Senaste

11. mar, 2018

Då har snart ännu en vecka passerat och det känns faktiskt lite bra att få sitta en stund på söndagar och summera lite vad som hänt under vecka så man har lite koll vad man gjort...

Veckans egna träningsplan har fungerat bra och det blev tre spinningpass, en träff med min pt och i morses så åkte jag och Janne in till Lugnet för egen träning och då blev det 5 km på löpbandet och lite knäböj med vikter.

Nästa vecka har jag planerat in 3 träffar med min personliga tränare och ett spinningpass, vet inte om jag hinner med mer i och med att vi åker till Sara och Danne nästa helg för att hjälpa dem och flytta till sin nya lägenhet i Rud (Karlstad), vi kanske hinner in till Lugnet en sväng på söndag kväll för egen träning.

Denna helg har verkligen varit en helg i hundens tecken, först ut var det Bozze som skulle iväg på kursstart i jaktlydnad/apportering 1.0 grundfärdigheter med Sara Wester i Gubbo, det vi tränade på var att "titta på mig" dvs att Bozze ska spontant vilja ha kontakt med mig och orientera sig till mig för att vara med mig. En av övningarna var att lägga en godis på marken och säga varsegod och när Bozze hade ätit upp godiset på marken ska han återvända med sin blick till mig och här ge honom en belöning att vilja se mig.

En annan övning som jag ska träna en hel del på Bozze är DMT (distraktion, markör, treat), varje distraktion kan öka spänning både på ett negativt och positivt sätt i känslor. När spänning ökar fyller vi på koppen dvs den som kan rinna överViskar.  I denna övning skulle vi bygga motståndskraft mot distraheringar, minska upphetsning (spänning) inför distraktioner, och försöka ändra det emotionella svaret med en positiv känsla, och bygga upp optimism och förtroende överallt och vart som helst. Det jag och Bozze fick träna var att vad som helst som händer i vår miljö ex en person går förbi, så ska en markör som ex är ett ord som betyder belöning i vårt fall är det ordet rätt, när Bozze vänder sig mot mig och bort mot distraktionen när jag säger ordet rätt får han en belöning. Övningen är också känd som begreppet skvallerträning. Bozze har ibland en tendens att bygga upp förväntan när han ser något längre fram så han är ibland "overloaded" när det kommer nära det vill jag träna bort utan fokus ska vara mig och det som är runt om oss.

Vi gjorde också 8:an, som ska hjälpa oss att få lugn och fokus på vad som händer nu. Bra att lära hundarna när det är situationer eller miljöer som ökar hudnes aktivitetsnivå, ex vid vatten, skott eller apporteringssituationer. I denna övning behöver jag två föremål som sätts ut parallellt med varandra, därefter började vi gå runt föremålen i en 8:a. Viktigt att tänka på är att gå lugnt så tempo och attityd smittar av sig på hunden, inga kommandon här utan bara vara tyst. Denna övning skulle jag nog vilja prova på Zune som ibland blir övertaggad vid apporteringsträning.

Sista öviningen vi gjorde denna em var följ mig, där målet var att Bozze skulle följa mig aktivt och vilja söka upp mig och min vänstra sida. Syftet med övningen var att lära hunden att bra saker kommer genom att följa mig. Vi hade hundarna okopplade, la en godis vid min vä fot, sa varsegod och jag började gå framåt, när Bozze ätit upp godiset så är målet att han ska söka upp min vänstra sida igen för att få godis vid min vä häl och så fortsätter man så att han vill följa mig och även bygga på att han kommer till min sida följer mig några steg ge belöning och fortsätt bygga vidare så att det blir en spontan vilja att gå fot.

Efter Bozzes kurs åkte jag hem till Sundborn igen och bytte till Zune för att åka till Finnbogård och träna honom i jaktlydnad/stadga, vi gjorde en väldigt lärorik och bra övning där vi skulle göra en inkallning med störning och när han kom fram skulle han gå en lugn fot bredvid mig. Fotgåendet börjar sitta väldigt bra även med störning men när Sara börjar kasta dummies vid inkallningen så är det jobbigt åt mr Zune, som gärna vill apportera först och sen kanske komma till mig. Fick göra om och göra det lite lättare innan vi fick till det{#smileys123.tonqueout}. Men jag måste säga att det är så kul att träna med Zune när han är så lycklig, syns på hela honom att det är roligt med träning. Jag var hemma igen i Sundborn kl 20:30 och först då blev det middag men så lärorik dag med hundarnaLer.

