19. feb, 2018

Inplanerade kurser i vår

Då är planeringen i gång för fullt för vårens/sommarens träningar med hundarna. Blev så glad i går när jag fick klart att jag och Bozze fick vara med på kursen: 

Jaktlydnad/apportering 2.0 apporteringsövningar och störningsträning

Den här kursen riktar sig till dig som har fungerade grundfärdigheter i enkel miljö och nu vill kombinera flera grundfärdigeter i olika apporteringsövningar. Vi kommer att göra hunden säker på sina grundfärdigheter med störningsträning samt träna på markeringsarbetet, sök, närsök och dirigering.

 

 Nivå: grund

Målgrupp: Alla raser välkomna, medlemsskap i FRK eller SSRK krävs

Förkunskaper: inkallning, fot, stadga i kast, apportering (gripa, bära, lämna i hand)

Antal tillfällen: 5

Datum: 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5

Tid: 10:00-12:00

Plats: Smedjebacken

Det är även klart med att Zune och jag ska gå WT kursen för nyörjare😀, som kommer att hålla på i dagarna två och där jag förhoppningsvis kommer du att få lära mig alla regler (nkl) och vad som leder till höga poäng samt själv prova på att provstarta ett WT tillsammans med Zune. Den första dagen är teoretisk där vi går igenom regler, vad man får göra och vad som bör undvikas, vi går igenom alla ev frågor. Vi kommer att studera några ekipage för att diskutera hur poängen sätts utefter ekipagets utförande för ökad förståelse kring bedömning och poängsättning. Dag två genomförs som ett prov där alla deltagare tävlar och där vinnarna kommer att få vinna fina priser.

Målet med kursen är att jag som deltagare ska känna dig bekväm inför att starta på ett WT då du kan reglerna och vet vad som förväntas av dig och din hund.

Nivån på kursen är nybörjarnivå. Det blir  lämpligt för mig som bara startat två gånger och vill lära dig mer om reglerna.

Gästdomare är Pia Holmlund.

Jag har även anmält Janne och Bozze till en viltspårskurs igen så att det i vår förhoppningsvis fixar anlagsprovet. Det är SSRK Dalarna som arrangerar denna kurs.

Förutom dessa roliga utmaningar så går vi på jaktlydnadsträning varannan lördag för Work in team och Sara Wester och jag och Bozze ska även nu på lördag gå en liten utbilding i avlämningar så att den känns bra.