4. jan, 2016

Sadelprovning

Igår söndag var vi iväg till Vika Strands ridhus för att träffa Elin Haglöf Stenberg för att prova ut en sadel. Elin jobbar vid Norells hästsport, och är utbildad sadelutprovare, den sadeln vi är intresserad av är av märket Bates.

Sara har haft sin nuvarande sadel ända sedan vi köpte Glitter och det är nog dags för ett byte, dels för att Glitter har ändrat sig ganska mycket i ryggen och Sara känner att hon sitter lite som en HD åkare i den hon har nu 😲. Sara tyckte det kändes ganska mycket annorlunda när hon satt i Bates sadeln och hon behöver nog vänja sig att sitta rätt, vi ska prova den igen nästa helg innan vi bestämmer oss helt men det känns som en mycket bra sadel till ett bra pris.

Höll på få en chock i lördags när jag fick höra vad en ung ryttarinna på ca 17 år nyligen fått en ny sadel och fick även veta till vilket pris. Förstår inte hur man kan ge sina barn sadlar för upp mot 60.000 kr, helt vansinne så bra kan aldrig en sadel vara och till så unga. Kan ju förstå de som jobbar som proffs och rider och utbildar hästar på heltid men på hobbynivå och rider endast upp till MSV B visst är det bra klasser att rida dressyr men det är ju inte Grand Prix. Vet ju proffs som är riktigt bra som har andra sadlar som är dyra men inte alls av denna kaliber som 60.000, ser ju fint ut med dyr sadel men då lär man ju kunna rida bra också🙃.  Visst vill man ge sina barn det bästa, men det här verkar vara helt absurt hur man curlar sina barn till att få allt de pekar på!! Sara får oftast de hon behöver till sin Glitter men även hon lär ju förstå pengars värde och hur mycket vi jobbar och sliter för att få in dem och att de ska räcka till lite annat också än bara till hästen. Nej slut skrivet om detta men jag blev så paff bara hur prylfixerad vissa är i denna ridsport🙂.

Ska i alla fall bli kul om vi väljer denna sadel till Glitter och Sara, och det känns som ett humant pris och bra kvalite för dem båda, sen vill hon säkert ha en nyare och dyrare sadel längre fram men då får hon köpa den för egna pengar vilket jag tror hon gör om de fortsätter att utvecklas som de gör idag mina fina tjejer❤.

Tack även Elin för hjälpen igår med sadeln, känns tryggt med någon som vet lite mer kring hur det ska se ut och kännas när det gäller sadlar. Gå gärna in och läs på Elins blogg, där står det mycket kring henne och hennes häst Molles utveckling och mål, adressen dit är:  ryttargladje.blogg.se.  

 

Kram på er🙂