Senaste

30. jan, 2022

Då är snart januari förbi för detta år och jag kan inte säga att det har varit den bästa. Jul/nyår och trettondag gick hur bra som helst träffat nära och kära och pysslat en del här hemma. Vi har faktiskt hunnit med att ordna med vårt gym/hundrum som vi har planerat för. Erik fick flytta ur det rummet han har haft för det var det största sovrummet, och han behöver inte det nu när han har egen lägenhet och är här endast på helgerna.Blev en del bära och slänga från bägge rummen som vi fick ändra på då Erik fick ta det hund/gäst rum som har haft tidigare. Skönt att få bort grejer som vi inte använder samt gamla kläder som hängt i garderober hur länge som helst och inte används. Så idag har vi nu fixat så det finns cykel på rulle, lite gymsaker, och hundarnas saker i "Eriks" gamla rum. Har även fått dit en tv och ska även försöka ordna med lite fler vikter och en bättre matta dit, en vi har kommit en bit på väg och faktiskt även provtränat och det gick bra. Efter julhelgerna så kände jag att kroppen sa stopp och en förkylning var ett faktum och tog ett covid prov som visade sig positivt, inte riktigt vad jag hade tid med nu när det är mycket som jag vill göra och även massor på jobbet. Tur i oturen så har jag ett jobb som gör att jag faktiskt kan jobba hemma, vilket jag gjorde kanske lite för mycket för förkylningen sitter forfarande kvar lite drygt 2 veckor efter bekräftad covid.... Även Janne fick covid samtidigt som mig och Erik fick sitt bekräftat 5 dagar efter oss, så nu har vi haft denna influensa..... Är så förbannat trött på Covid, så ansträngt på jobbet i våra hemtjänstgrupper och begränsar oss att leva/göra som man önskar. 

Så jag kan bara säga att det har inte varit en bra start på året utan kroppen vill vila men inte jag, så ja är lite osams med mig själv just nu men förstår att det är dags att lägga in en halv halt så jag orkar. Hade ett pass i veckan som var riktigt jobbigt så det var första gången på mycket länge jag inte ens tyckte det var kul utan bara en plåga...

Slut på gnäll nu, men så känns det just nu. I helgen gjorde vi i alla fall året första utflykt och den blev till Eskilstuna för att gå på Bolinder Muntell museum för att se på olika maskiner som traktorer/grävmaskiner/svarvar mm mm. Så vi åkte dit i fredags och sov på hotellet som heter Bolinder Muntell hotell (Clarion hotells), riktigt fint hotell som man kunde ha hundar med sig. Middagen de bjöd på var inte en höjdare så det var tur jag hade plockat med mig lite kex/ost/frukt/vin till fredagkvällens höjdpunkt som var På Spåret. Innan vi gick på museum så gick vi en liten stadsvandring i Eskilstuna med hundarna och måste säga att de uppförde sig riktigt bra i stora staden, stor utmaning för speciellt Bozze var när vi gick i stadsparken med alla änder som fanns där, han hade gärna velat springa lös där och jaga dem🤪.

Kul att få göra lite utflykter som gör att vardagen blir lite roligare, nästa höjdpunkt hos oss blir Lofsdalen som blir tors-söndag vecka 6. Ska bli kul att få åka både lite utför och på längden och framför allt få va med hela min goa familj i några dagar.

 

Veckans träning blir om jag och kroppen tycker lika:

Måndag: Styrka och Startklar

Tisdag: 3D

Onsdag: Startklar ev lite på löpbandet

Torsdag: Intervaller och 3D

Fredag: Spinning

Lördag: Vila

Söndag: Hiit och föreläsning om pulszoner

Kan bli en del justeringar beroende på vad kroppen orkar, har haft svårt med pulshöjande träning efter Covid så det blir att känna av hur allt känns så jag inte blir sämre.

Ha en bra vecka så hörs vi snart igen. Kram

9. jan, 2022

Som sagt nytt år har börjat och försöker planera in lite roligheter och utmaningar för 2022, är lite svårt just nu när fjärde vågen av covid 19, är som värst just nu både i samhället och även på mitt jobb. Men lite planering kan man väl få göra så man har lite ljusglimtar och utmaningar, det jag börjar med är att sluta äta godis har varit en hel del sötsaker under senare delen av 2021 och känner att det mår jag inte bra av utan måste tillbaka i de gamla vanorna att bara "synda" på fredagar, har ju fungerat tidigare så det ska gå bra bara jag har en dag att få äta/dricka det jag vill🙂.

