Senaste

1. jul, 2020

Då har jag äntligen semester och det är den första delen av två, så nu blir det fritt från jobb i 3 veckor sedan jobbar jag i 4 v därefter har jag ytterligare 2,5 veckas semester (2.0). Känns lite skönt denna gång att dela upp, så jag får ta del av både tidig och sen sommar. Första delen av sommaren blir att först njuta lite hemma innan Janne går på semester (v.28), därefter drar vi uppåt landet med husvagnen, och med oss på vår lilla roadtripp är min mor och far. Hoppas det blir både lite vandring, mtb och shopping får se vad väder och vind säger. Vi ska vara hemma i Lövänget igen senast fredag då Erik börjar sin semester och då åker vi direkt till min syster yster och Hjortens Udde för att gästa dem lite i sitt ny/gamla hem :). Hoppas vi hinner att vara hemma några dagar innan min första del av semester tar slut. Vi håller på att planera för nytt staket runt tomten och en ny mur, när de gamla plintarna håller på att ramla ned, så det blir lite pyssel hemma i sommar/höst på tomten. Vi har nog även bestämt oss för att skaffa oss ett bubbelbad utomhus så det ska också projekteras för detta år, får se om vi hinner detta eller om det får bli klart till våren 2021.

Idag blev jag så glad när jag var ute och sprang, slog mitt pb på min vardagsrunda som är drygt 7 km. Har äntligen blivit lite snabbare i starten vilket gör att sluttiden blir bättre, inte en km som låg under 6 min/km och jag är så jäkla glad och stolt över mig själv för en gång skull. Inte så ofta som det händer nu att man tar ett steg framåt så detta kommer jag suga på några dagar🤩.

Ställde mig även på vågen idag för att se hur läget ser ut, och även detta ser stabilt ut. Har nu den vikt som är riktigt ok och vill behålla den (varken - eller +). Önskan är bara lite mer muskler på armarna, men det får jag ta till hösten/vintern då det blir mer styrketräning igen. Nu är det så skönt att få vara utomhus och cykla och min älskade löpning som jag håller och tycker är så kul (för det mesta). Blev lite skryt idag, men måste bara få skriva ner det när det som oftast är väldigt jobbigt och man sliter en hel del för att känna att man orkar lite mer.

Och vad händer denna vecka:

Måndag: Mage/rygg pass och städ/tvätt hemma

Tisdag: PW med grabbarna buz 8 km och har bakat grötbullar och städat lite till....

Onsdag: Löpning, varit med svärmor till affären och inväntar både sotaren och att min mor och far kommer upp till Lövänget med sin husbil.

Torsdag: Kanske det blir en MTB tur och Tabata pass vid Vrål, ska packa i husvagnen.

Fredag: PT och fira svärmor som fyller 80 år vid Blackstone.

Lördag: Vi drar iväg på roadtripp med husvagnen, får se vart vi hamnar och som tur är har en vaktmästare hemma Erik som checkar av så huset och blommorna mår bra.

Söndag: Ingen aning men det blir nog mtb eller vandring någonstans i Sverige 😀.

 

Power walken med grabbarna gick riktigt bra, ville framför allt testa av Zune hur han klarade av att gå lite längre och snabbare tempo. Det gick riktigt bra och även dagen efter (då jag trodde han skulle vara lite stelare) såg han riktigt fräsch ut när vi gick morgonpromenaden till vändplanen. Så det ser hoppfullt ut för vandring och Zune, som tur är brukar det ju bli lite kaffe och foto pauser så han hinner vila lite mellan vandringssträckorna😀

 

Skriver så fort jag får tillfälle på semstern, ta hand om er och tänk på att hålla avstånd och tvätta/sprita händerna det är inte över med covid 19 än.😘

Bjuder på en liten selfie denna gång, händer ju inte så ofta🤪.

 kram Åsa

22. jun, 2020

 

Då har vi haft midsommar i Lövänget och det var riktigt roligt med lite besök från både Karlstad, Trollhättan och Hjortens Udde och plats fick vi med både de två och fyrbenta. Som tur var har det varit strålande sol så vi har kunnat vara ute mest hela tiden, enda hindret har varit de köttätande flugorna så fötterna ser för jäkliga ut just nu😲.

