22. jun, 2017

Jaktlydnadsträning i Prästhyttan

I söndags var det jaktlydnads träning med grabbarna i Prästhyttan för Sara Wester. Sara brukar ha två grupper, där Bozze är i grupp 1 och det är för de lite yngre hundarna/eller äldre som komma igång och grupp 2 är för de hundar som kommit lite längre där Zune får vara med i.

I Bozzes grupp jobbade vi mycket fotgående med sjön som störning, och det var även inkallning, stanna kvar och skottträning. Träningen gick bra och fick med oss som läxa till nästa tillfälle fotgåendet. Bozze har lite bråttom och vill gå före, så lite mer i linje med mig och jag ska godis från rätt hand så att han inte går framför mig vid uppmuntran med levergodis🤪. Sara hade en liten knallpulver pistol med sig och det var ingen reaktion på Bozze i detta i alla fall, skulle vilja prova lite skarpare skott snart med honom så jag ser hur han reagerar.

Så var det Zunes tur och även där tränade vi fotgående med vatten och dummies som störning, fick även apportera/närsök vid vatten och skottträning.

Är lite lika här som med Bozze när det gäller fotgåendet han är lite framför vilket är väldigt konstigt för när vi är hemma och jobbar vill han vara lite bakom mig. När vi är på träning med andra hundar då ska han visa hur duktig han är och ska fixa allt själv, matte kan sätta sig och dricka kaffe så jobbar han själv (fast matte vill vara med och tycka till vad vi ska göra). Det är verkligen jätte kul med honom, finns så mycket arbetsvilja hos honom och det blir oftast väldigt bra, där vi ibland inte är överens är just i fotgåendet och att han inte ska hämta in alla dummies utan de andra hundarna vill också vara med och apportera/eller jobba närsök, min lilla fina arbetsmyra.

Så läxan blir med bägge grabbarna fotgående och helst ska vi ha lite fler hundar med så det blir lite störningar för bröderna bus.