Senaste

25. feb, 2018

Veckan har varit ganska jobbig, dels har jag haft huvudvärk typ hela veckan vilket har gjort att både träningen och humöret inte har varit det allra bästa. Pt träningarna har varit bra och innehållet har varit både intervallträning med rodd och crosstrainer, trodde nästan jag skulle kräkas i slutet på intervall träningen så jobbigt var detSjuk , och vid styrke/teknikträningen är jag lite stolt över mig själv när jag nu fixar 8* 4 armhävingar (riktiga på tå)!! Jag och min PT kom överens om i fredags att under den tid vi nu ska köra tillsammans att jag kör bara styrka/teknik med henne och när jag tränar själv så kör jag, spinning, ATC eller joggning, och att heller inte köra dubbla pass för ofta när kroppen också behöver återhämta sig. Känner ibland att hjärnan vill väldigt gärna träna massor men kroppen säger ifrånLedsen, så typiskt mig att överträna och inte tänka på återhämtning.

Nästa veckan så har jag planerat träningen så här:

Måndag: PT + ATC (intervall)

Tis: Vila

Ons: PT

Torsdag: Spinning

Fredag: Spinning el joggning

Lördag: Vila och min syster och man är på besök 

Söndag: ATC (intervall)

Igår var jag och Bozze iväg på kurs i avlämningar för Work in team, och jag var så jäkla nöjd när jag åkte hem, Bozze jobbade på jättebra och vi fick med oss massor av träningstips och inspiration. Är så kul att bägge grabbarna gillar att åka iväg och träna i grupp och de verkligen visar att de tycker det är  kul, så fort jag tar fram den gröna ryggan som jag brukar ha med på träningar så viftas de extra på svansarna och ska vara med ut till bilen för att följa med. Jag passade även på att köpa med mig lite nya leksaker och hundgodis när Sara Wester även sålde hundprodukter från hennes Webbshop (gå gärna in på work in teams facebook sida och gå in på hennes webbshop, finns massor av roliga  och bra produkter till hund, förare för ett helt ok pris).

Roligaste i helgen var i alla fall att Sara och Danne kom hem till oss på lördagen, så då lyxade vi till det med hemmagjord pizza och vin/öl, så kul när de kommer upp och hälsar på mor och far lite, fast att det mest var för att Janne skulle hjälpa dem att fixa med deras bil så att den går igenom ombesiktningen nästa vecka{#smileys123.tonqueout}. Vi planerade även lite för deras flytt till annan lägenhet som sker i mitten på mars, ska bli så spännande att se hur den ser ut och hur de tänker inreda den. Hann ut en sväng idag på Toftan när det var så fint väder, och jag passade då på att få lite hjälp med fotograferingen av Buzbrothers, stort tack SaraHjärta. (och tack även Sara för att du hjälpte mig att färga håret det blev riktigt bra!!)

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Då är det snart en ny veckan och hoppas verkligen att jag har lite mindre av huvudvärk och och gärna lite mer energi för att orka med både jobb, träning och allt som händer hemma.

Kram!!

 

 

 

18. feb, 2018

Nu var det ett tag sedan jag skrev, blir inte så mycket tid över för att sitta ner och tänka till vad man gör just nu när det är mycket både i jobbet och här hemma.

I veckan så flyttade äntligen min andra hemtjänstgrupp som är Sundborns hemtjänst in till lokalen i Norslund, och det känns riktigt bra måste jag säga. Så i veckan har det flyttats möbler från deras gamla lokal som var i Hosjö och fixat och trixat med alla system och bilar så att det ska bli så bra som möjligt. Hoppas de kommer att trivas och gå bra ihop med min andra bästaste grupp som är Norslunds hemtjänstHjärta.

Åsa
 Edvardson Johanssons foto.

Har även under veckan varit vid Högskolan Dalarna för att göra avslut på den kurs jag har gått där i MI (Motiverande samtal) 7,5 p,  så nu är den godkänd och klar. Ska nog inte gå någon mer kurs på ett tag tyvärr, visst är det jättekul att gå lite roliga kurser ibland men så kommer vi till detta med tenta och tiden finns riktigt inte utan det blir som vanligt ett hastverk, visserligen ett godkänt sådant men hade önskat att jag läst och reflekterat lite mer kring böckerna så att det även sitter när jag ska ha svåra samtal. 

