Senaste

13. apr, 2020

Då är snart påskveckan passerat och ser nu fram emot sommaren. Veckan som varit har varit både bra och mindre rolig. Mycket på jobbet med Covid-19 så man har säkeretsställt så att det finns skyddsutrustning och att all personal kan den basala hygien rutinen.

Det tråkiga i denna vecka var att jag fick ta beslutet att ta bort Jannes mosters hund Sotis. Sotis var en jättesöt men bestämd herre (Norwichterrier), som efter Jannes mosters bortgång fick flytta in till min kollega/vän Karro för att bli en i deras familj. Tyvärr så började han slicka på sina tassar så det blev sår på två av dem så vi beslöt att åka upp till Vettris för att få hjälp med åkomman som vi trodde var enkelt. Sotis fick en lugnande spruta så att de skulle kunna få göra rent tassarna ordentligt. När vi kom tillbaka efter ca en timme, så fick vi tyvärr beskedet att hans tassar var jätte dåliga, då tre av fyra tassar tydligen hade hål från undersidan av trampdynan till ovansidan och den fjärde tassen var också illa deran. Diagnosen var Furunkulos, vilket han har haft i hela sitt liv men troligtvis orkade inte Jannes moster hålla rent under tassarna när hon blev sjuk så hans skada blev för stor för att göra något för honom. Vetrinären tyckte han skulle få somna in för gott så han slapp lida, så tråkigt beslut att ta och så tråkigt för Karro som tyckte så mycket om honom och Sotis verkade vekligen trivas hemma vid hennes familj. Sotis fick somna in och han kommer att få bli begraven tillsammans med de andra grabbarna som lämnat oss i fäbon. (och där trivdes både Sotis och Gittan väldigt bra)💔.

Påsken har varit bra, jag och Janne började helgen med ett PT pass hos Ryan och det var riktigt bra även denna gång, mycket axlar blev det så jag har haft träningsvärk... På kvällen grillade vi lite oxfilé och drack lite gott vin till, så det blev lite lyx. Lördagen hade jag beredskap i jobbet så jag var hemma så om det skulle bli något i någon hemtjänstgrupp skulle jag kunna åka in till jobbet, det var lugnt fram till kl 21, då nattpatrullen ringde om vem som skulle jobba var. Svärmor var till oss för att äta lite påskmat i form av buffé. På självaste påskafton så tog jag och Janne fram våra MB för att köra säsongens permiär åk, och det var riktigt kul. Blev en tur på 19,6 km så det var alldeles lagom, var ganska stark vind så det var lite motigt under vissa delar av cykelpasset🤪. 

Påskdagen så gick vi upp i ottan för att åka till Karlstad, för att hälsa på Sara och Daniel och äta lite påskbord tillsammans. När vi kom fram så kom även min systerdotter Hanna, kul att träffa lite släkt😘. Innan maten så gjorde vi en utflykt till Mariebergs skogen för en promenad med hundarna i den fina naturen där, väldigt bra aktivitet både för två och fyrbenta😀. När vi kom tillbaka till Saras och Dannes lägenhet så blev den påskmat, så gott efter en skön promenad i Karlstad skogen och hundarna blev lugna. Tiden går så fort när det är roligt att det blev kväll snabbt och vi fick sätta oss i bilen igen för att åka mot Sundborn. Tack Sara och Daniel för att vi fick komma på besök och äta lite god påskmat, och kul att även Hanna kom över😘.

Idag har jag vårstädat husvagnen så att den är klar för säsongen, ska bli kul att få åka ut igen på lite äventyr. Jag och Janne har även hunnit med att åka och träna lite styrka vid STC. Är nöjd med veckans träning, och det mesta har känts bra. 

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: STC

Tisdag: Spinning

Onsdag: Hundträning med Lazze

Torsdag: Löpning

Fredag: Styrka

Lördag: MB?

Söndag: ?

 

 Har inte riktigt bestämt än hur jag tänker nästa helg när det gäller MB och/eller Löpning, så väntar lite innan jag bestämmer mig. 

Ha en fortsatt bra vecka, och var noga med att tvätta era händer och håll avstånd nu så Covid-19 inte sprider sig mer😘.

