Senaste

22. apr, 2021

Förra helgen gjorde vi premiärturen med husvagnen 2021, och turen blev till Hjortens Udde för att hälsa på min syster och hennes man. Blev en riktigt skön helg med mycket hundaktiviteter, god mat och dryck och sist men inte minst poolhäng.

Vi hade bara med oss Bozze och Lazze för Zune fick vara hemma med Erik i hans lägenhet i Hälsinggården, och jag kan meddela att Zune har varit väldigt nöjd med detta då han fick all uppmärksamhet och gå i sin takt på promenaderna..

På fredagen så blev vi bjudna på god mat i form av vilt (rådjur) med potatisgratäng och vin, och därefter blev det poolhäng som varade i säkert 3 timmar kan ju erkänna att det var längesedan jag kände mig så dagen efter på lördag morgon (men kul var det).

Vi startade fm med att Lazze fick gå ett spår (vildsvin), han kryssade som vanligt ganska stort och gick av spår ibland för att kolla annat men faktiskt så hittade han tillbaka för det mesta. Han måste träna lite mer innan vi startar öppen klass, tycker jag. Jag och Janne la sedan ett nytt spår som Hugo skulle få gå på söndag morgon, och fokus på det var återgångar.

På eftermiddagen körde vi lite apportering på vilt med Bozze och Hugo, och det var riktigt kul för Bozze apporterade faktiskt riktigt bra. Lite mer träning där med så han blir mer van med vilt. Matte var väldigt nöjd med den träningen. Avslutade med ett sök som både Bozze och Hugo fixade galant. 

Tycker ju att det är så mycket lättare när man är fler då det ska tränas hund, min motivation till att gå ut och träna själv är inte så hög och jag vet att jag borde göra det oftare så de utvecklas i sin apportering/viltspår.

Söndagen så gick Hugo sitt spår och det gjorde han riktigt bra, han vet vad han ska göra och fokus är på arbetet i spåret. Bozze fick gå spåret efter honom och jag tyckte han löste det riktigt bra för att inte ha gått något spår denna säsong än. Ska lägga ett nya spår till helgen så att grabbarna får jobba lite. Tyvärr så tog det roliga slut väldigt fort och det var dags att åka hem till Dalarna. Vi gjorde ett kort stopp hos Sara och Daniel, och fikade lite med dem. Som tur är ser jag dem igen redan sista april, då blir det lite grillat tänkte jag.

När vi kom hem så packade vi ur bilen och åkte sedan till Erik för att äta lite kvällsmat och hämta hem vår buzkille Zune som såg välmående ut. 

Det var även tur att vi tog denna premiärtur med husvagnen, så vi upptäckte att det var fel på batteriet i husvagnen och batteriladdaren så denna vecka ska det inhandlas nytt batteri och laddare samt se över resten av husvagnsinredningen så att den är ok inför sommarens utflykter.

Hade som tur var planerat för att ta ut lite + tid på måndagen så jag hann städa ur husvagnen, tvätta och planera maten för veckan och inte minst så hann jag både en löprunda (själv) och gå en långpromenad med grabbarna och inte nog med det så var det fint väder hela dagen.

Veckans planering av träning ser ut så här:

Måndag: Löpning 7 km (personbästa tid denna måndag 👍)

Tisdag: Tabata

Onsdag: PW

Torsdag: Cirkel (hopprep mm)

Fredag: Egen styrka (med Siri och Karro)

Lördag: Vilodag

Söndag: Kettlebell

Fick även ett roligt samtal av min far i onsdags, så det kanske blir ett riktigt äventyr (träningsläger) i oktober, kommer berätta mer om detta lite längre fram 😀.

 

Ha en bra vecka så skriver jag snart igen. Kram

 

12. apr, 2021

Det är första gången på länge då jag börjar känna att jag vill börja planera lite nytt, har saknat drivet att vilja göra nytt eller utmanat mig själv utan har bara gått på rutiner och det som känns enklast. Får se vad mina planeringar resulterar i men en process hos mig har startat i alla fall🙂.

Mina buskillar Lazze, Bozze och Zune har inte fått träna apportering, spår i den utsträckning som jag haft som ett mål vilket har gett mig så dåligt samvet. Visst har de fått rejäla promenader och springa med mig och även annat men inte så mycket tänka. Var på träning i går för Matilda Hedin, och erkände för henne hur det såg ut hos oss, så skönt att hon svarade att hon inte heller började träna sina hundar ordentligt efter vintern förrän nu (men hon är på en helt annan nivå). Jag hade med mig Bozze igår vilket jag var väldigt glad för efteråt för han var riktigt motiverad för träning och löste uppgifterna Matilda tänkt ut riktigt bra både när det gäller klurighet och längd. Ska träna nu varannan söndag för henne tillsammans med mina kompisar från the Underdogs. Har lagt in en extra träning med Lazze den 19/4 och då tillsammans med Gunilla och hennes Blenda, vilket blir bra. Målet med detta har jag bestämt att faktistk starta om det är möjligt en nkl i workingtest, och att vi faktiskt går ut och tränar 2 gånger/vecka någon form av apportering/sök.

