Senaste

16. jun, 2020

Då är det juni och värmen har kommit så skönt med lite sommar igen och framför allt lite sol. Blir lite dåligt med uppdateringar just nu har inte riktigt motivation till det just nu. Det som händer i livet nu är att det snart är midsommar och vi kommer få besök av några av våra nära och kära vilket ska bli roligt. Så det nu planeras det för mat, städa av och kanske lite lekar. Var till fäbon förra helgen en sväng för att städa ur vintern och det var riktigt skönt att få vara där en dag och pyssla och avslutade dagen med ett premiär dopp för året i Toxen ( och det var inte varmt!!!). Har nog aldrig tyckt det har varit så skönt att vara hemma som nu, vet inte riktigt vad det är med mig men längtar så efter helgerna och framför allt till sommarsemestern. Har försökt att ta ut lite extra dagar bara för att få lite extra återhämtning, men känner att söndagarna är ändå jobbiga för det är snart är det jobb igen. Älskar mitt jobb verkligen och har bästa grupperna men jag är så hjärntrött så det blir  att ladda om vid motgångar och även glädjas vid medgångar. Usch nu låter jag som en gnälltant, mycket är bra men behöver förhoppningsvis bara få vara lite...

Hundarna mår bra, trots att det är varmt. Blir en del bad och är nu noga med att torka av speciellt i ansiktet så det inte blir våteksem. Har faktiskt bokat träning igen för Matilda Hedin (26/6)tillsammans med Gunilla, Agneta och brudarna, och det ska bli riktigt kul.

Den egna träningen går bra, vill dock få in mer löpning nu när det är ljust på mornar och kvällar, har blivit en del annan konditionsträning och styrka men för mig är löpningen viktig.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Tabata

Tisdag: Cirkel

Onsdag: Löpning

Torsdag: PT

Fredag: MTB

Lördag: Kan ev bli ett tabata pass/vila

Söndag: Vila/ Kettlebell

Önskar er en trevlig midsommar och tänk även på att hålla avstånd!!

Kram 

27. maj, 2020

I går var Zune på återbesök hos vetrinären Per Nyberg vid Anicura och jag måste bara få säga att jag var faktiskt riktigt glad när jag åkte från detta besök.

I och med Corona tider så kom Per ut till oss på parkeringen och med sig hade han fysioterapeuten Sandra som vi har varit hos nu 6 gånger samt ytterligare 2 vetrinärer, så jag har nog aldrig känt mig så sedd och att Zune vara så i centrum. Vi fick börja med att visa hans rörelser i både lätt trav och i ökad trav, såg bra ut. Var ev en liten markering när han vände vid ett tillfälle men inget de tyckte var något att notera. Sedan tog de med sig Zune in till deras undersökningsrum och jag fick stanna kvar ute och vänta när rutinen nu var att husse och matte inte fick följa med in pga risk för corona smitta. Efter en halvtimme kom Sandra ut med Zune tillsammans med Per och ytterligare en vet. Vi satt och ner och Per berättade att han var verkligen glad att få se Zune så har bra, han hade känt igenom både fram och bak och det var inga konstigheter. Han har sin atros som han får ha hela sitt liv, men den inre ligamentskada som han troligtvis fick i vintras (halkat) har börjat ärra sig dvs som Per sa och om jag förstod det rätt så har ligamentet dragit ihop sig igen till normal storlek. Är troligtvis fortfarande skört och bör hålla honom från kraftig anstängning och fysisk våld (inte så våldsam lek. med lillbrosorna). Vi ska nu ta bort medicinen, och om två veckor ett nytt besök hos fysioterapeut Sandra för att kolla av hur han är utan sin medicin och hur vi ska tänka framåt i form av träning.

Så jäkla glad  och tacksam att jag ringde min uppfödare Siv Karlsson (GoldWork), och hon tipsade mig om Per som är ortoped vid Anicura, vilken man!! Nogrann, sympatisk och rätt känsla för djur och oroliga mattar. Tänker tillbaka till när vi var till Vettris och vetrinären där bara satt där och såg ledsen ut och sa att det är inte så mycket att göra, mer än ge han smärtlindrande och bara små korta promenader och det värsta var nog att han nog bara kanske hade 3-6 månader kvar.. Då var det deppigt och ledsamt i Lövänget.... Vi vet ju att han har sin atros och apportering är nog inte den bästa träningen för honom nu men han kan vara med och vandra med oss, spåra och vara en underbar familjehund förhoppningsvis några år till. Älskade finaste Zunebus våran goa kille men så mycket hjärta. Tänk ibland gör man rätt när man känner att något inte stämmer med diagnos och får hjälp att hitta rätt människor för att göra en second opinion, så tacksam. S

Stort tack till Per Nyberg vid Anicura som han undersökt Zune grundligt, och lyssnat och förklarat för mig vad planen är för honom, och Sandra som har gett honom massage, akupunktur samt vattenträning. De har varit toppen måste jag bara få berätta!!!!