5. apr, 2020

Denna vecka har varit en helt ok vecka trots Corona- tider. Det bästa har nog varit att Zune är bättre i sin hälta, trippar nu på som vanligt men är så rädd för att han ska trampa fel eller få en tackling av bröderna så att det blir sämre igen. I morgon ska jag Zune tillbaka till sjukgymnast Anna för att vattentrampa och får veta lite till hur vi ska träna så att han blir starkare  igen. Var nog så att det var ett ligament som var/är skadat och kombinationen med artros så har det varit inte alls bra. Får vara glad för de små sakerna nu och jag är så glad att han kan röra sig som vanligt och hoppas på att han i alla fall kan följa med på våra turer i skog och mark så han får ett bra hundliv😘. Måste även säga att en av mina egna höjdpunkter var när jag hade pt i fredags, gjorde personbästa i armhävning. Tänk att jag kan göra 30 st "riktiga" armhävningar, helt otroligt🤩, måste ju peppa sig själv ibland och det blev det nu.

I helgen har vi haft finbesök av mina föräldrar, så man har ätit och druckit gott denna helg. Dags att återgå till vardagens koll på vad man äter så att det blir bra mot det jag tränar. Var till Ikea en sväg och Elgiganten, vill ha två spootligts i mitt vitrinskåp och när vi var på Ikea sist så missade jag att köpa till en del så vi har inte kunnat installera spottarna. Var även in och köpte en ny tvättmaskin när vår gamla har pajjat, går liksom inte att vänta med tvättmaskin utan den går ju typ varje dag!! Roligt även att se att mamma blir starkare och starkare och fick höra att hon skulle försöka ut och trampa lite försiktit på sin cykel ute och jag hoppas verkligen att det blir sakta och en kort sväng så att hon inte överanstränger sig nu när hon börjar må så bra🙂. Planerar även att åka ner till stugan om två veckor för att hjälpa dem att plocka ur stugan, när de ska sälja den till min syster. Fick ett roligt besked i fredags att Malin hade sålt sitt hus i Lilla Edet så nu är det nog nära att det bär iväg till Hjortens Udde, spännande tider för dem.

Var även iväg med Lazze i onsdags för Jaktlydnad/apportering (linjer/dirigering), och det kändes så bra att få börja träna i grupp igen, har inte varit så mycket träning hemma och jag behöver någon som säger åt mig vad jag ska träna på och få läxor. Läxan vi fick med oss var att träna närsök med pipa och vid följsamheten träna stanna och igångsättning av fotgåendet. Nästa vecka blir det kurs igen på onsdag och även på torsdagen kör vi jaktlydnad 2.0 och då ska Janne och Bozze även få följa med.

Veckans träning har gått bra, måste bara få till lite mer löpning så veckan som kommer blir det fler tillfällen hade jag tänkt.

Måndag: Cirkel

Tisdag: Löpning ev egen styrka

Onsdag: Egen spinning "fettförbränning" 125 i puls  (minst 1 timme)

Torsdag: Styrka

Fredag: PT

Lördag: Vila Påskafton

Söndag: Löpning och/eller Kettlebell

Ha en bra vecka och tänk på en god handhygien så att vi inte sprider Corona viruset ännu mer än vad det gör idag😘

 

 

 

29. mar, 2020

Har varit en tuff träningsvecka med mycket träningsvärk speciellt i armar och axlar. Kettlebellpassen tar hårt och känner verkligen hur svag jag är i axlar, speciellt när övningarna är statiska ex axelpress och samtidigt kör vi djupa utfallsteg, eller någon annan övning där vikten ska vara ovanför huvudet🤪. Det går bra att göra en sak i taget, men samtidigt då vill varken kroppen eller hjärnan vara med.... Ska till naprapaten i morgon så kanske det känns lite bättre i axlarna efter besök hos Marie Larsson, och säkert blir det lite förmaningar varför jag inte gör de övningar som hon tycker jag ska göra innan träning... Ska införskaffa mig lite gummiband så jag kan göra lite axelövningar hemma, går ju faktiskt att träna lite hemma ibland. Har nog varit en liten dipp vecka i träningen, för även löpningen som jag gjorde i torsdags var jobbig! Blir nya tag nästa vecka, och hoppas verkligen det känns lite bättre och framför allt mindre ont. Hoppar idag över kettelbell passet som är vid Fitness vrål och åker till STC istället med Janne och kör egen styrka, känns bäst så idag så jag inte går sönder helt. 

