30. nov, 2015

Birgitta Kjellin träning för Glittran

I söndags fick Glitter den stora äran att träna för Birgitta Kjellin med Emma Mattisdotter som ryttare. Tyvärr var jag inte med och tittade men fick se lite kort och hoppas inom kort få se på se de filmer som Sara filmade vid träningen. Birgitta Kjellin som Emma Mattisdotter red för är hästutbildare och dressyrtränare, har tävlat på hög nivå och utbildat flertalet hästar upp till och med Grand Prix. Hon har tagit fram mängder av godkända hingstar. Sex hästar har gått såväl OS som VM, EM, NM som World Cup, varav en tagit medalj.

Hon har tagit fram och visat upp hästar som vunnit årgångsfinaler för 4-, 5-, 6- och 7-åringar i Scandinavian Open. Hon har tagit fram och visat upp hästar i unghästchampionaten Breeders Trophy i både hoppning och dressyr, varav hästarna Tip Top och Isidor är de enda vinnarna i Unghästmiljonen. Birgitta medverkar även i årets tv-upplaga av Ponnyakuten. Inte att förglömma så har Birgitta ägt Glitters pappa Topaasch, så hon vet precis vad vi har för häst både i temprament och kvalitet. Hon tycker Glitter är jättelik sin pappa och har fina gångarter:), så kul att få träna för så utbildad tränare ibland. Birgitta har tränat Glitter vid två tidigare tillfällen och det är en fröjd att se hur hon kan få fram hennes bästa sidor och ge ryttarna ideér/tips på hur de ska utbilda Glitter vidare😀. 

Emma red henne som vanligt jätte bra, enligt Sara och lärde sig lite nya övningar som hon kan ha med i träningen som hon kör själv med Glitter på måndagar ibland även onsdagar och hjälpa Sara när hon rider lektion för henne.

Gå gärna in och läs Emma´s egna blogg står många bra tips om ridning och utrustning hennes blogg namn är: emmamattisdotter.blogg.se gå även gärna in på min dotters blogg där hittar ni ännu mer fina bilder/videos på Glittran, hennes blogg heter superdupersara.blogg.se

/ Ha en bra dag:)