Senaste

17. mar, 2019

Blev en vecka med eftertanke, min chef ringde mig på torsdagsmorgonen och berättade att en gemensam kollega på stadshuset hade avlidit, och hon var mitt i livet och hade precis fått barnbarn. Känner verkligen med hennes familj och får mig en rejäl tankeställare att man verkligen behöver leva här mer än vad man gör idag, man vet aldrig när det är slut. Ta hand om nära och kära och gör det man vill göra, livet är för kort att leva livet som man inte vill.

I fredags var jag och Janne iväg till Fagersta brukshundsklupps inomhushall för att träna Bozze och Lazze med vår lilla hundgrupp Underdogs, och det var blandade känslor denna dag. Bozze var inte mycket med mig, han brukar ju vara så duktig och förstår vad jag vill men dennna fredag kunde han inte ens inkallning utan började knalla för tidigt och kontakten var inte ok. Lazze däremot var riktigt duktig, satt kvar vid inkallning och kom som ett skott när jag visslade. Har börjat lättare apportering med Lazze och han gör det bra, det vi ska fokusera på där är avlämningar.  Det blir mycket hundträning så fort det är lite mindre snö ute på markerna, och längtar till jaktlydnadskursen 1.0 med Lazze för Work in team.

Fotobeskrivning saknas.

Min egna träning har varit toppen denna vecka!! Har fått tillbaka orken och energin så nu kör vi igen lite mer igen. Är mer noga nu med att äta före och efter träning och det känns som jag får mer ork med detta.

La in ett extra pass denna vecka med styrka (tillsammans med Janne) vilket kändes bra och veckan stora stjärna var på intervallen då jag nu känner att jag kan öka på lite igen, efter alla dippar{#smileys123.tonqueout}.

Har faktiskt anmält mig till en löpargrupp, som startar nu på onsdag (20/3), gruppen heter I Like to move it, och han som arrgangerar detta heter Ricard. Så nu blir det att springa varje onsdag mellan 19:30-20:30 och samlingsplatsen är vid Slussen. Blir spännande och se vad jag tycker kring detta när jag har lite svårt att springa med andra, utan hellre tar på mig musiklurarna och avskärmar mig från allt när jag ska springa. (Det kanske bara blir en gång med löpargruppenGalen).

Veckan har jag planerat så här:

Måndag: Pt och spinning (har tagit ledigt denna dag från jobbet för att bara ha det bra hemma med grabbsen)

Tisdag: vilodag

Onsdag: Löpargruppen I like to move it

Torsdag: Intervall löpning (Klädparty hos Anette)

Fredag: Styrka

Lördag: Vila (utställning i Norberg med Lazze)

Söndag: Styrka (med Janne och Erik)

En annan härlig sak denna vecka var att vi invigde vår inglasade altan för året med lite skumpa och poker, vad jag nu längtar till vårvärmen och sommarenCool.

Ha en bra vecka alla och ta hand om er!!!!!Hjärta

11. mar, 2019

Denna vecka har varit riktigt bra både när det gäller träning, kost och mående. Kan summera träningen med att orken börjar komma tillbaka igen, var så jäkla glad på intervallöpningen i torsdags när jag kände mig helt slut men återhämtningen gick fort och inget illamående under passet Ler, även styrkepassen och spinningen har varit rolig när man känner att man har lite kraft i kroppen. Har planerat kosten bra, och lagt in mellis innan/efter träning med extra protein så att kroppen ska få sitt att bygga muskler och återhämta sig. Har nog inte förstått riktigt att det är så viktigt med mat när man tränar så man inte bryter ner allt man försöker bygga upp Måendet har varit bättre, är fortfarande lite trött men men det går åt rätt håll så det blir nog bra när bara kylan och snön försvinner, längtar så efter barmark och värme nu!!!

I fredags var jag ut med mina kollegor för att fira att vår chef fyllt 60 år, vilket var riktigt trevligt. Vi var och åt och firade honom på Äteriet i Borlänge, en restaurang med närproducerad mat och mysig atmosfär. Mycket skratt och prat, och lite planering för nästa kalas som blir i slutet på augusti då jag och en kollega fyller 50{#smileys123.tonqueout}.