I helgen har Sara och Daniel varit och hälsat på i Lövänget, och det uppskattas av oss alla. Vi hade planerat in att ha en liten minnesstund för Jannes moster Gittan, Gittan hade i sitt testamente skrivit att hon inte ville ha en begravning och den önskan har vi hållit. Vi kände däremot att vid den bostadsrättsföreningen hon bodde vid så behövdes det göras ett avslut (minnesstund) då det var flera som umgicks mycket och flera av de goda grannarna var med när Gittan avled i sitt hem. Vi hade sådan tur att vädret var såpass bra så vi kunde sitta utomhus, och vi bjöd på (Janne, Kerstin, Erik, Sara, Daniel, Micke, Tida och Maja) smörgåstårta, kaffe/te/dricka och doppa. Vi hade först tänkt att sitta inne men nu i Corona tider så vågade vi oss inte på det att sitta för nära, utan det blev utomhus och inte för tätt... Det kändes som det blev lyckat, flera tal blev det om minnen med Gittan och vilken sammanhållning de verkar ha i denna bostadsrättsförening, så roligt att få höra deras äventyr och vad ledsna de var att Gittan hade lämnat detta jordeliv. Det gick nästan hela dagen åt detta pyssel att duka upp/av och prat med Gittans grannar. Många frågor var om Gittans hund Sotis var och jag fick berätta för dem att han nu har flyttat till en kollega till mig och han har det mycket bra, de var lite rädd för att Kerstin (Jannes mamma) skulle ta bort honom.

På em så hann vi bada två av våra egna hundar samt trimma Lazze, de är i behov av trim och bad alla tre, så fortsättning blir det idag söndag så att alla får bli lite vårfina. I går kväll hade vi tänkt att grilla lite fläskfilé men grillen ville inte riktigt vara med denna kväll så vi fick steka den i ugnen. Vi satt ute på altanen och åt och firade även earth hour med att släcka ner allt och hade bara massor av stearinljus på bordet, riktigt mysigt. Idag är har vi även ställt fram klockorna, för det ska nu vara sommatid.

Idag har Sara och Daniel åkte mot Karlstad igen, så tråkigt när helgen går så fort och vill gärna att de kommer snart igen😘. Vi kanske ska åka ner till dem på påskdagen över dagen, får se hur det blir med allt som ex corona. Skulle gärna vilja hinna med ut och vandra lite under påskhelgen också om vädret tillåter, så jag planerar påsken först till nästa helg. Nästa helg får vi också finbesök, nämligen mina föräldrar och det blir riktigt roligt.

Min vecka har jag planerat så här med träning:

Måndag: Cirkel

Tisdag: Löpning

Onsdag: Jaktlydnad 2.0 med Lazze i Gubbo

Torsdg: PT och ev kettlebell

Fredag: PT med Janne

Lördag: Vila

Söndag: Ev kettlebell eller egen styrka.

Går denna gången sista gången tillsammans med mina kollega Karro på pt och börjar med pt tillsammans med Janne och Fitness Vrål ( ska bli spännande)

Ha en bra vecka alla💋.

Glöm inte att tvätta händerna!!

 

23. mar, 2020

Har verkligen varit en skön helg hemma, med mycket pyssel som gjort att man har kommit ikapp med en del hemma.

 

Fredagen gick jag en något kortare dag på jobbet och hann faktiskt städa av golven ordentligt innan det var dags för fredagsmys, vilket kändes skönt när vi har haft två hundar med dåliga magar denna vecka. Älskar verkligen fredagar dels åker jag och Janne oftast och tränar tillsammans och denna vecka blev det Core vid Fitness Vrål, riktigt bra och jobbigt pass🤩. Vi brukar även göra lite god mat och så kommer ju vår son Erik hem, vilket uppskattas.

