Senaste

1. dec, 2018

Lördag igen och den började tidigt när jag, Lazze och Bozze skulle iväg på jaktlydnadsträning vid Finnbogård för Work in team till kl 9. Först ut på träningen var Lazze som går jaktlydnad för nybörjarhunden och vad han behöver detta med att träffa andra hundar och lära sig grunder för följsamhet och kontakt. Först var det bara pip, gnäll och fokus på allt annat än mig kändes det som, men ju längre in i träningen vi kom så tyckte jag att vi fick en bättre kontakt och bubbla kring oss för att jobba lite. Ska nog få till detta med lite mer träning med andra ekipage som störning, han vill ju göra rätt men ska spela lite pajas emellanåt. Vi har nu haft Lazze i snart 2 månader och jag tycker verkligen om denna glada kille som verkligen har charmat oss alla här hemma Hjärta. Gäller nu bara forma honom så han blir säker på sig själv och kan den grundlydnad som jag tycker en hund ska kunna för att fungera optimalt i vardagen.

Bozze fick sedan gå fortsättningskursen i jaktlydnad och han är så kul att ha med vid träningar, har nog aldrig haft en hund som velat göra så mycket rätt som han och har mycket fokus på matte. Min goa underbara kille han är så speciell och känslig, men så mycket kärlek till denna hund. Så kul att se att lydnaden sitter när vi är på träningar och att vi fortsätter att jobba oss framåt i jaktlydnaden. Stor stjärna till honom idagHjärta

Nästa jaktlydnad blir om två veckor och längtar redan dit så vi får öva mer med andra hundar.

Zune har fått vila lite när han har gjort illa sin tass, och har haft en sår under en trampdyna och det har inte riktigt läkt ihop än, men snart så är han på g igenHjärta.

Har även börjat julpynta här hemma för idag är det 1 december, mycket kvar men adventljusstakarna är framme och så även adventsljusen så vi kan tända första ljuset i morgon vid 1 advent. Blev riktigt bortskämd idag av min älskade man när jag fick en adventskalender från Body shop, lyx att få öppna en lucka varje dag och få en produkt från Body shop, tack älsklingHjärta.

Min egna träning har gått bra under veckan i stort sett hela veckan, började veckan starkt med att ta eget rekord i marklyft 100 kg, så stolt över mig själv att jag fixade det. Är så kul att träna styrka och jag känner mig faktiskt starkare. På tisdagen så sprang jag och Bozze 7 km i - 13 grader och fy fan vad jag frös och vad stel jag blev efteråt... Var även slut hela onsdagen så när jag skulle träna för Jocke på onsdagen så fanns ingen energi för träning alls, så han tyckte jag skulle få lite bindvävsmassage och det gjorde ont vill jag säga och vad stelt det var på många delar i kroppen.... Så vilodagen som skulle vara på torsdagen så sprang jag istället igen med Bozze. På fredagen var jag och Janne på ATC och den var riktigt rolig och hade mycket energi för att jobba på i de olika stationerna.

Nästa vecka ser ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag:Löpning

Onsdag: Julbord på jobbet

Torsdag: Löpning Intervall

Fredag: Styrketräning med Janne

Lördag: Vilodag och träning med hundarna 

Söndag: Atc.

Nästa helg börjar nog även med att julpynta på riktigt och förberedelse för vad vi ska ha på julbordet hemma samt julklappar.

Kram ha en bra kommande vecka och en trevlig 1 advent Hjärta.

 

26. nov, 2018

Var nog länge sedan jag har frusit så mycket som denna vecka, kallt både ute, på jobbet och hemma trots att jag faktiskt har lärt mig att klä mig lite bättre än vad jag gjorde när jag var lite yngre...