I morgon börjar även det första roliga för året, ska gå kursen Startklar vid Yesbox, är 8 tillfällen där vi går igenom teknik och mål för olika träningsredskap, vi startar med rodden i morgon och alla träningskompisar från "Vrål fitness" är med, så himla kul!!!. Har även tänkt att ta lite PT timmar för Louise, ska försöka få lite hjälp med att lägga upp en bra struktur med träning och kost så jag mår bra, känner just nu att jag bara tränar utan mål och har inte koll på hur många pass och vilka pass jag tränar för att kroppen ska må bäst. Ska boka in en konsultation med henne så vi kan köra pt efter Startklar.

Årets första vardagslyx blir den 28/1 då  vi åker till Eskilstuna för att gå på Bolinder Muntell museum för att se på lite traktorer och bo över på hotell, är väl mest för grabbarna men skönt att få se lite annat om det fungerar för pandemin. 

 

Har inte planerat mer än så än, planer finns ju till Berlin (bokat och klart) men planerar inteVecka 6 så åker vi till Lofsdalen tors-söndag för lite slalom/längd tillsammans med hela familjen, tycker det är så kul att de följer med och har lite vinterkul. Daniel ska åka slalom för första gången, så det ska bli roligt att få se hur det går. Blir nog en stund i barnbacken, för att lära sig svänga och stoppa...🙂 mer än så blir så ledsen om det inte blir. Sommaren har vi heller inte börjat planera, vet ju inte när jag har semester men vandring och mtb blir väl av i någon form. Utställning med Lazze hade ju varit lite kul, speciellt till Alfta så det blir att invänta ssk utställningsplaner. Tänkte 3 stycken utställningar för detta år, för det är nog det jag själv klarar av, för det tar så mycket energi av mig när vi ska åka iväg och ställa.... Min lilla snygging Lazze.

Veckans planering för träning ser ut så här:

Måndag: Startklar rodd

Tisdag: 3D alternativt löpband 

Onsdag: Startklar

Torsdag 3D och löpning/spinning

Fredag: Hiit

Lördag: vila

Söndag: Hiit + föreläsning kost/återhämtning (Louise)

 Är så fin is nu på Toftan så det blir en hel del promenader på sjön med grabbarna, tur har vi också att den plogas när det kommer snö, så det blir lättare att gå på isen. Så tacksam att det finns personer som lägger ner tid på att ploga så vi kan gå runt sjön, är en sträcka på ca 6 km som gåbar. Ska nog kolla om Janne kan hämta hem våran klenod Lynxen (skotern) som står hos Jannes mamma, hade varit kul och köra lite..

Ha en bra vecka så berättar jag lite nästa vecka kring startklar och föreläsningen som är nästa söndag (gör nog en hel del fel där...)

Kram och ta hand om er!!

// Åsa

2. jan, 2022

Gott slut och ett gott nytt år alla som läser, tänk vad fort åren går trots allt. Året som gick var en ganska ok år trots att pandemin hela tiden finns runt omkring oss i samhället och begränsar oss i livet.

En kort summering med höjdpunkterna blir det innan jag sätter upp några mål i livet 2022.

Började året med en liten semester till Lofsdalen vilket var så skönt, bara för att komma ifrån vardagen och få vara ute, det blev jag, Janne, Erik samt buzgrabbarna som åkte(såklart). Var väldigt kallt med att åka slalom, frös så om händerna så det blev korta pass med utför. Däremot var det väldigt kul med längdåkningen, då jag och Janne hade Bozze och Lazze med oss i spåret och de var riktigt duktiga att hålla tempo och hålla sig vid sidan blir helt klart mer av detta.
 
Blev en trevlig möhippa för Sara i Karlstad i Juni månad, mycket skratt och en del planering innan det blev av (även där en oro att det inte skulle bli av pga pandemi), aktivitet som blev att klättra och åka linbana mellan träd (spännande), lekar och god mat. 
 
 
Blev även en tur till Ö-vik tillsammans med syster, svåger, mor och far, älsklingen och Erik, så en tur till Fjällrävens outlet för storshopping av kläder, god mat och lite vandring viket alltid uppskattas. Grabbarna gjorde ett besök vid Hernö gin destillreri, så nu har vi köpt hem lite gott svenskt gin. Efter några dagar i Övik så fortsatte vi till Lofsdalen igen för att vandra och köra lite MTB och det som var extra roligt att Erik var riktigt duktig på att köra MTB, så stolt över honom. Vi tog oss upp till Våffelstugan som ganska tekniskt svår och även när vi åkte lite längre runt sjön Lofsen. Min mor och far med oss några dagar här för att åka lite MTB. Sara kom även upp några dagar, för att vandra så lite tid med hela familjen vilket jag bara älskar.
 