Träningen går bra, försöker få till 5 dagar i veckan och det känns oftast väldigt bra. Finns dock dagar jag är väldigt sliten och trött men det ger så mycket så jag vill inte missa. Har även under 3 månader en PT som jag ska träna med ca 2 dagar i veckan, det är väldigt ovant och spännande att träffa henne när man själv inte har kontroll på vad hon tänkt vi ska göra vid varje tillfälle Ha ha!. När vi tränade i fredags så blev det en hel del styrka och balans, har nu haft träningsvärk i låren under två dagar efter marklyften som vi gjorde, vi la på en hel del extra än vad jag har gjort i powern för att öka styrkan i benen. I veckan som kommer blir det massor av träning ibland även två pass/dag, så blir intressant och se hur jag fixar det med både ork och energi.

Veckan ser ut så här:

Måndag: 1 tim PT+ ATC 45 min (intervall)

Tisdag: VILA

Onsdag: PT 1 tim

Torsdag: Spinning 60 min

Fredag: PT 1 tim + Spinning 90 min

Lördag: Avlämningsträning med Bozze vid Finnbogård (VILA) och Sara kommer hemHjärta.

Söndag: PT i timme

Kan bli så att jag tar bort spinning passet på fredag, beror lite på hur jag mår i kroppen.

I helgen har vi faktiskt varit nere och hälsat på min goa släkt, lika kul varje gång. Känns tyvärr att de är så långt borta, hade önskat det var lite närmare så man kunde ses lite oftare. Hade så gärna velat träna hund med syrran, vilket aldrig blir av när vi bor så långt ifrån varandra och det är ju så kul när vi planerar in roliga saker ihop som resor och träffar både med syrran och med mor och far och självklart brorsan.

Nästa helg ser jag också fram emot när det blir avlämningskurs med Bozze på lördag vid Finnbogård, vilket vi behöver träna på inför nästa kurs som är jaktlydnadskursen 2.0 som startar i slutet på mars. Det som också händer i helgen är att Sara kommer på besök dels för att fixa med bilen så den går igenom besiktningen men också hoppas jag för att hinna prata med mammsen liteHjärta.

Skriver förhoppningsvis snart igen, ha en bra kommande vecka alla!!

Gå gärna in och läs under fliken kurser/träningar, har uppdaterat där lite vad som händer i vår för Buzbrothers, Janne och migWow!.

 

3. feb, 2018

Denna vecka har det varit en hel del träning för egen del och det har varit riktigt kul förutom idag när jag och Janne körde power (styrka), kroppen var helt stum och jag som lassat på stången i förhoppning att det skulle gå bra. Var helt slut när passet var slut, speciellt i armarna och svetten bara rann av migFörvirrad. Jag som var så glad i torsdags när jag var och spinnade och kände mig hur stark som helst, och fick en riktig energiboost att jag nog kanske har en ok kondis och styrka i benen. Jaja, det är bara att kämpa på... 

Jag har faktiskt bokat en PT som heter Anna Eriksson och som jobbar för Actic/Lugnet, och jag tänkte be henne om att få lite stöd och hjälp i träning/kost. Mitt mål är att få en bra grundkondis/styrka och hur jag ska tänka vid träning och mat. Vikten kommer hon säkert vilja få ner mer, men är faktiskt lite stolt över mig själv med att ha tränat och ätit bra under vardagarna (syndardagar är ju fredag och lördag), så jag har nog tappat en del överkilon i allafall.  Är lite nervös dock att hon ska ändra min träning helt, jag gillar ju träna i grupp dvs spinning, power och ATC (intervall) och springer hemma själv när tillfälle ges (lite svårt nu dock när det är så mycket snö). Tycker inte det är så kul att stå/sitta vid maskiner själv men är det det som krävs får jag väl göra det ett litet tagRodnar. Det ska i alla fall bli kul att få lite pepp av någon som förhoppningsvis kan mer än vad jag gör i träna/äta rätt, satsar nu lite på mig själv så att jag mår bra i kropp och själ. 