Idag var jag, Janne, Bozze och Lazze iväg till kennel Goldwork för trimning av Lazze. Han ska iväg på utställning om två veckor och behövde bli av med lite päls, innan jag ska bada honom. Så kul att få träffa grabbarnas släktningar och såklart Siv och Harry.

Bilden kan innehålla: hund

Denna söndag avslutade vi med middag hos svärmor och lämnade av Erik hemma hos sig, känns så konstigt fortfarande att han inte bor hemma hos oss. Erik ska på roligheter nästa vecka, då han mån-onsdag ska på en Helsingforsresa tillsammans med ett gäng han åker med varje år. Så kul att han gör saker på egenhand ibland och få ut och roa sig.

Min kommande vecka ser ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Vilodag men pw med hundarna

Onsdag: Spinning

Torsdag: Intervallöpning

Fredag: Vilodag, träning med hundarna i Fagersta med the Underdogs Ler

Lördag: Styrketräning,Cool

Söndag: Löpning, ska även försöka hinna med att bada Lazze denna dag.

I lördags var jag äntligen och köpte mig ett par nya löparskor på Intersport, hade sån tur att Actic hade klubbdagar med 25 % rea för medlemmar så mina skor som skulle kostat 1900 fick jag för 1400, så bra ibland med rea. Blev till och med billigare än på nätet, då jag ville ha lite hjälp att prova ut löparskorna för bästa passform. Det blev ett par Asics gel nimbus 21, och de kändes väldigt bra på foten.

 

3. mar, 2019

Denna vecka har jag haft en återhämtningsvecka, försöker att hitta tillbaka till ork och mig själv, känns som jag är lite sliten i kroppen. Blev igen väldigt ledsen när jag sprang intervaller i torsdags då jag efter halva tiden blev illamående och nästan ville avsluta passet och bara gå ifrån. Försökte analysera varför och hamnar återigen att det är nog kosten som inte optimal, måste börja med att fylla på energier innan träningspass. Sedan har jag ju inte varit 100 i kroppen, utan haft en infektion som tack och lov nu är mycket bättre!! Nu laddar vi om för en ny vecka och träning, kör även denna vecka med 4 träningspass och har som mål nu att gå upp till 5 vecka 11 eller 12.

Nästa vecka ser ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Vila (långpromenad med hundarna)

Onsdag: Spinning eller egen jogg på löpbandet

Torsdag: Provar Intervvallöpning igen!!

Fredag: VIla

Lördag: Styrka

Söndag: Vila

Har även fått ett matschema av min pt Joakim och ska försöka mig på att äta utifrån de råvaror som är där. Har varit väldigt mycket emot proteinpulver och är nog egentligen det nu också men är det någon som läser som vet något bra proteinpulver så kom gärna med förslag... gäller bara hitta bra ersättningskost för detta pulver så jag får i mig rätt mängd.

Har köpt en kokbok som är skriven av Olga Rönnberg, och hennes matfilosofi är "bra mat i lagom mängd är nödvändig för att må bra både fyskiskt och psykiskt! Släppa dieter och snabba fixar för att visa hur bra man kan må med en jämn kosthållning." Vi gör ett försök i alla fall och ändra lite, och då speciellt att få till mellanmålen innan och efter träning (och annars också). Det känns som man kommer bra långt när man tar bort synligt socker, synligt fett och snabba kolhydrater och framför allt äta regelbundet.

Har i veckan anmält Lazze till jaktlydnad 1.0 för work in team måste få till hans följsamhet och kontakt, provade idag med och utan koppel och utan koppel gick väldigt mycket bättre. Känns som när Lazze inte förstår, så blir han stark och stänger av kontakten istället för att söka upp mitt stöd. Så jobbet blir att bli ett bättre team och lita på varandra. Ska bli skönt att få lite stöd och störning med andra hundar.