På självaste midsommar så berättade Sara att hon och Daniel ska gifta sig nästa år (19 juni), vilket jag verkligen ser fram emot. Blir något att planeraoch längta till, precis vad jag behöver nu dvs något positivt. Bröllopet blir i Sundborns kyrka och festen blir vid Sundbornsgården, så spännande det ska bli!! 

På midsommarafton så åt vi det som alla hade med sig som knytis och naturligtvis så drack vi en del gott vin.

På midsommardagen så åkte vi upp till fäbon och åt lite lunch ute i finvädret, verkligen mysigt men så varmt att laga mat ved vedspisen. Rymde iväg en liten stund för lite egen träning, det var ett extra insatt cirkelpass vid fitness Vrål och jag kan säga att det var superjobbigt😋, men det var det värt. På kvällen åt vi lite grillat och spelade lite "på spåret". Tycker det är riktigt roligt när släkten kommer upp och hälsar på oss, och att alla hundarna kommer så bra överens. Det är Bozze som blir lite känslig någon dag, men får han lite tid att vänja sig så går det riktigt bra. En hel del bad för hundarna blev det också, vilket var välbehövligt nu när det är så varmt ute. Vi fick till och med till en bild på alla 6 grabbarna där de satt stilla och tittade åt samma håll, helt otroligt!!

Nu är det inte så lång tid kvar för lite semester (3v) går redan nu på fredag så sista arbetsdagen är torsdag denna vecka. Det ska verkligen bli så skönt att få några veckor ledigt från arbete, och bara tänka på att vara med familjen. Vi börjar vår semester med att åka lite norröver med husvagnen tillsammans med min mor och far. Erik jobbar en vecka till så han ska ha koll på hus, tomater och blommor mm. Vi hinner nog ner en vända för att hälsa på syster med familj och så klart Sara och Daniel, men sen får vi nog vara hemma lite för att pyssla på tomten.

Träningen går bra, lite mycket kanske. Har lite svårt med att vila så det blir i snitt just nu 6 dagar i veckan.

Denna vecka har jag planerat så här:

Måndag: Var meningen vila men det blev spinning vid STC🤔

Tisdag: Cirkel

Onsdag: Löpning

Torsdag: Kettlebell

Fredag: Hundträning 7:30 för Matilda H och PT på em

Lördag: Cirkel

Söndag: Måste vila!!!!!! 

 

Årets höjdpunkt helt klart är att min älskade dotter ska gifta sig med Daniel, så lycklig för detta. Önskar dem verkligen all lycka i framtiden, och att de tar sig igenom alla upp och nedgångar i livet, vilket det är. Livet är inte alltid enkelt utan man får jobba för allt!! 

Kram på er, och tänkt på att fortsätta hålla distans och tvätta händer!!

16. jun, 2020

Då är det juni och värmen har kommit så skönt med lite sommar igen och framför allt lite sol. Blir lite dåligt med uppdateringar just nu har inte riktigt motivation till det just nu. Det som händer i livet nu är att det snart är midsommar och vi kommer få besök av några av våra nära och kära vilket ska bli roligt. Så det nu planeras det för mat, städa av och kanske lite lekar. Var till fäbon förra helgen en sväng för att städa ur vintern och det var riktigt skönt att få vara där en dag och pyssla och avslutade dagen med ett premiär dopp för året i Toxen ( och det var inte varmt!!!). Har nog aldrig tyckt det har varit så skönt att vara hemma som nu, vet inte riktigt vad det är med mig men längtar så efter helgerna och framför allt till sommarsemestern. Har försökt att ta ut lite extra dagar bara för att få lite extra återhämtning, men känner att söndagarna är ändå jobbiga för det är snart är det jobb igen. Älskar mitt jobb verkligen och har bästa grupperna men jag är så hjärntrött så det blir  att ladda om vid motgångar och även glädjas vid medgångar. Usch nu låter jag som en gnälltant, mycket är bra men behöver förhoppningsvis bara få vara lite...