I veckan så trampade Zune in en vass sten mellan trampdynorna så det blev ett sår som gjort mycket ont. Han har haltat rejält och inte velat gå så långt. Även Lazze har varit lite krasslig, med lite feber, nysningar och rinnande ögon. Så det blev att åka in till Vettris med båda två i torsdags, för en check. Lazze hade en infektion i kroppen och det var bara att härda ut och det är nog så att han har ett sämre immunförsvar än vad de andra har när han inte är så gammal än. Han hade svullna halskörtlar och ögonen var lite röda så förhoppningsvis är han snart 100 % Lazze igen. Zune fick salvan L-Mesitran för sin tass och lite smärtlindrande/inflammationhämmande i form av tablett i 5 dagar. Idag är bägge bättre vilket känns skönt, och inget tecken än på att de andra busarna har fått någon infektion.

Tycker Vettris har varit bra för våra killar när vi har varit i behov av vetrinär. Jag brukar maila in till dem vad jag behöver hjälp/stöd i och så får jag återkoppling fort. Vi har ofta haft en vetrinär som heter Hanna och hon börjar nu känna igen grabbarna och mig Blinkar, och har koll på vad vi har varit inne för tidigare, vilket känns tryggt när jag är så vimsig och nervös inför dessa besök...

I veckan har vi även hunnit att vara på en lägenhetsvisning för min son Erik, vore så kul och spännande om han fick en egen lägenhet nästa år. Känns som det är dags för honom att prova att bo själv, men att jag "kräver" att han är hemma hos mamsen ofta{#smileys123.tonqueout}.  Vi har i alla fall börjat kolla runt nu när han börjar få erbjudanden av Kopparstaden när det gäller lägenheter.

I helgen var vi och hälsade på mina föräldrar i deras sommarstuga vid Hjortens Udde, var dock lite kallt även där och blåsigt så det blev mest att mysa inne. Tog mig i alla fall ut på en löpartur lördag morgon och det var nog en av mina bättre turer. Sprang 12 km och sprang på 6:14min/km, så jäkla nöjd med detta. Ska önska mig av tomten en tunnare löparluva och bra löparhanskar för jag är så frusen innan jag har fått upp värmen, gör liksom ont i fingrarna... Mitt mål för löpningen detta år har jag verkligen avklarat och gillar verkligen att få gå ut och springa utifrån mina egna förutsättningar och mål. Nästa årsmål blir några milslopp för att se om jag orkar och hur jag fixar folk runt omkring, är ju så skönt att skärma av sig med lite bra musik i öronen och bara springa ut efter dagens förmåga.

Var även väldigt skönt att få vara i stugan och bara vara, händer liksom inte så ofta att slappa utan det är ju ofta massor av måsten och annat pyssel. Gick ner på stranden och tog lite kort på grabbsen i blåsten och andades in lite sjöluft. Lazze fick även träffa Maja för första gången och det gick väldigt bra, och jag tror att Lazze tyckte om stugan lika mycket som de andra busen. Tack mor och far för god mat och sällskap är så kul att få komma ner till erHjärta. På vägen hem till Sundborn igen så stannade vi till hos Sara och Danne för lite födelsedagsfika, för nästa vecka fyller både Erik och Janne år. Så det blev lite paketöppning och tårtätning, vad jag saknar min tjej, önskar så ofta att hon bodde lite närmare... Men det är nog tyvärr så att jag får gilla läget att hon bor i Karlstad och att hon förhoppningsvis har det bra där.

Min träningsvecka ser ut så här:

Måndag: PT

Tisdag: Löpning

Onsdag: PT, springa på löpbandet

Torsdag: Vilodag

Fredag: ATC

Lördag: Löpning

Söndag: ATC

Måste även denna vecka köra springträning med Lazze, så det inte blir någon passgång vid nästa utställningstillfälle, som blir till nyår.....

Till helgen blir det även att ta fram lite julsaker som stakar mm så det blir lite julstämning, ska nog även försöka oss på att göra ett pepparkakshus under helgen, är ju en tradition här hemma att vi har ett sådant så vi kan krascha det efter jul och äta uppGalen.

Ha en bra vecka så skriver jag lite mer till helgen. Kram

18. nov, 2018

Denna vecka tänker jag skriva lite om min egna tränin, och vad för träningsmål. Tränar faktiskt en hel del nu, och det känns som kroppen orkar med att jobba på 5-6 dagar i veckan ibland till och med dubbla pass när jag känner att jag har extra energi och lust.