I helgen har det varit riktigt kul, min syster, svåger, mor och far har hälsat på oss i Lövänget. Vi hade ett bra progaram för lördagen, först in till Eriks lägenhet för fm fika och titta hur han bodde, sedan bar det iväg till Gävle och Mackmyra Whisky för en guidad visning och sedan fick de som dricker denna alkoholhaltiga dryck vara med på whiskyprovning. Kan ju säga att jag frös på den guidade turen då vi var ganska mycket utomhus, så det var ganska skönt att få sätta sig ner sedan och lyssna/titta på de som provade Whisky. Var verkligen intressant att lyssna hur de tillverkade sina produkter, är ju verkligen en process som tar tid. Vi var hemma igen ganska sent så det blev mat från vår lokala pizzeria denna dag vilket också var mumsigt.

Bilden kan innehålla: text

Bilden kan innehålla: text

Idag har vårt finfrämmande åkt hem igen, så kul när de kommer upp och hälsar på oss. Nästa träff blir nog till påsk vid Hjortens Udde och då blir det mycket viltspår på agendan och kanske hinner vi också en tur till Ullred på långfredagen.

Ha en bra vecka alla så uppdaterar jag lite nästa helg!!

KramHjärta

24. feb, 2019

Började veckan med ett besök vid Falu vårdcentral, tröttheten har varit extrem och har sår på kroppen som inte vill läka så tog ett beslut som nog var klokt. En bakteriell infektion i kroppen, så en pencillin i 10 dagar blev ordinationenLedsen. Frågade om det gick bra att träna under tiden som jag åt kuren och det var ok bara jag inte gjorde några maratonlopp etc och det gör jag ju inte...

Har följt även min pt Joakim Jackssons råd om varannan dagsträning och jag måste erkänna att det har känts bra. Kunde till och med igår när jag var in på ett styrketräningspass med älsklingen lägga på lite kilon på bänkpressen, behövde verkligen en liten push framåt nu i armar/axlar för det har verkligen stått still där ett längre tag i utveckling...

Nästa vecka kommer jag träna så här:

Måndag: Pt+ spinning

Tisdag: Vila

Onsdag: Spinning

Torsdag: Intervalllöpning

Fredag: Vila, får besök av delar i "Tjocka släkten"

Lördag: Chaffis till Mackmyra Whiskey i Gävle

Söndag: Styrketräning ben, bål

 

Var även igår lördag på jaktlydnadsträning för Work in team  och hade med mig Bozze bus, han är så kul att träna med för han ser bara matte under träningarna, vi är liksom i bubblan hela tiden (skillnad på Zune som bara ser dummiesen el vilt Galen). Bozze vill göra rätt och är väldigt lyhörd och känslig, jobbade med dirigering igår och det gick riktigt bra, det matte måste vara noga med är bara att hålla händerna stilla då han läser mig hela tiden så det är bara att träna på att hålla dem längs sidan och låta Bozze leverera in till mig. Nästa utmaning för Bozze blir WT kursen i april då det blir tvådagars kurs i wt med wt prov dag 2, ska bli spännande och se hur han fixar detta. Bozze ska även spåra och göra öppenklass i viltspår, vi hann ju inte riktigt med det i höstas så nu är det ett måste!! Blir nog även några tillfällen för Bozze med Matilda och apportering, så jag får lite koll på hur vi ska jobba med vilt med honom.

Bilden kan innehålla: hund, utomhus och natur

Lazze ska få gå Jaktlydnad 1.0 för Work in team under mars och april för grunderna måste sitta bättre än vad de gör idag och han måste även bli ännu bättre i att hantera att det finns hundar runt omkring vid arbete. Det blir även en hel del spår för Lazze under våren och ska ha som mål att ha gjort anlaget senast juni.

Zune blir det Matilda till våren med start den 12 april därefter blir det varannan vecka med henne vilket känns bra för han måste ut och jobba nu, har varit mycket fokus på ungtupparna i familjen{#smileys123.tonqueout}. Blir nog lite spår också för det tycker han ju så mycket om. Tror Janne får lägga mycket spår i vår när vi har 3 spårglada killar, och jag planerar för att spårsäsongen ska börja till påsk då vi är i sommarstugan. Är så trött nu på snö och is, går ju inte göra något alls ute man bara halkar och snön bär inte för varken mig eller hundarna och blir så avis när syrran lägger ut fina barmarksbilder vid träning, nästan så man vill flytta söder ut så man får längre säsong för grabbarna och mig själv att träna utomhus.