Året har sedan bestått av mycket planering av Sara och Daniels bröllop som inte fick den bästa starten då hela bröllopet fick byta datum pga pandemin och restriktioner när antal personer begränsade oss ett tag för kyrkan och festlokal. Men till sist så blev det av, 28 augusti stod Sara brud i Sundborns kyrka med sin Daniel. Så fina och så lyckat allt som var runt omkring, men nog fick man jobba och planera kring mat mm mm, men så värt det!! Tror de är nöjda med kalas, mat, presenter, och alla som kom för att fira tillsammans med dem. Kan erkänna att det var väldigt skönt när maten var klar och det var dags för lite efterfest och dans att man fick slänga av sig skorna och bara njuta lite... 🤩. Så glad för deras skull och så fint det blev men allt😘.
 
Ja vad har det hänt mer:
 
Det var en väldigt rolig minisemester till min syster och svåger med min man då vi verkligen hade poolhäng och hundträning, tyckte det var så kul att få släppa loss lite och vara lite tokig när vardagen numer är väldigt mycket ansvar och göra rätt. Var även kul att under hösten komma iväg på en utställning med syrran i Vänersborg trots en lång och kall väntan mellan att våra hundar skulle ut i ringen, men så värt det att få göra lite tillsammans.
 
Vi har faktiskt själva investerat oss i ett spa bad utomhus som används ofta, riktigt njuter av att kunna få bada varmt efter träning eller avsluta veckan med ett fredagsmys bad med både bubbel och bubblor 😀.
 
Har även fått åka utomlands för att köra landsvägscykel på Mallorca tillsammans med mor, far och Janne. Så kul att få lära sig cykla landsväg med andra och i olika tempon, samt se hur det är ute på landsbyggden, bergen och i städer i närheten av Mallroca. Inte så dumt heller med after bike och god mat/dryck på kvällen. Tack mor och far för den resan, uppskattades verkligen att få komma iväg och göra något helt nytt och att det just då gick bra mellan alla vågar med Covid 19.
 
Träningen har gått bra under året, har dock bytt gym från Vrål fitness till Yes Box, trivdes inte alls vid Vrål den sista tiden då ägaren (instuktören) inte höll det måttet jag önskade samt privat inte fungerade som jag anser är ok. Jag kan säga att jag storm trivs vid Yes Box, är så jäkla bra och en så positiv atmosfär vid detta gym som kör mycket cross fit, styrka, Wod, Hiit mm. Funderar på att ta lite pt timmar till våren så jag känner mig extra stark inför sommarens löpning och mtb åkning. Det som är extra kul är att de flesta träningskompisarna som var vid Vrål även är vid Yes Box så vi kan fortsätta träna ihop, för det har varit stor motivation för att träna att få göra det ihop. Känner mig stark i löpningen, och har kört både långt och en hel del intervaller under sommaren/höst/vintern och hoppas att jag slipper skador så jag kan få fortsätta utvecklas i löpningen. En hel del cykel har det även varit, gillar mest mtb då jag kan få vara ute i skog, mark och grusvägar, höjdpunkten var när jag och Janne körde hemma cykelvasan (trots att det var strul med tidtagningen), vi gjorde det ihop och fick ihop drygt 10 mil runt Runn med omnejd. Så nu har vi anmält oss till cykelvasan (öppet spår) på plats (hoppas vi) tillsammans med min far, ska bli  en riktig kul utmaning, har jag ork och motivation ska jag även ta halva cykelvasan.
 
Vad händer detta år: Knappt så man vågar planera in något men lite måste man ju få längta till:
 
* Lofsdalen (feb) hela familjen
* Berlin (maj) Janne och Erik
* Wien (Mor och Syster)
* Vandring (oklart var än beror på när jag får semester mm)
* Utställning Lazze 
* Göteborgsvarvet (tror det blir så 🤪)
* Cykelvsasan 90 km
 
Sen hoppas jag det blir mer än så i form av det lilla i form av vardagslyx, hade dock varit kul att planera in en tjejresan med de närmaste om det har tid och lust.. Men roligare att skriva när det blir av blir så ledsen när man får ställa in. 
 
Blev ett längre inlägg men kände att få skriva av mig, det jag är mest tacksam av är att alla i familjen är friska och att vi kan kan ses och planera saker ihop. Har inte skrivit alla de gånger vi setts men det betyder så mycket för mig att få vara med dem man litar på mest.
 