Lite glad är jag för denna vecka så tog jag personbästa både i löpningen på 7 km och så vågade jag köra boxjump på högsta plinten på gymmet, jag som har varit så rädd för att inte klara den höjden och att ramla...

Det som har gjort att tiden nu blivit lite bättre i löpningen är att jag är har lite bättre tid de första kilometarna, har varit väldigt långsam ut för att hitta rätt andning men idag låg första km på 6:40 vilket är pb, sedan var även sista km på 5:34 vilket också är bra för mig, så snittet idag blev 6:14/kmGalen. Mina mål för löpningen är att nästa år köra lite milslopp ( i alla fall 3 stycken), så det blir att springa även i vinter för att inte tappa motivationen och orken. Det finns ju löpband på gymmet som jag kör ibland men föredrar helst att springa ute. Ska införskaffa mig en bättre löparjacka och fodrade löpartights, allt är så dyrt bara när man vill ha lite kvalité så det klara kyla och tvättmaskin.

Styrketräningen går bra även den förutom armarna, tycker utvecklingen där inte är den jag hoppats på. Känns som jag är kvar på samma vikter hela tiden, men det är inte så konstigt säger min pt Joakim Jacksson, jag tränar ben väldigt mycket, och armar max 2 gånger i veckan. Ska faktiskt gå till en naprapat i december för jag känner att det är något i hö axel som inte är ok. När jag lyfter lösa vikter ovanför huvudet ex vid axelpress det gör riktigt ont ibland... Får se om hon hittar något som gör att det kan bli bättre eller om det bara är att inse fakta att jag får jobba med de vikter jag har idag. Ben, bål och rygg är desto bättre tycker jag, känner mig stark vilket märks i både marklyft, squat, planka, utfall med vikter, boxjump, berpies, jägarstolen mm mm. Är så glad och stolt över mig själv att jag tog tag i detta med träningen, för nu är det för det mesta så kul och extra roligy är det att Janne är med  och tränar Hjärta

Sen har vi cyklingen som jag nog ska ta tag i lite mer nästa år, har inte kört så mycket på min mountainbike som jag fick av mina föräldrar som jag kanske borde men det kommer.  Jag kör ju i alla fall nu en del spinning som är riktigt kul det med.

Så målen jag har med min träning är att springa minst 2-3 dagar i veckan, 2 dagar styrketräning, 1-2 tillfällen med spinning i veckan, och självklart cirkelträningen (intervall) som är både styrka och kondition. Kommer ha kvar min personliga tränare året ut sedan ska jag försöka köra själv, borde ha koll nu på vad jag bör göra för att bibehålla och fortätta jobba med för att bli stark i hela kroppenLer.

Veckans träning som jag planerade gick som planerat + att jag tog ett extra pass löpning i morse vilket var tur när det gick så braLer stort.

Nästa vecka har jag planerat så här:

Måndag: PT

Tisdag: Löpning med hundar

Onsdag: PT och jogg på löpbandet

Torsdag: vilodag

Fredag: Morgonspinnig innan jobbet 6:45 Blinkar

Lördag: Löpning vid Hjortens Udde

Söndag: Vilodag 

 

Lite kort om buzbrothers, Lazze fick igår gå ett viltspår och det gjorde han riktigt bra. Är väldigt på gång, Janne säger att han är en ny River (en av våra tidigare hundr) och där gick det fort vill jag säga så det gäller nu att få ner farten för annars går det för fort{#smileys123.tonqueout}. Har nog  aldrig varit med om en så glad hund när han gör rätt, när han hittar klöven blir han så lycklig, svansen går som en proppeller och visar med hela kroppen att han är glad. Det går riktigt bra även med hans inkallning och det stora nu är att få till lite bättre fotgående och börja introducera honom i apporteringen.