Är just nu lite svårt att träna med hundarna när det har snöat hela veckan, och det är säkert 80 cm snö ute och det är rätt jobbigt att pulsa ute snön, blir mest lydnad och långa promenader. Blir ganska avis på dem just nu som bor längre ner i landet som har en snö fri terräng som det går att träna ordentligt.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

I kväll får vi finfrämmande hem till oss, det är våra grannar Kent och Ulla från "Beverly hills", det var ett tag sedan vi sågs, så det ska bli kul att få höra vad de har gjort för kul. Vi har även haft sådan tur att Kent hjälpt till ibland att köra av snön vid vår uppfart, så uppskattat av oss alla i familjen när snön har vräkt ner vissa dagar. Stort tack till dig Kent, du är en klippa!!

I morgon ska vi även åka till Tuna Hästberg och hälsa på kennel Goldwork, vilket uppskattas av både två och fyrbenta i denna familj. Hade tänkt Siv skulle hjälpa mig med att trimma av grabbarna lite för just nu är de väldigt långhåriga fram på bröstet. Ska även bli kul att se Astrids fina lagottovalpar som jag nu tror är 6 veckorLer stort, de ser så fina ut på de bilder som läggs upp på facebook men det ska bli kul att se dem live. Men vi vill ju framför allt träffa Alva, Zunes syster och Bozzes mamma, den tiken är för oss väldigt speciell och fin och vi bara älskar henneHjärta. Så kul för Bozze är väldigt lik sin mamma i utseendet och även i sättet, men han är ju såklart större och grövreWow!.

Vill även passa på att gratulera Sara och Danne som äntligen har fått tag på en lägenhet som är lite större än vad de har idag, så snart kan vi åka och hälsa på dem och även sova över vilket underlättar en hel del. Grattis!!

Skriver mer om det besöket och det kommer säkert upp flera bilderLer stort.

Ha en trevlig helg, för det tänker jag haHjärta.

 

 

28. jan, 2018

Veckan har som vanligt passerat i en rasande fart och det känns som man inte riktigt hänger med ibland, men det är väl bara att gilla läget när det är mycket både på jobbet och hemma. Har tränat det som jag planerade för veckan och det känns som flåset blir bättre och bättre. Avslutade denna vecka med ATC cirkelträning och den är grymt rolig men så jobbig, jag är totalt slut efteråt och idag var det mycket armar (vilket jag är sämst på)Viskar

Igår var jag och Bozze vid Finnbogård och tränade jaktlydad för Sara Wester och hennes Work in team. Det var mycket kontaktträning, stadga och följsamhet, och det fixar han riktigt bra. Det jag är mest nöjd med när vi åker på gruppträning är att han fokuserar på mig ganska snabbt och släpper det som är runt omkring. Vi hade anmält oss till både nivå 1 och 2, men jag åkte hem lite tidigare vid nivå 2, Bozze var trött och jag ville att han skulle känna att vi lyckats med det vi var där för. Ska nog bara anmäla till nivå 2 nästa gång, Bozze får en stor guldstjärna idag av matte så fin min buskille.

Jag och Janne firade 22 årig bröllopsdag igår, och det gjorde vi med att ta med hela min lilla familj till Blackstone steakhouse för att äta och dricka gott. Sara och Danne kom även de på lördagen, vilket mammahjärtat tycker är så roligtHjärta, är ju inte så ofta längre vi är hela familjen. Efter middagen så gick vi in på Hemmakväll för att köpa lite godis därefter slappade vi framför en bra film, och mumsade godis. En riktigt lyckad dag med både hundträning och mys med hela familjen.

Sara och Danne har äntligen fått tag på en större lägenhet som de ska flytta in i under mars månad, ska bli så kul att få hjälpa dem att flytta till lägenheten som ligger vid området Rud i Karlstad. Önskar dem verkligen lycka till med nya lägenhetenLer stort.