Janne och jag hade även i helgen lagt spår åt Lazze och Zune ( liggtid 22 tim, längd 600 m), 5 vinklar, bloduppehåll och blandad terräng). Att gå med Zune är en fröjd, så spårsäker och följer spåret perfekt så det är bara att plocka ned klykorna när man går med och lagom takt. Så det blir svårare och fler spår för hans del och det är en perfekt träningsform för honom. Lazze galopperade ut i sitt spår, och håller lite hög hastighet vilket resulterar i slarv och att han går lite väl långt från spår. Lite kul var det att 50 m innan spårslut så hade ett rov (tror jag) smaskat på ett rådjur och i spåret hade det dykt upp ytterligare en skånk, så vi fick berömma honom och avsluta lite tidigare. Målet i år blir även efter lite mer träning gå öppenklass med Lazze och så även Bozze i viltspår.

Det jag även tänkt mig är att göra i ordning ett träningsrum hemma, så planen är att Erik (som kommer hem på helgerna) får ta ett mindre sovrum och det rum som han har idag ska bli ett litet hemgym. Så nu ska det planeras och beställas hem lite träningsredskap som blir bra att använda hemma. Skriver mer om vad det blir och hur jag tänker mig att det ska se ut🙂.

Till helgen så ska jag och Janne ta en roadtripp med husvagnen ner till min syster och hennes man vid Hjortens Udde. Det blir en träningshelg med hundarna och förhoppningsvis lite prat och god mat och dryck (vilket det brukar), ser verkligen fram emot detta att få komma iväg på lite annat. Så idag måndag ska jag börja packa och planera för vad som ska med i husvagnen, och i lördags så tvättade vi husvagnen både inne och utanpå så den är lite fin inför vårens/sommarens utflykter.

Veckans träning har jag planerat så här:

Måndag: vilodag 

Tisdag: Tabata

Onsdag: Cykel/löpning

Torsdag: WOD 😋

Fredag: Löpning (ledig denna dag)

Lördag: Hundträning och bara ha det gott

Söndag: Kettlebell

Så det var min lilla planering just nu, så mer hundträning och att få till ett eget litet hemma gym. Sen har vi lite annat på gång men det skriver jag om när jag vet mer kring när i tid det blir. Ha en bra vecka nu alla så skriver jag mer efter helgen hos min syster.

Kram

5. apr, 2021

Då var påsken snart över och det har varit en riktigt skön och ganska varm påsk i år. Vår dotter Sara kom på långfredagen och så gjorde även mina föräldrar. Vi mumsade hemmagjord pizza och drack lite gott vin till. Påskafton började jag och min pappa med att köra en runda med våra gravel bikes, vilket var kul. Turen blev runt Toftan ca 3 mil, vilket kändes som det räckte när det kändes som motvind typ vilket håll man än körde.... Efter rundan åkte vi upp till fäbon för att ha påskfika och korvgrillning och även släpa fram lite ris efter att Janne hade avverkat lite runt vår fäbod. På kvällen blev påskbuffé, med allt som sig bör vilket var jättegott. Fortsatte kvällen med lite spel i form av På spåret vilket är riktit kul och allmänbildande.

Påskdagen blev det ytterligare en gravelbike tur och denna gång var även Janne med, med sin mtb, och vi körde samma sväng igen. Var dock lite trött denna dag, men på alla värden efter cyklingen såg det ut som jag hade varit ute och bara fin åkt.... Konstigt trött hela dagen så jag blev tvungen att lägga mig en kvart för att hämta lite kraft till att laga middag, och jag brukar verkligen inte vila på dagarna. Sara åkte hem till Karlstad på påskdagen, viket kändes tråkigt. Så kul att ha lite extra tid med henne och höra lite vad som är på gång i hennes och Dannes liv. Men jobbet och hästen kallade så det var bara för henne att åka hem på påskdagens fm😘.

Veckans träning har gott bra lite blandat från styrka och kondition samt längre pw. Var ute och sprang i måndags vilket kändes bra, det var ca 3 veckor sedan jag sprang sist när jag har haft ont i rygg/ och hö ben ett tag men nu känns det tack och lov bra.

Denna veckas träning ser ut så här:

Måndag: Kettlebell

Tisdag: Tabata

Onsdag: Löpning

Torsdag: Cirkel

Fredag: Intervaller/PW

Lördag: Cykling/löpning

Söndag: Kettlebell + hundträning hos Matilda H.

Hundträningarna hos Matilda startar denna vecka, och det ska bli riktigt kul att få träffa henne samt mina träningskompisar Gunilla och Agneta med sina fina jaktlabrator tikar. Ska bli speciellt kul att få träffa Agnetas nya stjärna som nu är en valp, och den har hon fått köpa från Matilda H egna uppfödning. Det är inplanerat träning nu för Matilda varannan helg vilket känns bra att det blir lite regelbundet.

