Senaste

19. aug, 2018

Då har jag jobbat en vecka efter semestern och det har gått bra, full fart men det känns skönt att vara på jobbet igenLer.

Träningen som jag planerade för veckan blev inte riktigt som jag tänkt utan det blev lite mer{#smileys123.tonqueout}, startade veckan med ett dubbelpass med först pt och sedan cirkelträning. Cirkelträningen kändes dock väldigt rörig när det var för många med på passet så den kombon gör jag inte igen. Har sprungit två gånger denna veckan, kört 2 pt pass och 1 styrkepass extra med Janne. Bozze var med mig ut och sprang i morse, äntligen kan han vara med när det nu är lite svalare ute så han inte får värmeslag.

Bilden kan innehålla: Åsa Edvardson Johansson, hund

Så det blev en hel del träning vilket är braLer stort.

Nästa veckas träning har jag planerat så här:

Måndag: Pt och spinning

Tisdag: löpning 5 km, ska även ut och plocka lite blåbär på kvällen som jag spanat in.

Onsdag: Pt

Torsdag: cykling

Fredag:Morgonlöpning 7,5 km och styrkepass med Janne på em, kvällen blir det kräftskiva hos Siri.

Lördag: Vilodag och kräftkalas med Sara och Danne

Söndag: Långpromenad med hundarna och träning med dem. Ska även försöka ta med mig Janne för inköp av en frysbox, vår frys räcker inte till för både mat, bär och vilt som vi har när vi tränar buzbrothersBlinkar.

Får se om det blir som jag har planerat...

Jag och Zune tillsammans med vårat lilla träningsgäng "Underdogs" var på träning för Matilda Hedin i lördags, och det var så kul och lärorikt. Vilka tuffa 3 arbetstimmar det blev för både Zune och mig. Det var apporteringsträning med vilt och det var långa avstånd, dolda kast, svår terräng och sist men inte minst vänta  på sin tur... Men vad duktig han är med fokus, markeringarna och med sin nos och jag måste börja fatta på riktigt att han kan mer än vad jag tror för Matilda utmanar oss hela tiden. Söket på fältet var både djupt och med hinder (väg) som han skulle ta sig över men han fixade det jätte bra trots att han inte tycker "mås" är en fågel som behövs tas in ( hihi). Men så stolt han var när kom in med änderna och kaninen, snacka om svansföring... Både Zune och matte var jättetrötta efter passet som avslutades på bästa sätt med lunch hos träningskompisen Gunilla och naturligtvis massor av hundsnackLer stort. Stor stjärna får Zune denna dag och jag är så glad att vi har fått möjligheten att träna för Matilda som öppnat upp för en helt ny träning för oss med vilt. Jag har även bokat egen träning med henne med Bozze, så även han nu får börja med apportering av vilt nu när han greppar viltet bra.

Längtar nu till nästa helg då Sara och Danne kommer hem till oss och då tänkte vi ha lite kräftskiva här hemma, så kul när vi sesHjärta

På tisdag ska jag till tandläkaren med Bozze, får se hur det blir med hans halva två framtänder, risken är nog ganska stor att åtminstone en blir utdragen. Skönt att få det gjort och kolla upp så han inte har ont någonstans i munnen.

Såg även idag när jag gick in på minnen på facebook att vi nu har haft våran Bozze hemma hos oss i hela två år, tänk vad fort det går min lilla älskade lilla killeHjärta.

Bilden kan innehålla: hund och utomhus

Ha en bra vecka, kram.

 

13. aug, 2018

Då var sommarsemstern slut och det känns faktiskt lite skönt att få komma tillbaka till vardagen igen med alla rutiner som ex äta bra mat och gå och lägga sig i någorlunda tidBlinkar.

Känner nu att det är dags för en uppdatering kring vad jag planerar för mina Buzbrothers i höst/vinter. Har varit lite dåligt med träning nu under sommaren när det har varit så varmt ute och det har varit mest bad och kortare promenader med dem.