Lördagen gick vi upp tidigare än vanligt då hundarna tyckte att vi skulle vakna redan kl 07:00, Lazze är ju inte direkt smidig när han ska upp och mysa utan kliver runt och så hittade han även på Bozze i sängen och då blev det bus, så det var bara att gå upp😋. Vi hann en hel del på lördagen, dels en sväng till fäbon för att kolla av hur det såg ut där efter vintern, och tack och lov inga möss i år. Vi krattade lite, tände ett ljus för våra ängelhundar och tog en fika. Har en liten plan att vi kanske tar upp husvagnen till fäbon under påsk för att vandra lite på någon av de leder som finns i anslutning till fäbon ex Lostigen som är 18 km. Vi får se... 

På em åkte vi till Borlänge för att Erik ville hämta ett spel som han beställt och som nu hade släppts ut på marknaden. Jag och Janne sprang i på Ikea under den tiden Erik gick in på spelaffären, och köpte spootligts till vårt vitrinskåp, och lite servetter. Det bästa på lördagen var nog att jag och Janne blev bjudna på mat av Erik och det blev så klart hans klassiker fläskfilé och ädelost, alltid lika gott❤. 

Söndagen åkte jag och Janne in till Kristinegården för att gå på gudstjänst, de skulle denna söndag ha minnesstund för de som hade avlidit i församlingen och vi har ju Jannes moster Gittan som lämnade oss den 15 februari. Jannes mor kunde inte delta när hon var förskyld, så det blev bara vi och Jannes bror Mikael som gick på minnestunden. Efter gudtjänsten så gick vi och fikade på fokus för att planera lite kring nästa helg (om det blir något pga Corona), då vi ska bjuda några av Gittans nära vänner (grannar) på fika. Kul att få träffa Mikael, när det tyvärr inte händer så ofta.

På kvällen var jag och Janne in till Fitness vrål igen och körde ett jätte jobbigt kettlebell pass, var helt slut i axlarna hela kvällen🤪. Ja det var väl i stort det vi har gjort i helgen.

Ser redan fram emot nästa helg då Sara och kanske Danne kommer och hälsar på oss igen, känns så bra när de kommer hem lite till Lövänget. Blir som sagt en del pyssel kring Gittans lägenhet och bjuda grannar på fika, men vi hinner nog med att sitta och prata lite också hoppas jag❤.

Har jag tur denna vecka och att det inte blir massor på jobbet så kommer jag ta ut lite ledighet från jobbet denna vecka. Ska försöka gå hem vid lunch ons-fre, men vi får se hur det ser ut kring sjukdom mm här på arbetsplatsen.

Veckan träning har jag planerat så här:

Måndag: Cirkel

Tisdag: Löpning

Onsdag: Tabata

Torsdag: Kettlebell

Fredag: Core

Lördag: Vila

Söndag: Kettlebell

 

Ha nu en bra vecka, och glöm inte att tvätta händerna ofta!!

Kram❤

20. mar, 2020

Förra helgen tog vi beslutet att vi inte kommer att åka till London på grund av rådande risk för Corona viruset (covid 19). Så tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot att få komma iväg på en liten semestertripp för återhämtning och bara få göra något annat, men det blir förhoppningsvis en annan gång. Är mycket info kring Covid-19 genom media och på jobbet, och det känns som vi håller på att stänga ner hela Sverige (förutom vården) det mesta ställs in och vi hamstrar mat/toapapper/värktabletter som om vi vore i krig. Hoppas verkligen att vi får bukt på allt så att vi öppnar upp igen för idrott, utställningar och att det inte blir allt för många företagare som går i konkurs pga av denna influensa. Vården gör verkligen ett topp jobb, ser bara på min enhet att hygienrutinerna sitter som en smäck nu och vi gör allt för att våra kunder inte ska smittade när de tillhör riskgruppen 70 +++. Nog om detta.