Får skriva mer en annan dag kring målen när de är mer inplanerade och lite kring träningsmål/kost. Hade en plan sedan ett tag att från den 10 januari- 10 februari köra sockerfritt, känns som jag det finns behov av det när det blivit en del sötsaker kring jul och bryta lite och äta rätt (men har kvar syndardagen fredag).
 
Veckans träning har jag tränat enligt följande:
 
Måndag: Styrka (Siri, Karro)
Tisdag: 3D (Yes Box)
Onsdag: HIIT
Torsdag: HIIT alt längdåkning (besök av Gunilla och Agneta och deras hundar)
Fredag: HIIT
Lördag: Vila
Söndag: HIIT alt löpning
 
Önskar er alla ett Gott nytt år och att ni får ett riktigt bra år med många roliga minnen :)
 
 
 
3. nov, 2021

Är nu inne i den mörkaste månaden med regn rusk och det känns som inget ljus alls, man åker till jobbet när det är mörkt och när man kommer hem är det lika mörkt. Promenaderna med hundarna under veckodagarna är verkligen inte roliga, utan det är bara mörkt och kanske lite sken av min pannlampa och hundarnas led halsband. Brukar tycka det är skönt med höstarna då man kan tända ljus och mysa men det är så liten tid man sitter och myser på kvällarna.

Ska inte bara klaga utan förra vecka fick jag och Janne fylla på med lite sol och värme vid Port de Pollenca (Mallorca). Vi blev bjudna av min mor och far på denna cykelresa och jag måste säga det blev en energiboost de lux, så roligt att kunna kombinera motion med slappa vid poolen. Vi åkte olika turer varje dag och fick uppleva Mallorcas byar, berg och fikastop. Hade jättebra cykelcoacher i den gröna grupp som vi åkte i, varken jag eller Janne har åkt så mycket landsvägscykel förut så fick lära oss lite hur man åker i grupp och vilka regeler som gäller kring säkerhet så stor stjärna till dem. Roligaste turen men helt klart den jobbigaste var bergsrundan till Tankstelle, fick där prova på att köra upp för serper (8km), men jag och Janne klarade det. Var så fint hade gärna velat stanna och ta kort på vägen upp men kände att det blir nog tufft att fortsätta cykla när det var så brant. Stannade någon gång på nedfarten för att ta lite bilder, kändes som det var lite enklare att stanna, men vad fort det gick bitvis nedför tur att bromsarna fungerade...

Blev naturligtvis after bike varje dag och vi var nog vid samma ställe hela vecka och det var Dakota, blev ett glas cava och öl till Janne. 

Var faktiskt ute och sprang en dag och då blev det 8 km och provade även då lite uppför vid Formentor och det var nog absolut veckans jobbigaste, kunde inte springa hela vägen upp till toppen då jag inte hade med vatten kände efter halva sträckan 3 km att intag av vatten var ett måste så det var bara att vända tillbaka till hotellet. Vilken känsla att känna att man orkar löpa uppför såpass länge och ändå känna att det fanns lite krafter kvar till någon km till, en riktig ego energiboost måste jag säga.

Vi åt middag de flesta dagarna på hotellet då det ingick i resan, maten där var inte någon jättehit så vi gick ut och åt två dagar vilket kändes bra att få välja själv vad man önskade äta.

Vi åkte väldigt sent hem sista dagen så jag och Janne hann ta en liten hikingtur i bergen bakom hotellet, vilka vyer och så fint när man kom fram till en lagun innan vi vände tillbaka till Porto de Pollenca. Summerar veckan som en toppvecka och kan faktiskt tänka mig att åka tillbaka för cykling och lite hiking i bergen, vi får se vad som händer kommande år. Stort tack mor och far att vi fick följa med er och dela era upplevelser vid Mallorca och cykling, uppskattades verkligen😘. Han som arrangerar cykelresorna heter Lars-Inge Kjörnsberg och hans företag heter Cykelresor.com, mycket bra arrangerat innan/under och resan hem.

Stort tack även till mina underbara barn som har passat hundarna och huset när vi har varit på semester, så glad att ni ställer upp när vi behöver. Älskar er till månen och tillbaka😘.

Igår fick jag även en energiboost, började på ett nytt gym i stan Yes Box tillsammans med några av mina träningskompisar från Vrål. Vi körde ett 3D pass, så var grymt jobbigt men så roligt, och vilken bra känsla jag hade för stället. Har ju varit så missnöjd med Vrål fitness under ett längre tag så jag slutade där (vilket kändes som ett mycket klokt beslut). Ska dit på ett pass igen på torsdag med Karro och då blir det HIIT.