Vi har börjat tränat för en tjej som heter Matilda Hedin som är från Gustafs, och det känns riktigt bra. Hon har mycket egen praktiskt erfarenhet av jakt och är med och anordnar jaktprov och tävlar även själv med sina jaktlabbar. Så det känns som hon kan det här med apportering av vilt/dummies och är duktig på att lära ut. Jag träffade henne första gången när hon var hjälpintstuktör till Work in teams b-provs kurs i våras.

Mina hundar har tyvärr inte jobbat med vilt tidigare när vi inte har haft tillgång till viltet, utan jobbat på med våra dummiesar. Så när jag gick kursen så fick jag en riktigt aha upplevelse när jag fick möjligheten att träna för Matilda dag 2, vid kurstillfället. Zune tyckte detta var riktigt roligt och så även jag, och det gav oss mersmak på mer träning med vilt.

Fick även till oss att vi tränat på tok för lätt och jag måste nu ge Zune mer utmaningar för han kan! Så målet för honom i höst/vinter blir att fortsätta att träna för Matilda på hennes marker i Gustafs för att bli mer stabila i apporteringen och öka svårighetsgraden (det vill säga längre avstånd/ öka svårighetsgraden och Zune måste få mer rutin på att slå på nosen när han ska ). Jag behöver också få stöd i hur jag ska hjälpa honom på bästa sätt så att det blir rätt förutsättningar i arbetet både innan skicket och ute på fältet.

Jag ska även försöka med att träffa mina hundtränar kompisar Agneta, Gunilla och Solveig, så vi kan träna lite tillsammans, det blir ju lite lättare och roligare när man är fler som kan peppa när det är svårt. Jag har ju även lite tur att Janne mer än gärna hjälper till när jag behöver träna apportering/sök, svårt att göra allt själv{#smileys123.tonqueout}.

Målet blir kanske till nästa år att gå lite fler WT prov och kanske starta nkl i jakt, få se hur modiga vi är...

Bozze ska även han få träna för Matilda, han har varit lite osäker i att apportera vilt men tror det börjar lossna nu och det känns som det är rätt läge nu att sätta lite krav nu i apporteringen. Hans stora uppgift i höst blir att träna för att gå ökl i viltspår, så det blir mycket tid med husse så de kan gå prov nu i höst. Har gått riktigt bra fram tills i går då jag inte riktigt vet vad han höll på med i spåret inte var det spår i alla fall..... Vi pausar några dagar och provar igen till helgen, så hoppas vi att det bara var en tillfällighet. Vi ska nog även gå lite jaktlydnad med Work in team när det blir tider ute för gruppträning, för han behöver träffa andra hundar. Så blir det så klart en hel del apporteringsträning..

Ska även till tandläkaren med honom nästa vecka när han har fått frakturer på två framtänder, kan vara så att det inte känns bra i munnen så han måste till tandläkaren hos Vettris för kollLedsen.

Något jag även ser fram emot är att åka iväg till en tränare som heter Eva Thorén Söderström tillsammans med Agneta, Gunilla och min syster Malin. Ska bli så kul att förhoppningsvis få ännu mer kunskap hur man ska träna och göra för att vi ska bli ett bra team Zune.

Var iväg i går till Gustafs och tränade för Matilda och det gick riktigt bra, trots regn och rusk. Han greppar fint viltet, och bra även ut, in och avlämningar samt arbetsminne. Zune behöver träna mer med vilt, avstånd och nyanseringar i terrängen det vill säga hinder. Han går för stort i söket när han inte vet var viltet har fallit så det tar för lång tid (måste få in ljud och var han ska slå på nos och inte), men som sagt mer erfarenhet behöver Zune och då är det träning som gäller. Det som är så kul med Zune när vi tränar är att han tycker det är så kul, hans belöning är inte godis utan att få gå ut igenHjärta.

Ett annat litet mål är nog att ställa Zune i november i Rättvik vid SSRK Dalarnas utställning, men vi får se hur viljan är hos matte om ett litet tag.

Ha en bra vecka, kram!

