Senaste

14. jan, 2018

Då är det söndag igen, dagarna går väldigt fort just nu... Mycket på jobbet så det blev till och med lite jobb hemma idag så jag är lite i fas till nästa veckas utmaningar.

Har tränat en hel del själv denna vecka, blev spinning, actic power, tabata och egen springtur hemma här i Sunborn. Idag ska jag prova en ny gruppaktivitet som heter ATC och är intervall träning i 45 minuter, blir spännande och kul.

Nästa vecka blir det en hel 2 pass med spinning och även pass med actic power och så blir det egen springtur så det känns som det får räcka. Tyckte inte riktigt om den nya releasen på core passet så jag hoppar det ett tag, är så mycket kordination i det nya passet så det kändes inte så roligt och att det roligt är viktigt för mig. Ska boka nog boka en PT under februari månad vid Actic, vill ha lite hjälp hur jag ska träna rätt och även få till matbiten, äter nog lite fel och för lite just nu. Vill går ner lite mer i vikt och få ännu mer ork, och vill då ha lite råd hur jag ska tänka. 

Igår var jag med Bozze och tränade jaktlydnad vid Finnbogård, gick riktigt bra trots att vi var med de äldre och mer erfarna hundarna. Han var lite okoncentrad till en början och pep lite men efter ca 10 minuter så var han riktigt med och fattade fort vad han ska göra. Han är riktigt rolig att jobba med i lydnaden, vill göra rätt och tycker om när han får beröm och godis. Det var mycket kontakt med hund, störningar och inkallning. Nästa tillfälle blir den 27 januari och jag längtar redan. 

Idag gick vi ut för att träna lite skott- och apporteringsträning med framförallt Zune, och vad han tycker det är kulLer stort Ser på hela honom att det är liksom kul, vill jobba och fullt fokus på det han ska göra. 

Ha en bra kommande veckaHjärta. Kram

 

6. jan, 2018

Då har det gått en vecka in på det nya året, och det känns helt ok. Det blev en hel del jobb, när jag nu är i värsta planeringsfasen för att ta emot en ny hemtjänstgrupp  till Norslund, och jag vill verkligen att det ska bli bra både för personalen som är på plats och personalen som nu flyttar till oss. Vet ju av erfarenhet att det är svårt att få alla med på "tåget" på en gång, men jag hoppas verkligen att det blir bra och att alla ska trivas och känna arbetsglädje på sin arbetsplats.

Träningen i veckan har gått bra har kört både styrka och kondition, och extra stolt var jag igår när jag ökade på min joggingrunda och det blev nog ca 7 km. Så jäkla glad jag var, och det gick riktigt braLer stort. Inte ofta jag känner mig duktig men igår kunde jag klappa mig lite på huvudet och faktiskt känna att jag är på rätt väg med min träning!

Idag är det trettondagen och har stått mest i köket och pysslat, har bjudit hit svärmot på lite middag och jag ska bjuda henne på grönpeppargryta med pressad potatis och till efterrätt blir det ananaspaj med glass, så jag hoppas att hon blir nöjd och glad med den menyn..

Har även tillsammans med min syster, systerdotter och dotter lovat att inte äta godis fram till den 27 januari och det har jag hållit än så länge. Sötsuget är mest när jag dricker kaffe på kvällarna då är det väldigt gott med kaffebröd till.......

Har under kommande vecka planerat in en hel del träning så det kanske till och med är så att jag får ta bort något, har ju erfarenhet att blir det för mycket av det goda blir jag väldigt sliten och har ont i hela kroppen, men det är ju så himlans kul.... Det blir spinning, actic power, core, tabata och den nya aktiviteten Zumba by Actic på torsdag som jag gärna vill prova. Jag vill ju också hinna med att springa någon dag här hemma så det blir nog en omplanering.... Nästa lördag är det träning med Bozze för Work in team och det längtar jag också till, är så bra för honom att få träna jaktlydnad och träffa andra hundarHjärta.

