Sara och Glitter

7. feb, 2016

Igår var jag med till Vika/Strand för att titta när Sara och Glitter hade lektion för Emma och vad roligt de var och så fina. Glitter dansade verkligen fram i både galoppen och traven, börjar verkligen se bra ut när Glitter tar halvhalterna. Ska bli så spännande att följa dem på tävlingarna i år, visar de bara lite av vad de kan så kommer de bli så mycket bättre. Mitt fina dreamteam, ska försöka lägga ut lite videon senare bara jag kommer på hur man ska göra😋😊. Det var i alla fall en super träning och jag tror att Sara var väldigt nöjd efteråt💪🌟😊. 

12. jan, 2016

Vi har nu bestämt oss och det blev en Bates, Sara provred med sadeln även i söndags och den kändes bra, och då tog hon ett beslut. Hon tycker dock att det är svårt att sitta ner bra i den när hon ska göra ökad trav men det är nog en träningssak när hon sitter annorlunda i denna än sin gamla. Det är ju en ny sadel och den ska ridas in, fick höra att ny sadel är som nya ridstövlar de behöver ridas till och smörjas innan den är perfekt. Sara ska rida lektion för Emma Mattisdotter på lördag kl 12:30 i Vika/Strand för att få lite tips hur hon ska rida i den, Emma har även hon en Bates och kan nog ge bra tips😀.

Skickar med en bild på nya sadeln och även på ett av favoritschabraken som är från Harcour, och det är inköpt på Norells Ridsport i Borlänge.

4. jan, 2016

Igår söndag var vi iväg till Vika Strands ridhus för att träffa Elin Haglöf Stenberg för att prova ut en sadel. Elin jobbar vid Norells hästsport, och är utbildad sadelutprovare, den sadeln vi är intresserad av är av märket Bates.

Sara har haft sin nuvarande sadel ända sedan vi köpte Glitter och det är nog dags för ett byte, dels för att Glitter har ändrat sig ganska mycket i ryggen och Sara känner att hon sitter lite som en HD åkare i den hon har nu 😲. Sara tyckte det kändes ganska mycket annorlunda när hon satt i Bates sadeln och hon behöver nog vänja sig att sitta rätt, vi ska prova den igen nästa helg innan vi bestämmer oss helt men det känns som en mycket bra sadel till ett bra pris.

Höll på få en chock i lördags när jag fick höra vad en ung ryttarinna på ca 17 år nyligen fått en ny sadel och fick även veta till vilket pris. Förstår inte hur man kan ge sina barn sadlar för upp mot 60.000 kr, helt vansinne så bra kan aldrig en sadel vara och till så unga. Kan ju förstå de som jobbar som proffs och rider och utbildar hästar på heltid men på hobbynivå och rider endast upp till MSV B visst är det bra klasser att rida dressyr men det är ju inte Grand Prix. Vet ju proffs som är riktigt bra som har andra sadlar som är dyra men inte alls av denna kaliber som 60.000, ser ju fint ut med dyr sadel men då lär man ju kunna rida bra också🙃.  Visst vill man ge sina barn det bästa, men det här verkar vara helt absurt hur man curlar sina barn till att få allt de pekar på!! Sara får oftast de hon behöver till sin Glitter men även hon lär ju förstå pengars värde och hur mycket vi jobbar och sliter för att få in dem och att de ska räcka till lite annat också än bara till hästen. Nej slut skrivet om detta men jag blev så paff bara hur prylfixerad vissa är i denna ridsport🙂.

Ska i alla fall bli kul om vi väljer denna sadel till Glitter och Sara, och det känns som ett humant pris och bra kvalite för dem båda, sen vill hon säkert ha en nyare och dyrare sadel längre fram men då får hon köpa den för egna pengar vilket jag tror hon gör om de fortsätter att utvecklas som de gör idag mina fina tjejer❤.

Tack även Elin för hjälpen igår med sadeln, känns tryggt med någon som vet lite mer kring hur det ska se ut och kännas när det gäller sadlar. Gå gärna in och läs på Elins blogg, där står det mycket kring henne och hennes häst Molles utveckling och mål, adressen dit är:  ryttargladje.blogg.se.  

