Sara och Glitter

1. jul, 2016

Det finns ingen video

9. jun, 2016

Sara och Glitter var och tävlade vid Gävle ryttarsällskap för några veckor sedan och det gick riktigt bra för mitt lilla dreamteam. De red L A:4 på 64 % och MSV C:1 på lite drygt 62 %, de fick till och med en tredje placering av 19 starter så det var verkligen toppen. Fotograf Linda Andersson var och fotade vid tävlingen, och vi fick se flera fina bilder från när Sara red Glittran, här är en av dem som jag har valt ut🙂.

Gå gärna in på Sara´s blogg och se fler fina bilder på superdupersara.blogg.se.

 

Nästa tävling blir i Malung och det blir under Juli månad så då hinner de träna lite till innan det är dags för att visa upp sig igen😀.

 

24. apr, 2016

Denna helg har Sara och Glitter tränat hemma på banan i Lövänget och det har varit riktigt bra träningar och Glittran har skött sig riktigt bra trots att vädret både har bjudit på hård vind och regn men även sol. Glitter har varit riktigt mjuk och lyssnat bra på Sara och det är en bra grund, har känt lite när vi har varit på Emma träningarna tyvärr att det mest har varit en strid, hon är ju så ibland våran Glitter att det ska tittas på så mycket annat än fokusera på det som ska göras. Blir bara så ledsen när jag ser att det mest blir stress och frustation än ridning för jag vet ju att hon kan rätt mycket bara hon vill själv, vår lilla prinsessa. Men helgen har varit bra och jag har njutit bara av att se mitt lilla dreamteam rida hemma, och både jag och Daniel passade på att ta lite kort på våra fina tjejer. I dag söndag så red Sara igenom L A:4 programmet som hon ska rida vid nästa tävling, och det såg faktiskt riktigt bra ut håller hon den nivån så går det nog bra men vi vet ju av erfarenhet att träning är träning och vid tävling är det något helt annat med nerver mm, men fint var det idag.

Gå gärna in och läs min dotters blogg där skriver hon lite en hel del om sin och Glitters träningar mm. superdupersara.blogg.se

Ha en fortsatt fin söndagskväll och hoppas ni får en fin nästa vecka❤

 

29. mar, 2016

Äntligen kan man börja rida hemma på banan i Lövänget igen, så nu är det vår på riktigt😀. Är så skönt att slippa att åka varenda gång Sara ska rida till Vika/Strands ridhus, och spar en massa tid som vi kan göra annat på. Det har varit en påskhelg med massor av sol och värme så vi har även passat på att ta lite kort på Sara och Glitter. Sara har även köpt ett nytt schabrak och luva från Granngården, så hon var extra fin till fotograferingen.

 

 

Jag tycker Glitter passar så bra i trukost så hon var så fin❤.Glitter har även varit väldigt fin nu ett längre tag, och fast det var nytt att komma ut på utebanan igen och att det rörde sig mycket runt omkring så var hon helt cool så skönt märks att hon börjar bli vuxen. Visst har hon sina dagar och perioder men det är inte alls som förrut när jag bara tyckte det var jobbigt att se hur hon testade Sara hela tiden, nu ser det ju riktigt bra ut och jag bara njuter när jag är med på träningarna.

7. mar, 2016

Igår var det pay and ride vid Svedens gård och Sara hade anmält sig och Glitter till två programridningar L:A4 och medelsvår C:2. Vilket bra insiativ av FARS med pay ande ride så att ekipage kan känna av lite inför kommande tävlingssäsong och så är det väldigt bra att det är en utbildad domare med så att de får lite kritik och tips på vägen. Domaren för dagens programridning var Anki Brink. Sara var så nöjd med dagens ridning, Glitter var lyhörd och lugn och såg faktiskt ut som hon tyckte det var roligt att få komma ut och visa upp hur fin hon är. Hon var inte tittig på något alls utan bara levererade det hon skulle, så skönt att det fungerar trots att hon inte har varit ute och tävlat på snart ett år🙂. Tänk om det kunde se ut så här på tävlingsbanorna i vår/sommar, då blir nog Sara väldigt nöjd och glad.

Kritiken från Anki Brink var att det är en väldigt elegant häst som har mycket potensia och väldigt fina öppnor och slutor mm. Det hon ville att vi skulle tänka på var att inte träna det svåra nu som passage, piaff samt piruett arbete i när hon gärna visar dessa gångarter i trav och hade svårt att stå still i sin halt och började med piaff😲 arbete vid ett par tillfällen. Har faktiskt tänkt en del på detta när de tränar Glitter att det är det svåra som ska tränas utan nu är det att få krut på galoppen och ännu mer trav. Hon ville även att Sara skulle satsa mera och inte hålla henne tillbaka och att det är bättre att det kanske brister ibland. Men jag tror nog inte att Anki Brink vet hur mycket energi våran dam har och det lugnet som hon hade under progarmridningarna igår var precis vad Sara ville att hon skulle vara. Av Sara fick Glitter 10 av 10 igår allt bara flöt på och hon lyssnade hela tiden på henne utan att spänna till. Så kul och vi var väldigt nöjda när vi åkte hem till Lövänget igen efter dagens pay and ride😀.

Sara tävlar för klubben FARS (falu ryttarsällskap) och det har hon nu gjort i 3 år och tycker det är en bra klubb för henne som är privatryttare.

 

 

 Jag kanske ska förtydliga vad pay and ride är det är:

Det brukar vara att  en klubb, eller ett privatstall, arrangerar och bjuder in till att under tävlingslika förhållanden träna på att tävla.

Ryttaren brukar man få välja vilket program hon eller han vill rida och efter sin ritt får man kommentarer av domaren. Men det kan också läggas upp mer som en vanlig tävling, då man har ett begränsat antal program att välja mellan, och rider programmet en gång enligt startlistan. Vid FARS igår så red Sara två olika program och fick av domaren kommentarer som hon ska tänka inför kommande tävlingar.