Hundarna mår bra, trots att det är varmt. Blir en del bad och är nu noga med att torka av speciellt i ansiktet så det inte blir våteksem. Har faktiskt bokat träning igen för Matilda Hedin (26/6)tillsammans med Gunilla, Agneta och brudarna, och det ska bli riktigt kul.

Den egna träningen går bra, vill dock få in mer löpning nu när det är ljust på mornar och kvällar, har blivit en del annan konditionsträning och styrka men för mig är löpningen viktig.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Tabata

Tisdag: Cirkel

Onsdag: Löpning

Torsdag: PT

Fredag: MTB

Lördag: Kan ev bli ett tabata pass/vila

Söndag: Vila/ Kettlebell

Önskar er en trevlig midsommar och tänk även på att hålla avstånd!!

Kram 

27. maj, 2020

I går var Zune på återbesök hos vetrinären Per Nyberg vid Anicura och jag måste bara få säga att jag var faktiskt riktigt glad när jag åkte från detta besök.

I och med Corona tider så kom Per ut till oss på parkeringen och med sig hade han fysioterapeuten Sandra som vi har varit hos nu 6 gånger samt ytterligare 2 vetrinärer, så jag har nog aldrig känt mig så sedd och att Zune vara så i centrum. Vi fick börja med att visa hans rörelser i både lätt trav och i ökad trav, såg bra ut. Var ev en liten markering när han vände vid ett tillfälle men inget de tyckte var något att notera. Sedan tog de med sig Zune in till deras undersökningsrum och jag fick stanna kvar ute och vänta när rutinen nu var att husse och matte inte fick följa med in pga risk för corona smitta. Efter en halvtimme kom Sandra ut med Zune tillsammans med Per och ytterligare en vet. Vi satt och ner och Per berättade att han var verkligen glad att få se Zune så har bra, han hade känt igenom både fram och bak och det var inga konstigheter. Han har sin atros som han får ha hela sitt liv, men den inre ligamentskada som han troligtvis fick i vintras (halkat) har börjat ärra sig dvs som Per sa och om jag förstod det rätt så har ligamentet dragit ihop sig igen till normal storlek. Är troligtvis fortfarande skört och bör hålla honom från kraftig anstängning och fysisk våld (inte så våldsam lek. med lillbrosorna). Vi ska nu ta bort medicinen, och om två veckor ett nytt besök hos fysioterapeut Sandra för att kolla av hur han är utan sin medicin och hur vi ska tänka framåt i form av träning.

Så jäkla glad  och tacksam att jag ringde min uppfödare Siv Karlsson (GoldWork), och hon tipsade mig om Per som är ortoped vid Anicura, vilken man!! Nogrann, sympatisk och rätt känsla för djur och oroliga mattar. Tänker tillbaka till när vi var till Vettris och vetrinären där bara satt där och såg ledsen ut och sa att det är inte så mycket att göra, mer än ge han smärtlindrande och bara små korta promenader och det värsta var nog att han nog bara kanske hade 3-6 månader kvar.. Då var det deppigt och ledsamt i Lövänget.... Vi vet ju att han har sin atros och apportering är nog inte den bästa träningen för honom nu men han kan vara med och vandra med oss, spåra och vara en underbar familjehund förhoppningsvis några år till. Älskade finaste Zunebus våran goa kille men så mycket hjärta. Tänk ibland gör man rätt när man känner att något inte stämmer med diagnos och får hjälp att hitta rätt människor för att göra en second opinion, så tacksam. S

Stort tack till Per Nyberg vid Anicura som han undersökt Zune grundligt, och lyssnat och förklarat för mig vad planen är för honom, och Sandra som har gett honom massage, akupunktur samt vattenträning. De har varit toppen måste jag bara få berätta!!!!