Bozze har blivit en klippa i fotgående, har tränat en hel del detta när han har varit lös och har Lazze och Zune som störning så han kan nog gå en workup utan problem{#smileys123.tonqueout}. Han börjar även få en bra fart in vid inkallningen vilket är bra, för den ska vara snabb in. Zune har haft lite vila nu men ska nu i veckan försöka att jobba lite dirigering inomhus om det går, får stänga in de andra hundarna i ett annat rum under tiden för dessa tre i hop under träning går inte när de vill göra allt samtidigt.....

Bilden kan innehålla: hund, utomhus och natur

Har inte hänt så mycket mer denna vecka mer än jobb, träning, promenader med hundarna och städning hemma. Jo just det Erik bjöd sin mor och far på bio igår (lördag) och då fick vi se Fantastic beasts, en riktigt bra äventyrs film som jag ger 4 stjärnor av 5.

Skriver snart igen, ta hand om er nu i höst/vintermörkret. Glöm inte reflexer när ni är ute, för nu är det mörkt innan snön kommerHjärta

11. nov, 2018

Då har vi varit på första officiella utställningen med Lazze, och med facit i hand så var det nog lite tidigt för vår kille, och jag tror att det är jag som ska ställa honom framöver. Han var stressad med alla hundar runt omkring, och det är lite svår att få kontakt med honom vilket inte är så konstigt när han inte varit i denna utställningsmiljö förrut. Vi var i god tid på plats för att få honom att bli lite lugn och det blev han, och det var nog bra att Bozze var med som var lugnet själv (stolt att han blivit så bra vid hundutställningar). Siv Karlsson Högnäs som är uppfödare skulle ställa honom, och det gjorde hon så bra hon kunde och jag hade en väldigt glad kille inne i ringen. Men det var slarviga gångarter (passgång) som domaren kommenterade och satte pris på. Det var Dalarnas SSRK som anordnade utställningen som var i Rättviks körhall, och domaren var från Finland och heter Putkonen Juha. Omdömet blev så här för Lazze:

Strong bone, masculine head, godd scull well set ears, dark eyes, enough pigmentation, correct bite, well developed body, a bit long bin, should be more laid back, sholders and upperarms well build, god coat quality, correct tailset, sufficient length in steps and sometimes passing on the move,  that´s the reason for price. 

Så nu blir det att träna traven så den blir stabil och inte slarvig passgång, så det är bara att börja träna... Blir nog nu några inofficiella hundutställningar, så vi får träna oss i att vara i ringen tillsammans. Så nästa tillfälle blir med team Hugo i december, min lilla goa kille  inte lätt när så mycket är nytt för honom... Ska bli så bra när vi får börja med jaktlydnaden i december för Work in team så vi får träffa andra hundar i annan miljö. Ska försöka träna lite när vi är där att springa för utställning.

Bästa på hela helgen har varit att Sara och Danne har varit hemma och hälsat på oss, blir så lycklig i hela hjärtat när de är hemma så man får rå om dem lite trots att det är hundutställning på helgschemat. Blev en bra fredagsmys med de bästa Hjärta. De åkte vidare till Ludvika på lördag em för att hälsa på även Dannes föräldrar vilket jag motsträvigt tycker är ok...

Vi hann även igår upp till vår skog i Finngärdet och såg nu att de har avverkat hos oss, så det blev en del timmer och massaved. Såg så annorlunda ut nu när de hade tagit ner så mycket skog för oss. Plockade lite lingonris och enris för att kunna göra en julkrans till dörren, för i år blir det jul hemma och massor av pynt och go mat.

Idag var jag och Janne upp till utställningen igen i Rättvik för att jobba lite ideelt i kiosken och vid vaccinationskontrollen, lite kul att få hjälpa till lite vid dessa tillfällen för vår spaniel och retrieverklubb.

Veckans träning har gått bra, blev en liten ändring vid torsdagens planerade löpintervallsträning när jag glömde skorna hemma, så det var bara att åka hem och ta på sig skorna och ta en tur hemma istället. Tog med mig Bozze och Lazze på 7 km turen, och det gick riktigt bra att ha med bägge när de har samma driv och tempo. 

