22. okt, 2017

Apportering och jaktlydnadskurs

Jag och Zune har nu börjat en apportering och jaktlydnadskurs med Sara Wester, och igår var det träningtillfälle nr 3 av 6. Vi samlades först inne för teori och genomgång vad vi har tränat på hemma sedan sist vi sågs. Jag har tränat en del jaktfot med Zune för jag känner att vi inte riktigt är i fas där när det taggas till vid störningar som ex träning med andra hundar. Dels är det nog för att jag inte riktigt litar på honom att han följer mig samt att jag vänder mig om för att kolla var han är, sedan har Zune en förmåga att när vi är hemma vara något bakom men när vi är ute bland andra hundar/förare så taggas det till och blir plötsligt lite före och vi är då inte riktigt i vår bubbla. Det handlar nog mest om tillit och att vi får till samma lugna fot både när det är lugnt hemma och med störningar. Så mer träning att få honom att lyssna på mig och att vilja gå med mig vad som händer runt om. Ska nu lägga till störningar till nästa gång och han ska fortfarande söka min sida, tills att jag säger varsegod eller få gå "ut". Tittade lite även på de andra deltagarna när de tränade igår och det var kul att se när Solveig och Igor tränade apportering med vilt (fasan och duva), tror att Zune skulle tycka det var väldigt kul att få jobba på "riktigt". Synd bara att jag inte har någon i min närhet som jag kan köpa fågel av🤔.

Sara Wester har även öppnat en webbshop med hundsaker som hon säljer och jag investerade i lite nya saker som jag fick igår av henne. Zune och Bozze fick nya reflexvästar som de kan ha nu när det börjar bli mörkt ute, en "vante" att torka våta hundar med och jag provade även nytt godis till grabbarna i form av kycklingbitar (och de uppskattades), när leverbitarna inte alltid är tillräckligt gott😲. 

I läxa till nästa gång som är den 11 november och jag ska nu skriva veckoschema på vad vi ska träna. Ska även prova sitt på avstånd, och variera övningarna från jaktfot till apportering och ändra lite på belöningar (försöka se vad han värderar högst som belöning i olika träningsmoment). 

Jag har även anmält mig till den öppna träningen som är den 2 november med Bozze vid Fagersta inomhushall för hundar, han måste få komma ut nu och träffa lite andra hundar än Zune och jag tycker nu att han börjar bli mer fokuserad på vad han ska göra så nu är det nog dags att börja ställa lite krav även på honom. Så jäkla duktig idag när vi var ute och tränade apportering och sök, ut fort, bra grepp och in till matte för en bra avlämning, så kul när jag ser att det vi tränat på börjar sitta och han förstår vad jag vill och att han tycker det är kul. Mina fina goa killar❤.