Så glad att Bozze börjat ta viltet och bära in fint till mig, har varit lite jobbigt för honom att greppa men med lite konkurrans av Zune så har vi löst det. Nu tar han även när inte Zune är med, vilket är bra för det ska ju ske spontant. Så bilden som är på Bozze idag är det en väldigt stolt kille som bär in en kaja till matteHjärta.

 

8. aug, 2018

Har slarvat lite med att planera min träning vilket nu har resulterat i att kroppen är helt slut. Det där med vilodagar är ju lika viktigt så att återhämtningen och uppbyggnad av muskler blir optimal. Idag gör det bara ont och ömmar och är så tröttGråter. Det är inte brist på att vilja träna så det är positivt men det ska nog räcka med max 4-5 dagar i veckan. Har nu kört ca 8 dagar i sträck, en vilodag och sedan 7 dagar och vilodag och samtliga pass har varit kondition och det har inte varit korta pass utan 1-2 tim per pass.... Var ut i går själv och körde mtb och tog ut mig rejält när det blev mycket uppför (Årberget), och en hel del balans pga stigar, grusvägar. Mina ben, framför allt lår är helt stumma och det känns lite svettigt när jag vet att jag idag ska in och träna styrka med min pt kl 16:00 Osäker. Ska inte tycka synd om mig själv men måste reflektera och ändra lite så att det inte blir för mycket!!!

Efter dagens styrka blir det ett par dagar vila, sedan ett lättare pass på lördag ev 5-7 km löpning, får se hur jag är i kroppen. Sedan börjar vi om nästa vecka med:

Måndag: Spinning

Tisdag: Vila

Onsdag: Pt

Torsdag:Lättare Jogging

Fredag: Pt

Lördag: Hundkurs =egen vilodag

Söndag: Mtb

Ska prata lite med Joakim Jacksson som är min Pt idag när vi ses, behöver hjälp med planeringen så att jag klarar detta själv sedan när jag inte har honom längre. Har tänkt att ha pt 2 dagar i veckan till december, sen får vi se om jag klarar av detta själv med styrka. Målet med löpningen är att få ner tiden per km och jag ligger nu på milen ca 6:30/km och önskar att det ligger på 6 min/km. Vill även kunna vara ute och löpa två gånger i veckan, men får nu byta ut ett pass till mtb så jag kan träna backträning. Sedan vill jag ju gärna hinna med ett grupppass i veckan ex spinning eller ATC för det är ju så himla kul och då är oftast även Janne medHjärta.

Sen var du ju detta med maten, är så dålig på detta!! Äter nog alldelles för lite, för jag blir så hungrig ibland och blodsockret faller... Märkte av detta när jag var vid stugan förra veckan, när vi inte alla har samma rutiner på mat och det är svårt när man inte planerar måltiderna själv. Måste äta frukost, lunch och middag och helst lite mellanmål i form av frukt/ägg/keso.

Nu har jag skrivit av mig lite, och ska nu gå och göra lite lunch i form av omelett, riven skinka och egenodlad persilja.

Ha en bra dag!! Kram

 

 

7. aug, 2018

Då är jag inne på sista semesterveckan för denna sommar, och det har varit en riktigt bra semester med mycket skojsigt och med sol, värme. Det har varit en lång sommar när värmen kom redan i maj och den hålleri sig fortfarande, längtar nu faktiskt efter lite regn och rusk för att kunna kura lite inomhus.

Förra veckan var vi ned till mina föräldras sommarstuga vid Hjortens Udde i Dalsland för att få träffa hela min goa släkt. Började vistelsen med kräft/räk kalas hos min bror i Trollhättan, blev mycket lekar och roligheter. De har också byggt en inglasad veranda som vi, och den var riktigt finGilla.

 Ã…sa Edvardson Johanssons foto.

Under veckan hann vi även med massor av bad, hundarna har verkligen älskat att vara vid stugan när det är både sandstrand och långgrund så de har kunnat springa och simmat hur mycket de villHjärta

Jag har även hunnit med att träna en hel del blev både mtb med min far och mor och löpning. Så kan ju säga att jag inte bara latat mig, är så nöjd med löpningen då jag vid samtliga tillfällen jag sprang så gjorde jag över milen (13,12,12 km). 

