fika ansvarig och mötte även upp Siv Högnäs Karlsson som även hon skulle ställa några av sina hundar. Kan ju meddela att vi fick vänta väldigt länge innan det var vår tur, för domare i vår ring Ann Carlström tog väldigt lång tid på sig att bedöma hundarna vilket är både på gott och ont.

Tycket att Lazze skötte sig mycket bra denna dag, mindre stress vilket innebär att han blir mer följsam för matte. Tycket dock att han tröttnade innan det var vår tur när det där "lilla extra" försvann. Jobbigt med alla intryck med alla hundar och människor runt omkring.

Det var två som skulle bedömas i Lazzes klass som var öppen klass och han blev nr 2, fick mycket bra kritik och hp vilket vi är nöjda med.

Hans kritik löd så här:

Trevlig helhet, fina prop, maskulint huvud, fint välplacerade öron, mycket bra hals och rygg, bra bröstkorg, lagom vinklad, lagom benstomme, fina tassar, rör sig väl från sidan. behöver växa i sin kostym. Utmärkt päls. 

Tyckte att Lazze var följsam i ringen och gjorde det jag hade förvänat mig av honom, måste ge mig själv både lite ris och ros. Riset blir att jag borde ha tränat lite mer med honom innan, slarvar med detta. Ros får det bli för att jag var mindre nervös och kunde till och med äta en smörgås och dricka kaffe innan vi skulle gå ut, fick faktiskt mvg av Janne när jag lugn hela tiden🤪.

Nästa utställning blir i Insjön den 30/3 och även det är en inoff, så jag får träna lite till bara. Därefter blir det nog Högbo som är officiell.

Kram på er!!