 

Kram på er🙂

 

 

14. dec, 2015

I helgen har Emma Mattisdotter anordnat ridläger för sina elever och Sara och Glitter var naturligtvis med bägge dagarna. Jag följde med på lördagen för att se när de tränade och vad fina de är tillsammans. Det har verkligen hänt saker med både Glitter och Sara, det ser verkligen harmoniskt ut och skolorna börjar sitta riktigt bra. Det bästa är som jag har skrivit tidigare att Glitter har slutat att trotsa och lägger energin på träning och att utvecklas och hon har fått riktigt fina dressyr muskler, ser riktigt maffig ut.. Vi har nu bestämt att byta sadel på Glitter, hon har satt så mycket nya muskler speciellt vid manken och ryggen och behöver få en bättre sadel så att hon kan röra sig ännu bättre, och Sara behöver en sadel att få bättre stöd i sitsen. Är lite rädd att det ska börja trycka någonstans nu när hon har ändrat sig i kroppen, och ont ska vår dressyrprinsessa inte ha. Elin Haglöf Stenberg kommer att hjälpa oss att prova ut en sadel av märket Bates och vi ska även prova en bättre beg som hon hade inne om den nu inte blir såld idag för hon skulle prova den på en annan häst innan Glitter. Elin jobbar vid Norells ridsportaffär och Sara har låtit henne rida Glitter vid ett par/tre tillfällen och gör det bra även hon, så hon känner ett stort förtroende för henne även när det gäller sadlar när hon är utbildad sadelutprovare. Elin och Sara bytte även hästar igår vid träningen för Sara ville prova hur det var att rida annan häst för att få lite erfarenhet. Elins häst heter Molle och är tror jag 6 år idag och går upp till medelsvår B tror jag. Glitter har inte startat medelsvår B men har kommit längre än Molle när hon är starkare, och kommit längre i sin utbildning trots att hon inte tävlat mer än till medelsvår C. Elin samarbetar med Emma i hennes företag Dala dressage och de rider in och till hästar tillsammans.

Idag är det måndag och ikväll bär det iväg till Vika Strands ridhus igen för Emma träning, hoppas det går lika bra idag, så kul även att se när Emma rider Glitter och hur duktig Emma är att utbilda våran prinsessa!!😀

30. nov, 2015

I söndags fick Glitter den stora äran att träna för Birgitta Kjellin med Emma Mattisdotter som ryttare. Tyvärr var jag inte med och tittade men fick se lite kort och hoppas inom kort få se på se de filmer som Sara filmade vid träningen. Birgitta Kjellin som Emma Mattisdotter red för är hästutbildare och dressyrtränare, har tävlat på hög nivå och utbildat flertalet hästar upp till och med Grand Prix. Hon har tagit fram mängder av godkända hingstar. Sex hästar har gått såväl OS som VM, EM, NM som World Cup, varav en tagit medalj.

Hon har tagit fram och visat upp hästar som vunnit årgångsfinaler för 4-, 5-, 6- och 7-åringar i Scandinavian Open. Hon har tagit fram och visat upp hästar i unghästchampionaten Breeders Trophy i både hoppning och dressyr, varav hästarna Tip Top och Isidor är de enda vinnarna i Unghästmiljonen. Birgitta medverkar även i årets tv-upplaga av Ponnyakuten. Inte att förglömma så har Birgitta ägt Glitters pappa Topaasch, så hon vet precis vad vi har för häst både i temprament och kvalitet. Hon tycker Glitter är jättelik sin pappa och har fina gångarter:), så kul att få träna för så utbildad tränare ibland. Birgitta har tränat Glitter vid två tidigare tillfällen och det är en fröjd att se hur hon kan få fram hennes bästa sidor och ge ryttarna ideér/tips på hur de ska utbilda Glitter vidare😀. 

Emma red henne som vanligt jätte bra, enligt Sara och lärde sig lite nya övningar som hon kan ha med i träningen som hon kör själv med Glitter på måndagar ibland även onsdagar och hjälpa Sara när hon rider lektion för henne.

Gå gärna in och läs Emma´s egna blogg står många bra tips om ridning och utrustning hennes blogg namn är: emmamattisdotter.blogg.se gå även gärna in på min dotters blogg där hittar ni ännu mer fina bilder/videos på Glittran, hennes blogg heter superdupersara.blogg.se

/ Ha en bra dag:)