Kram på er alla!!

25. maj, 2020

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade min lilla blogg, ska nu försöka skriva ikapp lite av det jag har gjort de senaste veckorna.

Det har varit en del arbete kring Jannes moster Gittans dödsbo, har börjat plocka ur hennes lägenhet, tillsammans med Jannes bror med familj och svärmor, med både sånt som ska till tippen, hjälporganisationer och de som vi själva vill ha som minnen. Detta arbete har inte varit så jättelätt, tycker det är jobbigt att se saker som jag inte tycker är så juste. En del tar för givet att de ska få allt de vill medans en del gör tycker det är ok fast man inte gör det (lugnast så) (typ jag). Vill verkligen att detta snart blir ett slut och att lägenheten och de som ska säljas blir sålt så livet blir lite lättare. Sara har också varit upp en helg för att hälsa på och hjälpa till med Gittans lägenhet vilket uppskattades av oss övriga i familjen. 

I helgen var hela familjen ner till Trollhättan för att fira att min mor och far fyller 75 år, och vi blev bjudna på middag vid Hotell Albert i Strömslund. Verkligen supergod mat och dryck, och så klart bästa sällskapet. Blev lite presentutdelning innan vi åt, roligt att vi var så många och det var lagom med folk vid restaurangen med tanke på covid 19.

Jag hann även ut och cykla lite lvg med min far och Janne, går betydligt mycket lättare med lvg cykel än mtb, men är lite otäckt när man blir så nära vägen och bilarna... Blev i alla fall två bra cykelpass och kände mig i form och bra med ork. Jag, Janne och Erik hann även åka en sväng till Hjortens Udde för att hälsa på Malin med familj i deras nya (gamla stugan) hus. Kul att träffas lite och se hur de tänker göra om för att få det som de vill ha det🙂.

Innan vi åkte hem till Dalarna igen, så tog vi en liten omväg förbi Karlstad, för att träffa Sara och Daniels nya lilla kattunge Milla. Vilken söting och vad nyfiken och busig hon var, precis som kattungar ska vara. De har fått köpa kattungen via djurskyddet i Karlstad, vilket jag tycker är en bra sak så att alla djur får det bra. Här var det en kattmamma med kattungar som räddades från en familj som fått djurförbud, kattmamman och hennes kattungar fick placeras hos djurskyddet och kattungarna fick nya hem efter att de blivit 12 veckor. Sara och Danne har fått hälsa på Milla flera gånger innan hon kom hem och har även en del krav som ex kontakt efter hemgång allt så att de vet att Milla får det bra❤

Min egna träningen har gått bra, förutom att jag hade en liten dipp vecka för två veckor, så den veckan blev det endast 4 dagar med träning, kroppen sa bara vila... Kan nog bero på att jag hade ett jobbigt pt pass med Ryan och morgonen efter så sprang jag drygt 14 km, så kroppen sa stopp... Förra veckan så var det helt ok igen, men inser att löpningen både ger och tar mest. Mycket ++energi men kräver en längre återhämtning.

Denna veckas träningsplanering hade jag planerat så här:

Måndag: Spinning (Träning med Lazze)

Tisdag: Cirkel

Onsdag: Löpning

Torsdag: vila, ska åka och kolla på ett par nya HOKA träningsskor. Öppet hus i Hosjö :)

Fredag: PT

Lördag: MTB med Janne

Söndag: Styrka

Blev kort vad som har hänt under några veckor blir en ny uppdatering hoppas jag redan nästa vecka så det inte blir så lång tid i emellan. Är ju lite skönt att få skriva av sig lite.

Kram alla, och tänk på hålla avstånd är ju tyvärr inte över detta med covid 19 ....

 

 

4. maj, 2020

Tog ut en extra dag ledighet då jag hade en hel del + tid att ta ut, och det känns som ett bra beslut. Började dagen med att springa 13,79 km, och kroppen kändes helt ok. Var nog bra att ha en vilodag igår för återhämtning för jag var verkligen jättetrött under hela gårdagen!!

I helgen har vi haft finbesök av min mor och far som kom upp på Valborgsmässoafton, vi har hunnit med lite utflykter både på mtb och till Isala naturreservat. Det var riktigt roligt att få åka till Isala naturreservat då det är Erik och hans jobbarkompisar som har gjort slogboden, grillplatsen och alla andra skyltar mm som fanns längs leden. Riktigt fint jobbat och extra roligt få höra Erik vad de har gjort för något. Vi grillade lite korv och myste vid den öppna elden som vi gjorde, blir nog fler gånger som vi åker dit för det var perfekt med leder och öppet vatten.

