7. mar, 2016

Pay and ride vid Svedens gård

Igår var det pay and ride vid Svedens gård och Sara hade anmält sig och Glitter till två programridningar L:A4 och medelsvår C:2. Vilket bra insiativ av FARS med pay ande ride så att ekipage kan känna av lite inför kommande tävlingssäsong och så är det väldigt bra att det är en utbildad domare med så att de får lite kritik och tips på vägen. Domaren för dagens programridning var Anki Brink. Sara var så nöjd med dagens ridning, Glitter var lyhörd och lugn och såg faktiskt ut som hon tyckte det var roligt att få komma ut och visa upp hur fin hon är. Hon var inte tittig på något alls utan bara levererade det hon skulle, så skönt att det fungerar trots att hon inte har varit ute och tävlat på snart ett år🙂. Tänk om det kunde se ut så här på tävlingsbanorna i vår/sommar, då blir nog Sara väldigt nöjd och glad.

Kritiken från Anki Brink var att det är en väldigt elegant häst som har mycket potensia och väldigt fina öppnor och slutor mm. Det hon ville att vi skulle tänka på var att inte träna det svåra nu som passage, piaff samt piruett arbete i när hon gärna visar dessa gångarter i trav och hade svårt att stå still i sin halt och började med piaff😲 arbete vid ett par tillfällen. Har faktiskt tänkt en del på detta när de tränar Glitter att det är det svåra som ska tränas utan nu är det att få krut på galoppen och ännu mer trav. Hon ville även att Sara skulle satsa mera och inte hålla henne tillbaka och att det är bättre att det kanske brister ibland. Men jag tror nog inte att Anki Brink vet hur mycket energi våran dam har och det lugnet som hon hade under progarmridningarna igår var precis vad Sara ville att hon skulle vara. Av Sara fick Glitter 10 av 10 igår allt bara flöt på och hon lyssnade hela tiden på henne utan att spänna till. Så kul och vi var väldigt nöjda när vi åkte hem till Lövänget igen efter dagens pay and ride😀.

Sara tävlar för klubben FARS (falu ryttarsällskap) och det har hon nu gjort i 3 år och tycker det är en bra klubb för henne som är privatryttare.

 

 

 Jag kanske ska förtydliga vad pay and ride är det är:

Det brukar vara att  en klubb, eller ett privatstall, arrangerar och bjuder in till att under tävlingslika förhållanden träna på att tävla.

Ryttaren brukar man få välja vilket program hon eller han vill rida och efter sin ritt får man kommentarer av domaren. Men det kan också läggas upp mer som en vanlig tävling, då man har ett begränsat antal program att välja mellan, och rider programmet en gång enligt startlistan. Vid FARS igår så red Sara två olika program och fick av domaren kommentarer som hon ska tänka inför kommande tävlingar.