9. aug, 2016

Apporteringskurs kurstillfälle 1

Igår var jag och Zune på apporteringskurs och vi var i Gubbo som ligger vid Ludvika. Det var första tillfället av 4. Vi är 6 deltagare som ska går kursen men en kom inte igår. Alla hundar var retrievers, och det var 2 flattar, 1 jaktlabbe, 1 labbe och Zune förstårs. Detta tillfälle skulle vi jobba med markering och målet var att hunden skulle markera en kastad apport och på angivet kommando hämta hem den på ett effektivt sätt. Vi jobbade även med stadga, fokus, avståndsbedömning och olika svårigheter i terräng,

Vädret var inte det optimala utan det blåste rejält och det var väldigt kallt, jag tror jag frös hela passet😥.

Vi började med att Sara kastade ut en apport och Zune skulle markera apporten och på angivet kommando hämta hem den på ett effektivt sätt, och det gjorde han helt rätt. Det ändå som var att träna på där om vi skulle vara petiga var fotgåendet till apporteringsplatsen, Zune har lite bråttom att få börja jobba. 

Därefter så jobbade vi med en öving där Sara ställde ut 4 markeringsdummysar i en cirkel och Zune skulle hämta in dem efter att vi snurrat 360 grader efter varje apport. Här var det att hunden skulle ha fokus och komma ihåg var dummysarna var och stadga i och med att de får invänta kommando. Tror att Sara glömde av oss i denna övning för vi blev sist ut och hon skulle gå in i nästa öving, så här hade nog både jag och Zune väntat ut. Zune var overloaded och jag ofokuserad. Hämta gjorde han gladeligen och kom in men lyssnade inte på vilken och markerade mindre bra på dummysen. Så detta ska vi träna hemma idag så vi gör rätt, har tränat en liknande övning hemma och det gick ju lite bättre🙂.

Sista övningen var en jaktövning "light" där vi stod på rad och Sara skickade ut dummysar som hundarna fick hämta utifrån den hon tyckte skulle göra det så här var det stadga och fokus som gällde. Zune fixade detta bra, det gick fort in och ut och hade koll på var nedslaget var, så det blir en liten stjärna där. Märktes lite i slutet att han blev ivrig och ville hämta allt, började rycka lite i koppel när andra hundar fick ut och jobba. Min lilla sötnöt, så duktig och vill jobba. Är dock lite svårt att vänta ibland och det måste vi få till, men förhoppningsvis kommer även detta att mogna till🙂.

Saknar dock våra kurskompisar Sigge och Susanne, var så kul när de var med. De hade anmält sig för sent tyvärr så de blev inte med😥. Men vi får hoppas att detta blir ett bra kursgäng även denna gång. Nästa gång blir det arbete med linjetag och det längtar jag till för det är något jag vill lära mig mer om.

Bra kväll, men väldigt blåsig och mycket väntande🙂.

Kram