17. jan, 2015

Zune i Malung

Zune ställdes ut idag den 17/1-15 och det var  Malungs Kennelklubb som anordnade den. Detta med ställa ut är både jag och Zune väldigt mycket nybörjare på och vi har en hel del att träna på framför allt springa i ring. Det kändes som att vi inte hade så mycket kontakt när vi skulle springa i ringen utan jag sprang åt ett håll och Zune ett annat och han var mer intresserad vad det var som luktade på golvetRodnar, så kontakt övning blir det massor av!! Själva ställandet gick något bättre men jag måste få lite mer rutin på detta helt enkelt. Men vi blev 2:a och fick ett hp så vi är väldigt nöjda med detta och all den fina kritik vi fick i diplomet. I kritiken stod det:

6 mån hane med snälla ögon, mask huvud, utmärkta öron och halssättning. Bra överarmsvinklar, stark rygg och bra kors. Utmärkta knävinklar, breda lår och passande benstomme. Tillräcklig bröstbenslängd, fina tassar. Drar in hasspetsarna bak, parallell bak. Tillräcklig steglängd från sidan, fin päls och trevlig temprament.

Som ni märker så blev det i rörelserna som vi fick lite nedslag när vi springer åt vars sitt håll, inte så kul när vi inte var så samspelta vi som annars brukar ha så bra linförhet. Blir att öva lite till och hålla utställningskopplet på ett mer korrekt sätt....