Fick en mtb Merida av mina föräldrar när jag fyllde år så nu har jag premiär åkt den några gånger, måste erkänna att det var riktigt kulLer. Det är fortarande mycket nytt och har fullt upp med att få till detta med växlar, och hur jag ska lägga upp träningen men det blir nog bra när jag fått lite fler mil i benen. Tack pappa och mamma för cykeln och alla bra tips och råd jag har fått kring cykling, ni är verkligen duktiga på detta med cykelHjärta.

Skickar med en selfie som min far tog på mig när vi tog en liten tur-

Olle Edvardssons foto.

Har även hunnit med att fira min svåger som nu fyller 50 år, så i lördags var det ett stort födelsedagskalas. Riktigt kul var det med god mat, dryck, dans och mycket skrattLer stort, vi gick till och med ner och badade mitt i natten vilket var hur mysigt som helst. Bra anordnat syster yster och toastmaster MatildaHjärta

Delar med mig lite av de kort som togs från kalaset!!

Malin Edvardson Bloms foto.

 Jag och mina fina syskon, Malin och Jonas. 

Malin Edvardson Bloms foto.

Massor av roliga lekar blev det, här är det koncentration när det ska läggas pusselLer stort.

Matilda Bloms foto.

Matilda Bloms foto.

Party all night longGalen.

Matilda Bloms foto.

Födelsedagsbarnet Tony 50 årLer stort.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Erik kör lite charaderLer

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Sara hade nog väldans kulLer stort.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Bjuder på denna bild på mig själv, hahaha.

Bilderna är tagna av mig och Malin/Matilda.

Så kul vi kan ha vår lilla tokiga familj, hoppas vi alla ses snart igen. Längtar efter er redanHjärta.

Ha en bra vecka alla så skriver jag mer i slutet på veckan. Kram

24. jul, 2018

Har nog aldrig varit med om en så varm och solig sommar, tittade på termometern nu och den visade + 30 grader i skugganBlinkar. Är så torrt ute i skog och mark, och Sverige har haft stora skogsbränder som de under flera veckor nu har försökt att få kontroll på med hjälp även från andra länder. Längtar efter regn nu så det blir lite behagligare ute och så man även kan träna hundarna.. Tur jag har hundar som älskar att bada för det har det blivit en hel del för att hålla nere deras temperaturHjärta.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Hade tänkt att göra en massa saker här hemma men det är så drygt och varmt så det har endast blivit lite målning på fasad och fönster sent på kvällen. Gjorde ett försök till att börja med Jannes verkstadsrum igen, men det gick inte det blev alldeles för varmt Osäker. Mina löpträningar har jag lagt tidigt på morgonen då luften är lite mer behaglig, och det har gått riktigt bra. Har sprungit mellan 7- 10 km varje gång jag har varit ute så jag känner att jag nu har lite kondis, ska nu bara försöka få upp farten lite. Målet som jag satt är att försöka hålla 6 min/km och jag ligger lite över det idag när jag är så trög i startenLedsen, men det kommer hoppas jag. Tänkte anmäla mig till Träflasklöpet som Sundborns ik anordnar i höst, distanserna är 5 km eller 9 får se vad jag väljer när jag anmäler mig....

Åsa Edvardson Johanssons foto.

(Ett riktigt bra pass mot Toftbyn med mycket uppför!!)

 

På fredag åker vi till Sara som fyller år, ska bli kul att fira henne lite och se hur de har det i sin lägenhet igen. Vi sover över i Karlstad och fortätter sedan färden mot mina föräldrars sommarstuga i Dalsland. Ska bli skönt att få vara där i några dagar för sol och bad på fina sandstranden. Tar nog med mig både jogging och cykelskorna för det blir nog en del träning när vi är i stugan. Blir säkert också en massa roliga aktiviteter med mina nära och kära, brukar bli så kul när vi ses!

Skriver mer när jag kommer hem igen, tur att vi även har bra katt och hus vakter när vi är borta, känns tryggt när man har goda vänner/släkt som har god kollHjärta.

kram på er i värmen!!