Önskar er nu en trevlig trettondag och ta hand om er, kramHjärta

1. jan, 2018

Då är det nytt år igen med nya möjligheter och utmaningar och jag hoppas verkligen att det innhåller lite roligheter. 2017 har varit ett lite tuffare år när jag själv känt mig lite omotiverad till en del saker och jag har varit väldigt trött. Det jag är lite stolt över i alla fall är att jag har börjat träna regelbundet, vilket har gjort att orken har börjat komma tillbaka fast jag kan ju erkänna att det har varit en hel del träningsvärk under höstenGalen, men det är det värt! Extra roligt är det att jag och Janne oftast tränar ihop, vilket gör det svårt att hoppa över inplanerade träningspass{#smileys123.tonqueout} , när vi nu peppar varandra att faktiskt åka iväg till Lugnet för att träna och sen är det ju inte så fel med lite sällskap till/från träning. Så mitt egna mål 2018 är att fortsätta med den träning som jag gör idag vid Actic samt jogging, och att äta rätt mat. Syndardagarna blir fortsättningsvis fredagar och lördagar,  då jag kan få äta och dricka det man verkligen önskarHjärta. Ska försöka att undvika godis helt, för mig är det viktigast att få äta riktigt god mat och då gärna ett glas rött till (det är min vardagslyx). Har tillsammans med min syster kommit överens om att inte en godisbit förrän 27 januari, så det måste jag ju klara av!!

Nu tänkte jag presentera mina planer/mål för Buzbrothers, har funderat lite hit och dit vad jag/vi vill göra men så här kommer det se ut i stort, sen kommer det säkert ändringar men då är det så....

Kan ju börja med min egen förberedelse för att bli en bättre förare/matte och det är en föreläsning av Jessica Johansson från Game on puppy- hur vi skapar fokus på träning och tävling. Hon ska berätta om hur man kan skapa en "bubbla" kring sig och hunden vid träning/tävling och bubblan ska helst vara så tjock att den stänger ute allt annat som kan tänkas störas kring förare/hund. Ska bli spännande och se om jag kan hitta ett sätt att inte bli så nervös vid exempelvis prov/utställning, för just nu är det kaos kring mig så hundarna har svårt att prestera sitt bästa pga av mitt vimseri och nervositet. Denna föreläsning är den 12 mars, så jag hoppas den ger mig något så att det blir lite bättre.

Bozzes mål/planering:

1. Jaktlydnad/apporterings kurs, de som anordnar denna kurs är Flatcoated retriever klubben Gävle/Dala och det är Sara Wester som är instuktör, kursen börjar i mitten av mars. Sedan fortsätter vi att jobba för att han ska kunna starta ett c-prov i WT.

2. Anlagsprovet i viltspår ska klaras av och helst ska han även ta sig an minst ett spår i öppen klass till hösten. Mycket spårträning med husse blir det, och kommer det ut en kurs i spårning för Anders Henningsson (SSRK) så anmäler vi oss till denna för han var en riktigt bra kursledare (enligt Janne).Vi trodde han skulle vara redo för anlaget redan under 2017, men spårningen har varit så skiftande i kvalitet så det har vi fått vänta med tyvärrOsäker

3. Bozze ska även få gå på en Nosework kurs till våren (maj). Ska bli kul att få prova på något helt nytt, och han får använda nosen ännu mer vilket han tycker är roligt.

Så det blir mycket fokus på Bozze detta år så att han får visa att han kan ocksåLer. Har dock inte planerat in några utställningar för hans del utan det får vänta tills att han blir vuxen. Blir socialträning för hans del när vi åker med Zune på utställning.

Zunes mål/planering:


1. WT kurs för Work in team den 21-22 april, jag och Zune jobbar vidare för att få lite bättre poäng när vi går WT (c-prov). Måste jobba en hek del med den dära "bubblan" så vi blir mer fokuserade direkt från start. 

2. Målet är att vi ska starta minst 2 c-prov i WT, och jag kommer nog gå det som är i Långshyttans älgpark och ev Goldenspecialens. Tycker vi det är roligt så kanske det blir fler starter, men det är detta jag har planerat in.

