19. mar, 2017

Träning i Gubbo

Idag hade vi bokat in oss för egenträning för Sara Wester och jag njuter verkligen av dessa träningar, fast jag blir alldeles trött i huvudet när det är mycket att tänka på vid varje övning. Jag har verkligen jätte fina killar som gillar detta med att åka iväg och träna, för att lära sig lite nya saker och bättra på det vi redan kan.

Vi började med Bozze som fick jobba med följsamheten, vi gick fot runt konor där fokus var att lyssna på matte och kontaktsökande. Det fixade han bra, men vi ska jobba vidare på detta och få honom att gå längre fot och bihålla kontakten med mig. Efter detta fick han vila lite och en något övertaggad Zune fick fortsätta😲. Vi jobbade även här med följsamhet och stadga, ibland när vi är på träningar så blir han som idag stark och vill bara framåt och fixa allt på sitt sätt. Vi började med konor även här men på längre avstånd, detta fixade han bra. Därefter la Sara ut dummysar vid två av konerna, och Zune fick hämta in över diagonalen, helt ok förutom att han inte riktigt lyssnade på mattes instruktioner och gick på fel dummy. Men efter andra försöket så var han med mig. När vi jobbat med linjetag en liten stund fick Bozze arbeta. Han fick då tillsammans med matte visa vad han kunde i apportering. Vi gick ut och la en dummys tillsammans och sedan följa med snällt tillbaka, sätta honom och skicka honom för att hämta in dummys och även göra en avlämning till mig. Detta gjorde han riktigt bra, går ut fint och greppar samt in till mig helt ok. Avlämningen var lite snabb, det vill säga han släpper innan jag ber honom att lossa dummys. Bozze är ju så ung än så kraven är inte så stora än, han tycker det är kul och nu ska vi bygga på och stärka de olika bitarna. Vi ska nu träna hemma hålla fast dummys och han ska släppa vid kommandot loss. Vi har tränat en del greppa dummys och gå nära fot med matte och det är ju ett av det bästa han vet han gillar ju att bära denna lilla Spillivink. 

Sedan fick Janne jobba lite med kraftpaketet Zune, Sara hade då ställt upp tre dummysar på rad, där de skulle gå i linje med dummysarna  ca tre meter i från dem, därefter stanna och sätta Zune och bara göra ett linjetag utan att skicka honom. När han har fokus på dummysen, fick han belöning av Janne utan att få gå iväg. Detta gjorde de en längre stund på olika dummysar och även bara gå fot förbi dummysarna. Riktigt häftig övning där man efter en liten stund ser att Zune slappnar av och börjar bli fokuserad på Janne och vad som förväntas av honom i denna övning. Denna övning är bra för Zune när han är taggad, för att få ner honom i varv och släppa förväntingarna på hämta in utan här ska han markera och gå vidare som husse vill. Vi gjorde denna övning även på Bozze som också var riktigt duktig, här fick dock matte jobba hårt när Sara inte vill att vi rycker i kopplet alls utan de ska gå bredvid ändå. Fick sätta kopplet i byxan och matte fick nu jobba med att ha Bozze följsam bredvid sig. Målet är han ska söka mattes uppmärksamhet och vi ska ha tydliga kommandon så han vet vad som förväntas av honom och massor av olika belöningar när han gör rätt. Det ska alltid vara roligt för honom att just göra rätt för då kommer det belöning av något slag. Det ska inte bara vara en slags belöning som ex godis utan kan vara leksak eller massor av klappar av matte. Vi avslutade med Zune igen och han fick då hämta in dummysar, och jag fick lite tips som jag kunde jobba med hemma för att göra honom lugn vid de tillfällen han blir stark. Är viktigt att hitta egna rutiner som fungerar när allt runt omkring är stressigt, att försöka göra samma rutin kring apporteringen så både matte och Zune hittar sin bubbla för att jobba. Det som matte även måste fortsätta att jobba med är att inte prata för mycket vid träning, det är alldeleles för mycket ord vid ex inkallning vid speciellt Bozze. Vill så gärna att han lyckas vid vändning och in och tjoar lite mycket. Han ska komma bara på hit/visselpipan som ska förståss låta jätte kul 😀, blir svårt när jag säger en massa oväsentligt. Bra och rolig träning, första gången utomhus så jag godkänner vad vi presterat idag. Tycker verkligen Sara är en toppen tränare, lugn och ger oss bra feedback på vad vi kan göra bättre så att vår träning blir bra. Nästa träning blir nästa söndag och då är vi sista gången inomhus i Finnbogård, så nu får vi försöka träna lite hemma under veckan😀.