Kram på er alla!!

25. maj, 2020

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade min lilla blogg, ska nu försöka skriva ikapp lite av det jag har gjort de senaste veckorna.

Det har varit en del arbete kring Jannes moster Gittans dödsbo, har börjat plocka ur hennes lägenhet, tillsammans med Jannes bror med familj och svärmor, med både sånt som ska till tippen, hjälporganisationer och de som vi själva vill ha som minnen. Detta arbete har inte varit så jättelätt, tycker det är jobbigt att se saker som jag inte tycker är så juste. En del tar för givet att de ska få allt de vill medans en del gör tycker det är ok fast man inte gör det (lugnast så) (typ jag). Vill verkligen att detta snart blir ett slut och att lägenheten och de som ska säljas blir sålt så livet blir lite lättare. Sara har också varit upp en helg för att hälsa på och hjälpa till med Gittans lägenhet vilket uppskattades av oss övriga i familjen. 

I helgen var hela familjen ner till Trollhättan för att fira att min mor och far fyller 75 år, och vi blev bjudna på middag vid Hotell Albert i Strömslund. Verkligen supergod mat och dryck, och så klart bästa sällskapet. Blev lite presentutdelning innan vi åt, roligt att vi var så många och det var lagom med folk vid restaurangen med tanke på covid 19.

Jag hann även ut och cykla lite lvg med min far och Janne, går betydligt mycket lättare med lvg cykel än mtb, men är lite otäckt när man blir så nära vägen och bilarna... Blev i alla fall två bra cykelpass och kände mig i form och bra med ork. Jag, Janne och Erik hann även åka en sväng till Hjortens Udde för att hälsa på Malin med familj i deras nya (gamla stugan) hus. Kul att träffas lite och se hur de tänker göra om för att få det som de vill ha det🙂.

Innan vi åkte hem till Dalarna igen, så tog vi en liten omväg förbi Karlstad, för att träffa Sara och Daniels nya lilla kattunge Milla. Vilken söting och vad nyfiken och busig hon var, precis som kattungar ska vara. De har fått köpa kattungen via djurskyddet i Karlstad, vilket jag tycker är en bra sak så att alla djur får det bra. Här var det en kattmamma med kattungar som räddades från en familj som fått djurförbud, kattmamman och hennes kattungar fick placeras hos djurskyddet och kattungarna fick nya hem efter att de blivit 12 veckor. Sara och Danne har fått hälsa på Milla flera gånger innan hon kom hem och har även en del krav som ex kontakt efter hemgång allt så att de vet att Milla får det bra❤

Min egna träningen har gått bra, förutom att jag hade en liten dipp vecka för två veckor, så den veckan blev det endast 4 dagar med träning, kroppen sa bara vila... Kan nog bero på att jag hade ett jobbigt pt pass med Ryan och morgonen efter så sprang jag drygt 14 km, så kroppen sa stopp... Förra veckan så var det helt ok igen, men inser att löpningen både ger och tar mest. Mycket ++energi men kräver en längre återhämtning.

Denna veckas träningsplanering hade jag planerat så här:

Måndag: Spinning (Träning med Lazze)

Tisdag: Cirkel

Onsdag: Löpning

Torsdag: vila, ska åka och kolla på ett par nya HOKA träningsskor. Öppet hus i Hosjö :)

Fredag: PT

Lördag: MTB med Janne

Söndag: Styrka

Blev kort vad som har hänt under några veckor blir en ny uppdatering hoppas jag redan nästa vecka så det inte blir så lång tid i emellan. Är ju lite skönt att få skriva av sig lite.

Kram alla, och tänk på hålla avstånd är ju tyvärr inte över detta med covid 19 ....