3. Utställning blir det 2-3 tillfällen för Zune detta år. Första kanske blir i Lidköping tillsammans med min syster som också ska ställa sina hundar Hugo och Thor där. Den stora resan/äventyret blir när vi åker till Piteå i juli, där jag hade tänkt ställa Zune i en internationell utställning. Jag har en väldig tur att min syster yster åker Piteå ockdå med sina busar vilket känns väldigt tryggt för min del!!  Janne åker även med på denna resa så vi hittar vart vi ska och jag behöver verkligen en fikaansvarig/peppare med på utställningar, så att jag inte förvirrar bort mig på av nervositet....

4. Spårning blir det även för Zune i år, hade tänkt att Janne och Zune skulle delta vid Springernatta även i år, var ju så kul förra året när det gick så braLer. De kanske även kan vara med vid någon cup här i Dalarna så han får jobba med det som han tycker är så roligt. Måste kolla upp lite vad det finns för spårroligheter här i Dalarna med omnejd.

Det var lite kort vad som är på gång för Buzbrothers, och deras matte och husse. Det är så kul att få göra lite aktiviteter med grabbarna, så vi lär oss lite nytt. Är lite tråkigt just nu när det är mest kallt och snö, men vi åker i alla fall på de öppna träningarna som är vid Finnbogård (Work in team) för att ha lite jaktlydnad, socialträning och sist men inte minst så får matte/husse träffa trevliga hundar/förare som deltar vid Sara Westers träningar det ger mig så mycket positiv energi.

Det var även en väldigt trevlig nyårsafton, när hela min "lilla" familj var samlad för att fira in det nya året. Så kul när Sara är hemma och hälsar på mor och far och bror och det känns väldigt tomt när hon åker, tur är att vi redan har planerat in när vi ska ses nästa gång så nu kan man se fram emot det. Är så stolt över henne att hon fixar skolan, Glittran och även lite jobb vid hemtjänsten i Karlstad!! Go girl!!

God fortsättning nu på nya året och ha en bra vecka.

Kram Hjärta

 

 

28. dec, 2017

I år firade vi jul tillsammans med nästan hela min familj i Lofsdalen, den enda som saknades (stort) var Sara. Mina syskon och jag hade fått av våra föräldrar i julklapp att bo i stuga under julveckan 2017, så nu var vi samlade för lite valfri skidåkning och firande av jul.

Åsa
 Edvardson Johanssons foto.

 

Jag åkte både längd och utförsåkning under fjällvistelsen, och tyckte båda aktiviteterna var riktigt roliga. Det kändes verkligen att all min träning som jag gjort under hösten har gjort resultat, när jag både orkade och hade inte så mycket träningsvärk efter skidåkningen (blev lite stolt över mig själv för en gång skull!!). Det som gjorde mig extra glad var att Erik tyckte det var roligt att åka utförsåkning, han hade varit lite orolig att han inte kunde åka längre i och med att det var några år sedan vi åkte sist men det fixade han hur bra som helstLer stort

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Vi bodde tillsammans med min syster och hennes familj i en stuga vilket gick väldigt bra, och jag fick då möjlighet att hälsa lite extra på deras nya familjemedlem Hugo. Hugo är en flatcoated retriever valp på 3 månader och hur charmig och söt som helst, är så kul att se 4 hanar i olika åldar och raser fungera så bra tillsammans. Tycker det är bra träning för speciellt Bozze som är yngre att vara i en hundflock med bara hanar, tikar vet ju jag redan att det går hur bra som när han var hos kennel Goldwork i en veckan när vi var i Spanien. 

Malin Edvardson Bloms foto.

På kvällarna i Lofsdalen både åt och drack vi gott och spelade en hel del sällskapsspel, vi hade en pokerkvällsturnering och denna gång vann syster Malin. Så nu har pokalen vandrat vidare till Lilla Edet, tills att vi strålar samman igen för lite poker.Ler stort.

Då var man hemma igen i Lövänget och ska försöka städa och plocka undan lite efter resan och börja planera lite för 2018 både för egen del och även för mina buzbrothers, hoppas verkligen att nästa år bjuder på lite roligheter både i stort och lite större. Ska sätta mig i helgen och skriva ner vad mina och buskillarnas mål/utmaningar är för kommande år.

Längtar även efter lördag då Sara kommer hem för att fira nyår med oss, ska även försöka hinna med att åka till Borlänge med henne och shoppa lite på mellandagsrean (om det finns något kvar). 