Längtar till nästa helg då jag får besök av mor, far, syster och svåger, vi ska iväg på lite Whiskey provning i Gävle, eller rättare sagt de andra får prova och jag kör gärna när jag inte tycker om denna alkoholhaltiga dryck. Kan ju ta ett glas rött eller två när vi kommer hem iställetLer stort.

 

Ha en bra vecka alla så hörs vi nästa vecka!!

Kram

17. feb, 2019

Då har det gått en vecka igen och laddar nu för en ny vecka med nya utmaningar i alla dess formerLer. Denna vecka hade jag större delen av min arbetstid i Tällberg, då jag tillsammans med mina samplaneringsområden hade utvecklingsdagar med vår personal. Har känts som ett bra upplägg med både egna tankar och hur vi är mot varandra. Hoppas alla får med sig något roligt från dessa dagar som de kan utveckla på arbetsplatsen vid Norslund/Sundborns hemtjänst. Träningen blev som jag tidigare skrev lite annorlunda men kändes ok att träna lite vid hotellets gym ett par dagar, bättre lite grann än inget alls.

Bilden kan innehålla: himmel, snö, träd, berg, utomhus och natur

Bilden kan innehålla: hus, himmel och utomhus

Har känt mig lite sliten ett tag och hade lite snack med min dukiga pt Joakim Jacksson kring detta i fredags då jag hade min pt timme. Han tyckte att jag under två veckor ska gå ner och träna varannan dag så kroppen får återhämtas sig lite mer och lägga fokus på det jag vill  utvecklas i min träning. Så nu har jag beslutat att det blir inte så mycket cirkelträning i grupp längre utan huvuddelen av min träning ska bestå av löpning, styrketräning och ibland spinning. Han ska även göra ett matschema till mig så jag får i mig tillräckligt med energi för att orka träna, lägger nog upp kosten fel innan tuffare pass som intervall löpning då orken finns inte riktigt och utvecklingen har varit 0 ett tag.... Jag är ju lite emot proteindrinkar och bars utan vill få min energi och ork från riktig kost istället, så nu får han tänka lite{#smileys123.tonqueout}.  Det känns dock viktigt att tänka om och nytt för att få den där orken och det roliga tillbaka igen. Idag blir det löpning på löpbandet i en timme istället för att köra ett cirkelpass (som Janne tänker köra idag). Kommer att efter dessa två veckor lägga in ett löppass till så jag får in km i benen inför vår/sommarens utmaningar, brukar nu springa ca 1 mil när jag löptränar så att kroppen får jobba lite, måste ju få in längden när jag ska springa några lopp som är 1 mil.

Min kommande veckas träning kommer att se ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Vila

Onsdag: Styrketräning Bröst, axlar och triceps

Torsdag: Intervallträning löpning

Fredag: Vila

Lördag: Styrketräning Rygg, ben och Biceps, Träning med Lazze vid Finnbogård

Söndag: Vila

Igår var vi och åt middag hos Erik tillsammans med farmor Kerstin och moster Gittan, han bjöd på fläskfilé, potatisgratäng och grönsaker. Riktigt gott och trevligt att få hälsa på honom. Hjälpte även Erik med att fålla upp gardinerna i hans lägenhet så de inte hänger ner på golvet, blir lite lättare att dammsuga om de kommer upp lite från golvet.

Jag har också varit iväg och tränat Lazze och Bozze med min träningsgrupp Underdogs i fredags. Jag hade bokat Fagersta brukshundsklubbs inomhus hall där vi körde lite lydnad och apportering. Jag var riktigt nöjd med pojkarna och det var även riktigt kul att träffa Agneta, Gunilla och Solveig igen, för nu var det ett tag sedan. Vi ska boka ett till datum i inomhushallen innan det är vår och dags att börja med träningen utomhus.

Bilden kan innehålla: 2 personer, inklusive Åsa Edvardson Johansson, hund och utomhus

Önskar er en fortsatt trevlig söndag och en bra kommande vecka så skriver jag mer i slutet på nästa veckaHjärta

Kram