11. jan, 2015

Zune och Erik på Grundkurs

Idag började grundkursen för Zune, det är en fortsättningskurs efter valpkursen och här övas grunderna in för inkallning, linförhet,stanna kvar samt social träning med andra hundar. Denna gång blev det Erik som fick vara hundförare till Zune, han ville få en bättre kontakt med Zune och lära sig mer om hundar och träning. De var verkligen jätte duktiga idag och jag var en mycket stolt mamma och matte! Träningen skedde vid Svedens gård i ett av ridhusen. Sara och Glitter passade på och träna även de fast i andra ridhuset, snacka om att vi är effektiva i denna morgonWow!

Dagens träning bestod av först och främst hälsa på alla nya och gamla träningskompisar. Zunes träningskompisar Nicki (Zunes syster) och Cola(Cockerspaniel tik) var där och det jätte kul attfå träffa dem igen och se hur de hade växt och utvecklats från att vi sågs sist i december Det var totalt 7 stycken hundar med på kursen.

Efter att ha hälsat på alla hundar och mattar/hussar så tränade Zune och Erik, linförhet där hund och förare skulle ha bra kontakt och gå runt en bana. Därefter var det inkallning där huntränaren höll i hunden medans hundföraren gick till andra sidan ridhuset för att därefter kalla in. Erik och Zune fixade detta galant och Erik var jätte stolt efter träningen idag, de hade fixade allt och att Zune gick så fint bredvid honom. Kul att Erik har fått en nytt intresse som han kan utveckla tillsammans med Zune.