27. mar, 2017

Jaktlydnadsträning vid Finnbogård

Igår var vi på sista jaktlydnadsträningen inomhus (ridhus) för Sara Wester vintern 2017, och det blir bra att få komma ut och träna i naturlig miljö igen. Jag tog Zunes träningspass igår och Janne fick äran att gå med Bozze.

Vid mitt och Zunes pass så var det mycket övningar med störning och även lite linjetag och inkallning. Första övningen var det att gå fot längs ena ridhuset långsida tillsammans med ett annat ekipage (vi jobbade utan koppel fram och tillbaka) medans två andra ekipage tränade linjetag. Det brukar bli lite jobbigt när det är olika övningar på gång för Zune, och speciellt när det är linjetag/apportering de andra hundarna ska ska ut och jobba  och en del hundförare visslar in sina hundar. Början var han väldigt på tårna och var supertänd, men efter en stund när vi gått fram och tillbaka några gånger så kopplade han av bättre och han kunde gå fint fot bredvid mig med fokus på just mig och inget annat!!

När det var vår tur för linjetag så hade Sara lagt ut godisskålar som vi skicka ut dem på så var Zune så himla söt, klockrent ut och åt upp sitt godis men han skulle ju även ha med sig skålen in varje gång. Han gjorde ju helt rätt, matte skickar ju honom "ut" och då är det ju apportering❤. Så fin, kändes som vi hade kommit lite längre här än de vi gick med men bra övning när det gäller stadgan att sitta kvar fint medans andra hunden jobbade med sitt linjetag. Efter denna övning hade vi lite inkallning på rad då hundarna skulle vänta på sin tur, denna gång gick det mycket bättre än förra gången då han ville gå tidigare när han var lite orolig i just i att vänta på min inkallning. 

Nästa träning blir redan nästa helg då vi ska till Lenåsen i Boda Kyrkby med Golden Retriever klubben Dalarna. Vet inte riktigt hur de tänkt lägga ut träningen men kul blir det när det endast blir goldisar med. Det kommer att bli 6 träffar under våren så det ska bli skojsigt hoppas jag.

Vid Jannes och Bozzes träning var det fotgående och kontakt som gällde och när jag fick lite återkoppling hur det hade gått på träningen så var de bägge nöjda med sin insats. Jag var aldrig med in och tittade utan lät dem få träna själva utan mattes uppsikt 😉, är nog skönt att slippa mig lite...