Veckan som kommer blir det massor av träning vilket är så kul, blir nog två pass med spinning, styrka och intervall träning, ska även försöka mig ut och jogga alternativt åka lite längdskidor under veckan, hoppas min plan håller och att jag håller mig lite fräsch i kroppen, förhoppningsvis har jag inte för mycket träningsvärk i armarna i morgon efter dagens ATC träningGalen.

Nästa helg ska jag och Janne nog också åka och hälsa på kennel Goldwork, det känns som det var väldigt länge sedan och det är så kul att få träffa alla fina tikarna (speciellt Alva som är Zunes syster och Bozzes mamma). Skriver och lägger ut lite bilder när vi varit vid kennel Goldwork.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Har idag även hunnit med att anmäla Zune till Lidköpings officiella hundutställning som är i maj, så jag får se till att ha Zune är i fin form tills dess. Syrran och hennes hundar ska också vara med, vilket är väldigt roligt är så skönt att ha lite stöd på dessa tillställningar, jag har ju en "tendens" att vara väldigt nervös när det ska ställas hundarLedsen

Jag fick även lite hjälp av Sara att ta kort på hundarna när vi var ute på Toftans is, fick till lite actionbilder vilket är så kul att ha kvar. (Tack Sara för hjälpen!)

Ha nu alla en riktigt bra vecka! KramHjärta 

21. jan, 2018

Denna vecka har vi fått massor av snö så allt är så vackert vitt ute, det är mycket roligare med vintern när det är snö än bara regn och rusk. Grabbarna bus bara älskar när det är vinter med snö, det ska rullas och busas extra mycket och det bästa är att de inte drar in en massa grus och smuts utan det är lättare att hålla rent här hemma!

I helgen fick vi finbesök av min mor, far och deras fina goldentik Maja, och jag passade då på att ta lite kort på alla tre hundarna med systemkameran nu när det är så fint ute nu i naturen, måste ju ha lite nya kort till nästa års årskalender och bok med hund och familjebilder. Hann även in en sväng till till Falun med mor och Erik, men det blev mest bara fönstershopping.  

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Jag har under veckan tränat en del fotgående utan koppel med Bozze och inkallning, måste få det att sitta även när vi är utomhus. Det har gått riktigt bra och han har fått vara lös en hel del, men känner att jag inte litar på honom än han har ju stuckit från oss två gånger för mycketBlinkar. Visste jag att han bara tar en "liten" extra sväng som vår förra hund Sven kunde göra så var det väl lite ok men Bozze han har ju dragit på riktigt... Vårt "lilla" stora busfrö!!.

Min egen träning har gått så där, intervallträningen förra helgen var riktigt kul och så även spinningen i måndags men när jag skulle iväg på powern i tisdags så sa kroppen ifrån, hade värk i precis hela kroppen och fick ställa in för kroppen sa bestämt nejLedsen. Det blev vila i två dagar med längre hundpromenader, och först på torsdagen blev det spinning igen och löptur på fredagen. Känns lite bättre igen, men det har varit en seg vecka i den egna träningen. 

Veckan som kommer är det inplanerat en hel del träning och jag hoppas att det håller, så jag slipper ställa in något, blir så besviken på mig och denna gamla kropp då huvudet vill men inte kroppen.

Planeringen ser ut så här, intervall idag, spinning på måndag och power på tisdag, onsdag blir det vila och därefter spinning torsdag och löptur på fredag och avslutar veckan på söndag med intervall ATC.

Längtar till nästa helg för då kommer Sara hem och hälsar på, ska bli så kul och det är även träning för Work in team på lördagen med Bozze. En annan sak som vi ska fira lite nästa helg är att jag och min älskling firar 22 år som gifta, och då tänkte vi ta och gå ut och äta lite god mat/dryck. Helt galet att vi faktiskt vara gifta så länge, och vi har varit tillsammans i hela 27 årHjärta, men jag har världens bästa man som jag hoppas står ut med mig ett tag till{#smileys123.tonqueout}.

Dagens bilder blir lite från gårdagens fotografering med våra glada och busiga hundar.

 

Ha en bra veckaHjärta