Ha en bra helg och ett speceillt tack till far och mor för den fina julklappen 2016 som vi fick nyttja nu i Lofsdalen, så skönt med lite ledighet och roliga aktiviteter med "Tjocka Släkten".

KramHjärta

 

17. dec, 2017

Det har varit en helt underbar helg, Sara och hennes Danne har varit hemma på besök vilket gör mamma hjärtat så lyckligt. Så igår lördag hade vi lilla julafton hemma i Lövänget med både julbord och paketöppning, vi firade julafton redan nu med dem i och med att både Sara och Danne jobbar under julhelgen och inte kunde vara med oss den 24 decemeber. Riktigt gott var det med sill, lax, egengjorda köttbullar mm, och jag fick julklapp av både Sara och svärmor (som också var med oss denna kväll) blir nog aldrig för gammal för att få lite julklappar.

Måste även få säga att att jag fick en sån fin julklapp av min personalgrupp under veckan, ett presentkort på Blackstone´s steakhouse. Blev så jätteglad och rörd att de vill ge mig ett sån fin gåva, uppskattades verkligen!!! Måste även säga att jag är så stolt över min personalgrupp, så kul att få jobba med dem som ett teamHjärta.

Idag har vi även hunnit med en hel del, började morgonen med att ta med mig Bozze på en joggingtur i -16 grader, men det var klart och så vackert med soluppgången. Kan ju säga att det var myggfritt och kallt om näsan, men vad gör man inte för att förbättra sin kondis. Lämnade Zune hemma när han är lite känslig i tassarna för kyla och jag och Bozze blev ute i drygt 45 minuter så det var nog tur han blev hemma. 

Efter fruktost så åkte vi alla till Sundborns julmarknad, blev inte så mycket köpt utan vi gick runt vid alla försäljningsställen och stannade till vid Röda korsets café för en värmande kopp kaffe och dopp. När vi sedan kom hem igen så möttes vi av halm i hela köket och hallen, Bozze och Zune hade roat sig med att splittra vår halmbock så det var inte mycket kvar av stackarnGalen.

Innan Sara och Danne åkte tillbaka till Karlstad så åt vi middag hos Jannes moster Gittan och hennes hund Sotis i Falun, det blev god gryta och pasta. Blev en trevlig avslutning på helgen innan de åkte hemåt. Saknar dem redan, träffar i alla fall Sara till nyår då jag tror vi ska planera in att åka till stan och shoppa lite nya kläder/jacka åt SaraLer, förhoppningsvis hittar vi något på rean som är efter jul.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Då är det snart en ny arbetsvecka och det blir nog mycket planering inför att jag ska ta emot en ny grupp (Sundborn) i början på 2018 och de flyttar då in i Norslunds hemtjänst lokaler, känns riktigt kul och inspirerande och ser fram emot att vi blir lite fler..

Ska även hinna med att köpa de sista julklapparna och planera inför resan till Lofsdalen då det förhoppningsvis blir lite skidåkning både utför och längd, hoppas bara att det inte blir för kallt.

Veckans träning har varit riktigt bra, är så glad att jag gör de aktiviteter som jag planerar inför veckan. Veckans höjdpunkt var faktiskt i tisdags när jag och Janne var själva in till Actic för träna både styrka och kondition. Egentligen var det Actic power på schemat, men det blev inställt så då körde jag 30 min på löpbandet, 2 km rodd, bänkpress med tyngre tyngder än vad jag brukar och även "båten" med tyngder. Det var jättejobbigt eget pass men jag kände för första gången att nu har jag lite ork och kan nu börja lägga på lite, för jag kan ta i lite till..

Kommande vecka ser ut så här:

Måndag: Spinning 1 tim+ ½ tim core

Tisdag: Actic Power 1 tim + ½ spinning

Onsdag: Spinning 1 tim + ½ core ( kan bli att jag byter ut spinningen här mot egen träning, får ju så ont i rumpan när jag spinnarGråter, trots skydd på sadeln.....

Torsdag: Egen jogging 

Fredag: Inhandla julklappar med Janne 

Ha nu alla en trevlig tredje advent, tänk nu är det bara en vecka kvar till julaftonLer stortHjärta