Veckan har jag planerat så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Löpning med Bozze och Lazze

Onsdag: PT och löpning på band

Torsdag: Intervallträning och lite jogg efter

Fredag: ATC 

Lördag: Vilodag

Söndag: Löpning

Ha nu en bra vecka alla så skriver jag lite mer i slutet på veckanHjärta

 

4. nov, 2018

Har en lugnare vecka på jobbet, vilket har varit riktigt skönt. Kan nog vara så att många har höstlov och blir då inte så mycket möten  inbokade. Har denna vecka passat på att renskriva lite protokoll, gjort klart med vikariescheman, och försökt att fundera ut hur jag ska göra med ett projekt vi är med på vid enheten, idén är jättebra och viktig men skulle vilja jobba med det på ett annat sätt, så vi får se hur det blir .....

Har även varit Alla helgona/halloween denna vecka vilket gjorde att vi igår lördag åkte upp till fäbon för att tända ett ljus för våra fyrbenta vänner som idag är i Nangiala, tänker väldigt mycket just nu på River för ser mycket av honom i Zune. River var alltid så klok och snäll mot allt och alla, det ända han inte tyckte var så himla kul var att leka med barn, utan han skulle vara med de stora grabbarna. Zune är precis lika snäll och har liksom en speciell aura runt som ustrålar lugnHjärta,  vilket även River hade. Vi hämtade upp svärmor efter turen till fäbon för att åka till Sundborns kyrkogård och tända ljus för svärfar. Vi tog även en tur till skogskyrkogården i Falun, och träffade där Jannes moster Gittan vilket var trevligt, så efter besöket på kyrkogården så fikade vi hemma hos henne. Det var så vackert med alla ljus på kyrkogårdarna, och många tankar kring de vi inte har hos oss längreHjärta.

Idag har jag hunnit med att åka till kennel Goldwork för att trimma Lazze för nästa helgs utställning i Rättvik i dagarna 2, ska bli intressant och höra vad fler domare tycker om mitt lilla buz. Det blir Siv som ställer honom, så det känns tryggt. Jag ska även hjälpa till i cafeterian på söndagen då det är SSRK dalarana som anordnar denna officiella utställing.

Veckans träning har gått bra, mest nöjd är jag med torsdagens indoor running 30 min (intervall löpning) därefter körde jag ytterligare 30 löpning själv. Såg sen på pulsklockan att jag haft ett bra löppass där jag låg strax under max, och på en skala till 5 så låg passet som en 4,7. Det som jag dock måste bli bättre på vid dessa hårda träningar är att äta ordentligt efteråt för ännu en gång åt jag för dåligt och mådde skit hela natten!!! Måste äta kolhyderater både före och efter, gjorde liksom av med 700 kalorier och åt havregrynsgröt och en macka när jag kom hem (idiot som jag är). Styrkepasset som jag gjorde med Janne på fredagen var inte heller så jäkla bra, var helt slut hela passet och musklerna värkte så lördagen blev en vilodag med endast hundpromenader.

Nästa vecka har jag planerat så här:

Måndag: PT, och spinning

Tisdag: Morgon jogg och bad av Lazze på kvällen inför helgens utställning

Onsdag: Pt och lättare jogg

Torsdag: Intervaller och löpträning

Fredag: Atc

Lördag: Utställning och Sara kommer förhoppningsvis upp och hälsar på oss

Söndag: Utställning och hjälpa till vid SSRK cafeteria.

Snart har Lazze varit hos oss i en månad, vad fort tiden går och vad bra allt har gått bra med honom. Är riktigt glad kille som ger väldigt mycket av sig själv, gillar honom verkligen. Blev så glad i hjärtat när vi idag vid kennel Goldwork och skulle åka hem efter trimningen, jag började gå mot grinden ut och både Bozze och Lazze kom som två spjutspetsar för att följa med mig till bilen trots att det var både fina tikar och Siv runt dem. Mina goa fina buskillarHjärta

Bilden kan innehålla: hund och utomhus

Ha nu en bra vecka och ta hand om era nära och käraHjärta.