På torsdag ska jag även åka till Siv och trimma Lazze, han är verkligen en pälsboll igen och behöver bli av med en hel del päls och så får jag hälsa på våra favorit tjejer Alva och Hilma igen (och de andra brudarna).

Veckans träning:

Måndag: Spinning Actic

Tisdag: 3D Yes box

Onsdag: Långpromenad med hundarna

Torsdag: HIIT med Karro (lunchträning) och Intervaller löpning med Robin

Fredag: HIIT Yes Box med Janne, Karro och Mats

Lördag: Beredskap och träna hundarna

Söndag: HIIT alt egen styrka

Ha en bra vecka alla!!

 

5. okt, 2021

Ja då är det höst igen och det mörknar fort nu på kvällarna, känns lite drygt att inse att det kommer att va så här ganska länge nu innan det vänder och blir ljusare igen...

Det som är positivt i alla fall är att förra veckan så tog vi premiärdoppet i vår spapool och det känns helt underbart, har nu badat varenda dag sen vi fick det och det är så skönt efter träning med jetstrålarna i ryggen och på benen. Den kommer att bli använd det lovar jag, ska se bara hur stor skillnad det blir på elräkningen om en månad!

Vi har även snart gjort klart vårt insynsskydd på altan på baksidan, det ska bara kapas lite bräder på kanterna och en överliggare ska på sen så är den delen klar. Det som även ska upp är en ljusslinga på insynsskyddsväggen och lite krokar som jag kan hänga lite lyktor på och även handdukar. Vill även ha en lampa på husfasaden så det lyser upp lite i mörkret.

Vi har även beställt en mindre sittgrupp till altanen på baksidan, men jag sätter inte fram den förrän till våren. Hade för en gång skull lite tur nu när det var rea på utomhusmöbler och hittade något som jag tror vi kommer att gilla att sitta i när värmen kommer i vår.

Vi har haft lite extra hundar hemma hos oss på besök när uppfödaren (Kennel Goldwork) har haft behov av lite hjälp pga sjukdom. Vi hade Alva hos oss en dryg vecka, och vad jag gillar den tjejen, hon bara finner sig till rätta och är så go. Hon är även Zunes helsyster och Bozzes mamma, så lite släktträff blev det😘. Har nu fått låna hem en annan goding, HIlma som är 1,5 år och så fin och lite känslig. Märks att hon är unghund och behöver få lite mer självförtroende och jobba lite. Hon behövde några dagar på sig att finna sig tillrätta här hemma, men nu så har hon hittat sin plats och kan slappna av med mig och Janne och grabbarana buz.. Får jag för Siv så vill jag gärna ha kvar henne ett tag så hon får vara med ute på promenader, och prova på lite spår mm. Så fin och go tjej😘

Träning för denna vecka ser ut så här:

Måndag: Intervaller på Lugnet

Tisdag: Styrka, överkropp

Onsdag: Löpning

Torsdag: Styrka bål, ben

Fredag: Spinning

Lördag: Vila (extra lång promenad)

Söndag:Cirkel 

I söndags gjorde jag och Janne ett eget cirkelpass som var riktigt bra, ska bara justera lite de till kommande söndag. 

Det vi gjorde var:

Uppvärmning 10 min valfritt (jag sprang på löpbandet)

Därefter 45 sek gånger *3 vid varje station, där momenten var uppdelad i två stationer. Är svårt att ha framme alla redskap samtidigt när vi gör eget pass.

Moment 1 (Först intervall 45 därefter 45 sek rodd osv så det blev 3 gånger per station

Intervall på löpband *3

Rodd *3

Moment 2

Trusters med stång 20 kg *3

Kettlebell swings 16 kg*3

Moment 3

Magövning *3

Godmorgning (rygg *3

Moment 4

Hantlar upp på box *3

Armhävningar *3

Bänkpress *3

Triceps*3

Ska nog justera om vi ska köra lite samma på söndag när bänkpressen blev väldigt tung efter armhävningarna (samma muskler), blir kanske lite hopprep och/eller boxjump.

Kul att prova att göra lite egna träningsprogram i väntan på att börja på något nytt, har fundering att börja att gå pass vid Yes Box i Falun med några av mina träningskompisar från Vrål. Har slutat vid Vrål när det var en väldigt rörig organisation/tränare och jag känner att det ska bara vara roligt med träningen och inte lyssna på hur allt är kring person mm, och det känns som ett bra beslut.

Ha nu en bra vecka så skriver jag snart igen :)