Körde även en mtb tur med Janne och pappa Olle, blev en en 2 mils runda och det kändes för dagen lagom för alla tror jag. Jag är riktigt nöjd med min cykel som jag fick förra året, är lätt att köra och inte så "stuttig" som den jag hade tidigare.

Janne var även iväg på spårprov med Bozze igen ökl viltspår, men denna gång gick det inte så jättebra. Det blev ett 3:dje pris och Bozze var ofokuserad och tog alldeles för lång tid på sig. Ska försöka hitta protokollet som Janne fick efter provet, så kommer jag skriva in det här senare. Domare för dagen var Anders Henningsson, som är en duktig spårdomare och tävlar i viltspårs sm med sin hund. Janne ska ta och lägga ett spår själv nästa helg för att se hur han tar det, så förhoppningsvis så provar vi igen efter det. Bozze har ju varit riktigt jämn i sin spårning ett längre tag så jag hoppas bara att det är en tillfällig svacka, för han är ju rikigt bra annars (tycker jag)🙂😘.

Var även ut och gick en del min min mor, är så imponerad av henne hur hon kämpar på att få till orken efter sin hjärtinfarkt. Vi gick till vändplan i fredags ca 2,5 km, och vi stannade efter halva vägen för en kaffepaus och vila ryggen. Så bra jobbat mamma😘!! 

Ska börja planera lite för sommarens aktiviter, men det är inte så lätt när det är Corona tider och allt är begränsat pga smittorisk. Tanken är att vi kanske åker norröver med husvagnen (mot Piteå) med mor och far igen. Tänke även försöka att ordna på tomten lite, vi behöver ett nytt staket och en snygg mur då det nu ser bedrövligt ut på framsidan av vår tomt. Men vi får se vad det blir av allt, men börjar med en liten planering nu så får vi se vad det blir sen...

Träningen denna vecka ser ut så här:

Måndag: Då blev det löpning 

Tisdag: Cirkel

Onsdag: Egen spinning

Torsdag: Löpning

Fredag: PT

Lördag: Vilodag

Söndag: Egen styrka

Ha en bra vecka nu alla och glöm inte tvätta händerna ofta och håll avstånd😎

 

 

 

26. apr, 2020

Har försökt att ta ut lite + timmar denna vecka för återhämtning, när jag känt mig så trött och lite nere. Blev lite samtal på torsdagen ändå då det var en del som behövdes ordnas med. På fredagen var min enhetschefs resurs på enheten så hon fick ta allt som var inför helgen och frånvaro. Jag har verkligen tyckt det har varit skönt att få vara hemma och pyssla lite för att komma ikapp med städ och pyssel i trädgården (fast det är en hel del kvar). Var upp till vår granne Sanna Kvaråkers och köpte lite plantor som hon har drivit upp (tomat, chili), och hoppas nu att jag kan få dem att överleva.

Det var bouppteckning för Jannes moster Gittan i fredags och det gick väldigt smidigt till när ingen hade ifrågasatt testamentet utan tillgångarna ska nu inom kort delas mellan Janne och hans bror Mikael. Blir väl en hel del pyssel att tömma lägenheten och sälja den, men förhoppningsvis blir det klart innan semestern så vi kan slippa det extrajobb som har vait kring dödsboet.

Vi gjorde viltspår åt grabbarna i helgen men det är bara Bozze som får godkänt, Lazze luktade på något helt annat än vad han skulle och likaså Zune så vi bröt deras spår då de inte var med på att jobba. Tur att Bozze var på hugget i alla fall för spår när han inom kort ska gå prov igen. Vi får ta tag i Lazzes spårning när vi har gjort klart Bozzes prov, så det blir mer fokus på honom. Körde även lite apportering med Lazze i lördags, behövde träna läxan som vi har till onsdagen och det gick mycket bättre (tack och lov).

Jag och Janne hade pt med Ryan i fredags och det var som vanligt jobbigt men bra, han hade äntligen fått sitt löpband så vi fick testa lite intervaller som uppvärmning vilket var kul! Fick sedan göra lite superset av olika muskelgrupper, vilket är bra träning tycker jag. Nästa pt blir nästa fredag kl 12:30, ska försöka åka in till STC och träna lite egen styrka för jag tänker inte åka in på kettlebell passet. 

Nästa vecka tänkte jag träna så här:

Måndag: Tabata

Tisdag: Cirkel

Onsdag: Löpning och träning apportering med Lazze

Torsdag: vilodag

Fredag: PT

Lördag: löpning/Mtb

Söndag: Styrka STC

Hade tänkt hinna med att åka upp till fäbon nästa helg för att öppna för detta år, får se om väder och vind vill det också för det är inte så kul att åka upp dit när det är regn och rusk. Hade även varit lite kul om vi hann ut på en liten vandring snart, hade ju tänkt gjort det innan myggen vaknade men det har de ju redan gjort!!

Ha en bra vecka alla, och glöm inte håll avstånd och tvätta händerna. 

Kram