17. nov, 2015

Måndagsträning med Emma och Glitter

Måndagkvällar för mig och Janne är att få äran att åka med Glitter till Vika Strand och se när Glitter och Emma Mattisdotter tränar, så även denna måndag. Glitter har vilat i nästan en vecka på grund av att hon fått sin årliga vaccination och raspat tänder hos vet Ingela Johansson och då tycker jag det är bra med en ordentlig vila och återhämtning.

Kvällens träning gick över förväntan väldigt bra, så mjuk och fin och inget bus. Känns så skönt att Glitters tokerier har övergått till att lägga energin på att träna rätt och lyssna på ryttaren. Passet igår var inte hårt, utan det blev en liten mjuk start efter vilan, vilket jag tycker var bra, så får de ta ett hårdare pass på onsdag då det blir en extra träning för Glitter.

Emma Mattisdotter har nu ridit Glitter regelbundet nu sedan i juni 2015 vilket jag är oerhört tacksam för det är ju hon och Sara som känner och rider henne bäst, och jag tycker det är en bra kombination att Sara och Emma delar ridningen lite nu när Sara studerar i Karlstad. Glitter utbildas vidare med hjälp av Emmas kunskap och Sara kan fortsätta och utveckla sig själv och ridningen när hon är hemma på helgerna. Sara saknar såklart sin sötis i massor, men det är den bästa lösningen just nu att hon får vara hemma i Lövänget när hon lägger 100 % på studierna och jag och Janne kan/vill skjutsa Glitter till Emma för träning. Måste bara säga vilken skillnad de är nu och bara ett år tillbaka på Glitter hon utvecklas varje år till det bättre och humöret har blivit mer stabilt och man slipper vara superspänd att hon ska hitta på något bus på träningarna. Självklart kommer hon alltid kunna spänna till eller reagera på något det är ju en häst med nerv, men det är idag hanterbart och vi vet hur hennes pms är och de dagar hon är lite nere lägga träningen på en lägre nivå. Hon är verkligen så vacker när hon tränas och visar upp sitt bästa jag, blir så lycklig❤