Som sagt en skön påsk helg som nu börjar ta slut, i morgon är det jobb igen. 

Ta hand om varandra🤩.

Kram Åsa

29. mar, 2021

Har verkligen känt att våren är på väg, och det är så skönt.  Det har varit lite varmare och fåglarna börjar komma tillbaka och har även sett de första krokusarna, och natten mellan lördag och söndag flyttade vi fram klockorna till sommartid.

Vi hade faktiskt första fredagsmyset ute på vår inglasade veranda i fredags, och då grillade vi egengjorda hamburgare vilket var så gott. Däremot såg vi att vår grill började gå sönder så på lördagen var vi in till stan och investerade i en ny och naturligtvis blev det ju grillat även till lördagsmiddag 😀. Blev mycket första för i år i helgen, för jag och Janne tog ut våra mtb på lördagskvällen efter att vi hade monterat ihop nya grillen. Vi tog en liten tur till Svärdsjö t/r 26 km. Riktigt skön tur och jag frös inget, tack och lov (har gjort det så det räcker denna vinter). 

Blev en riktig skön helg med lite pyssel både inomhus och utomhus i form av eldning i tunnan då vi hade mycket ris som låg ute på gården och även slängt en del som ska till tippen på måndag. Insåg att vi måste ta bort en björk mm, så det får bli till påskhelgen då vi är lediga lite mer.

Träningen har varit bra denna vecka, har inte haft lika ont som tidigare veckor under mars månad vilket känns väldigt bra. Ska till naprapaten på måndag och hon ska få kolla av lite när det känns lite fortfarande när jag gör ryggrörelser som ex mag crunches och domnar i hö fot, men som sagt det är mycket bättre.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Intervaller med Siri

Tisdag: Tabata

Onsdag: Spinning/löpning

Torsdag: Cirkel

Fredag: Vila

Lördag: Mtb

Söndag: Löpning/styrka

Denna veckan börjar påsken och jag ska försöka hinna med att städa lite extra på fredag innan jag får finbesök av min dotter Sara och mina föräldrar, och naturligtvis så kommer min son Erik🙂. Kul att få fira lite påsk tillsammans med lite god mat och dryck och kanske hinnner vi med lite mtb och pyssel i trädgården alt åka till fäbon för att ta ned lite träd. Hoppas ni bara att alla är symtomfria så att vi kan ses.

Ha en bra vecka alla så hörs vi nästa vecka. Stor kram

 

18. mar, 2021

I helgen åkte jag och Janne till Karlstad för att träffa Sara och Danne men även min syster Malin och hennes två döttrar Matilda och Hanna. Jag var iväg en liten stund själv för att träffa syster och hennes döttrar då vi hade lite att planera för kommande bröllp. Var även kul att få se hur fint Matilda har fått det i sin nya lägenhet. Sara mötte sedan upp oss i Karlstad centrum då jag hade lite inköp att göra så jag kan göra fina menyblad till bröllopsgästerna.

På kvällen hade vi ordnat Mellomys hos Sara och Danne då det var final i schlagerfestivalen, och innan Mello så smaskade vi på tapas och vin (så klart). Riktigt kul var det och en liten känsla av att det kan vara lite normalt ibland, trots covid-19.

Jag och Janne sov över vid Scandic Klarälven, vilket vi har gjort någora gånger nu men det är riktigt lyxigt och inte så långt ifrån där Sara och Daniel bor. På morgonen tog vi oss en promenad till Karlstad centrum och köpte med lite fikabröd till Sara. Så vi hann med lite fm fika hemma hos henne innan det var dags att åka hem till Lövänget igen och Buzbrothers. Erik var hemma denna gång och var hundvakt, vilket uppskattades väldigt mycket.

Träningen denna vecka har gått ganska bra fast jag är bra skör i hö sida, minsta lilla felbelastning så gör det ont. I går hade jag suttit på golvet en stund med hundarna för kloklippning och trimmning under tassarna, och fick så ont i ryggen igen..... Så less på detta nu!!!!!

Veckans träning har sett ut och kommer se ut så här (om jag inte har för ont):

Måndag: Spinning (gick mycket bra)

Tisdag: Tabata (allt gick bra utan en magrörelse då man skulle ha benen ovanför marken och göra cirklar, fick så ont i hö sida. Gjorde en annan övning)

Onsdag: Endast 5 km promenad med hundarna

Torsdag: Cirkel

Fredag: Egen styrka med Janne

Lördag: Spinning/löpning

Söndag: Kettlebell/egen styrka

Har köpt hem lite nya träningsdummies till grabbarna bus, känner nu att det är dags att börja träna lite igen när snön är borta. Ska ju börja träna för Matilda Hedin igen varannan vecka med start 11 april. Ett annat mål som vi redan hade förra året är att starta lite fler viltspårs prov, så planen är om det inte kommer mer snö att lägga lite i påsk för att komma igång och se hur de yngre förmågorna är i sin motivation att spåra.

Ha en bra vecka alla, och ta hand om er 😘.