Förra helgen var Sara hemma och hälsade på sin mor, far och bror vilket alltid uppskattas. Är så roligt när hon kommer hem och familjen blir liksom hel en liten stund. Sara följde med mig till Ludvika på lördagen på utställningsträning för Cecilia Benjaminson (handler med fina meriter och har egen uppfödning). Det var Lazze som jag hade med mig och han var riktigt duktig, alltid lika glad kille vilket Cecilia tyckte var bra när det är viktigt att hunden vill visa upp sig också. Det jag fick som tips var att jag inte skulle ha allt för gott godis när han gärna blir "över" glad när jag ska ställa upp honom för att visa domaren. Det är även viktigt hur man ställer upp hunden (som jag ska tänka på) så jag visar honom rakt framför och inte i någon vinkel så domaren inte ser hela hunden. Lazze behöver även mycket plats när han springer så jag se till att han får den platsen, står jag mitt i när man ska springa i grupp så ska jag vänta en extra sekund så han få plats. Så glad i denna Lazze, så positiv till allt.

Sara tog lite kort när vi var på träningen vilket är så kul att ha, och sist men inte minst så fick vi träffa Lazzes bror Wiggo som också var med på utställningsträningen. Han var så lik Lazze i ansiktet, Ing-Britt som är Wiggos matte trodde att dessa två killar låg i samma fostersäck när de kom ut. Kul att träffa Lazzes kullsyskon, hade faktiskt varit kul att få se Lazze som valp han måste ha varit helt underbar för han är ju det fortfarande❤.

Denna vecka har inte varit en så rolig hundvecka, två av grabbarna (Zune och Bozze) har varit dåliga i magen, så det har varit en hel del att städa upp olyckor hemma och på kontoret och ut på natten när de har velat gå ut och bajsa. Måste ha varit något extra när Bozze var magsjuk, han har ju annars värsta stålmagen mot allt. Igår var det tack och lov bättre för bägge, men va trött jag är när man inte kan sova ordentligt.... Så det blir vila i helgen. Zune ska till Anicura nästa vecka för att träffa fysioterapeuten, blev inställt denna vecka när hon var sjuk. Inte är han bra i sina hö armbåge, han haltar. Är så ledsen för detta, och så fort man går ut med bara Lazze och Bozze så grinar man för då inser man ännu mer att det kanske aldrig mer blir långa promenader med alla tre😥. Vi gör ett tappert försök nu så får vi se vad det blir med allt, han är världens finaste och bästaste kille och behövs så i vår lilla flock❤, men han ska ju inte behöva ha ont.

 

Egna träningen har varit bra i veckan, och i torsdags var en höjdpunkt, drog på mig löparkläderna innan jobbet och det var ljust ute och sol. Jag bara älskar det!! Vet att jag är tokig men det är så jäkla skönt att starta dagen med en morgontur. Så nu är det vår för mig på riktigt.

 

Var även och gjorde en uppföljning på kroppsmätningen i tisdags som jag gjorde i januari och som var så ledsen över. Faktiskt så var det helt plötligt mycket bättre värden🤪 (2 kg) mindre kroppsfett i armar, mage mm och en liten viktminskning (fast jag hade inte tänkt gå ner mer). Har även gjort en matkoll, där jag fick väga maten i 4 dagar på en specialvåg som jag fick låna av Ryan (PT). Vågen visade även protein, kolhydrater, och fett på den specifika mat jag vägde. Fick även resultat på detta, och åt så klart för lite och jag fick i mig för lite protein. Jag ska ligga på 1600 kcal/dag (utan träning) men tränar jag som jag gör idag ska jag ligga på drygt 2000 kcal/dag. Blir att tänka till lite på vad jag få in mig så kroppen bygger muskler istället för att bryta ner när jag får i mig för lite bränsle och byggstenar. Inte lätt att göra rätt när man är 50 + 😋.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: cirkel

Tisdag: PT+ kost

 

Onsdag: Tabata (mycket bra pass även detta)

Torsdag: Löpning (så härlig träning)

Fredag: Core

Lördag: Vila, men blir hundträning

Söndag: Kettlebell

Ser även nu att det har smygit sig på 6 passs i veckan hade som mål 5 pass med 2 dagars vila, men får bli så här ett tag när det känns bra. Ska byta ut i april, ett inne pass mot ytterligare ett löp-pass (längre) i veckan.

Oj, vilket långt inlägg det blev idag men kändes som jag behövde skriva av mig lite. 

Ha en bra helg alla, och tänk på god handhygien nu i rådande risk för Corona smitta.

Kram❤