Idag har jag och Janne varit på SSRK Dalarnas årsmöte, var mycket intressant att höra vad de har för planer för 2018 blev lite ledsen dock när jag såg att WT i Långshyttan går samma helg som jag är på utställning i Piteå, men men vi kan inte vara på allt. Zune fick även denna dag sitt championatpris från klubben, så jag var väldigt stolt fru och matte när jag såg Janne gå fram och hämta pris och diplomHjärta.

Jan Johanssons foto.

Har även under veckan anmält Bozze och Janne till viltspårskurs för Anders Henningsson i vår, hoppas nu att vårat yrväder har mognat lite så att han fixar anlagsprovet i vår. För Zunes del så ska han få gå en kurs vid SSRK "utveckling mot elitspår", där de vill utveckla förarens förmåga att läsa av sin hund i spårskogen och träna sig själv på att lägga upp utmanade spår till duktiga hundar. Denna kurs blir 8-10 juni och jag tror det blir väldigt kul för Janne och Zune att få jobba på i viltspåret för att bli ännu bättreLer.

Blev ett långt inlägg idag, men hoppas ni orkar läsaHjärta

Kram!!

4. mar, 2018

Är så trött på vintern just nu, massor av snö och det har inte varit + grader på väldigt länge. Känns som det aldrig kommer bli vår här i Dalarna, när man ser ut och inser att all denna snö som vi har i drivor utanför huset måste töa bort först Ledsen. Det som är lite positivt är ju att det är mycket ljusare ute och att man slipper mörker både när man åker till jobbet och när man ska åka hem.. Slutklagat, men det är jobbigt nu när jag både vill ut och träna buskillarna i skog och terräng och själv få komma ut och jogga utan snö!

Min egna träning har gått bra under veckan vid Actic och min pt Anna som jag ska ha under 3 månader har varit hård med jobbiga träningspass i både styrka och kondition, så det var riktigt skönt i fredags att slippa henne lite och bara springa på löpbandet i 45 minuterViskar.

Veckan som kommer har jag planerat så här:

Måndag: Spinning

Tisdag: Vila

Onsdag: PT

Torsdag: Spinning

Fredag: Spinning

Lördag: 12-14 hundträning med Bozze och hundträning med Zune 18-19 bägge tillfällena vid Finnbogård, så det blir en heldag med mina bus.

Söndag: Egen träning och då blir nog löpning och armhävningar (ska försöka att komma ända ner) och så är det årsmöte vid SSRK Dalarna kl 14:00.

Extra roligt denna vecka var att min syster Malin och hennes man kom upp och hälsade på oss i helgen, tyvärr kunde de inte ha med sig sina goa hundar när Bozze inte har varit 100 % frisk denna vecka, han har hostat och haft kväljningar och jag ville inte att det skulle smittas över till lille Hugo eller Thor. Zune har inte haft några tecken på hostningar/kväljningar så jag hoppas det förblir så...

Fick lite träningshjälp av min syster i lördags fm med Zune, han fick då göra det han gillar allra bäst dvs apportera både enkla och dubbelmarkeringar. Var nog lite jobbigt åt honom för han fick pulsa i en hel del snö, men vad det syns på hela honom att han älskar detHjärta. Tack Malin för hjälpen med lite coachining du är bara så bäst!!

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

På kvällen så åkte hela gänget in till Blackstone steakhouse för att äta och dricka lite gott, klart bästa matstället i stan (tycker jag). Jag valde hjortrostbiff med potatisgratäng och det var så mumsigt. 

Tänker nog åka ner under april månad och hälsa på syster med familj och förhoppningsvis även andra delar av tjocka släkten, för att ha lite kul och även kanske hinna med att lägga ett spår åt Bozze, hoppas nu att han har mognat lite i spårandet så han orkar hålla fokus under ett helt spår.

Då laddar vi om för en ny vecka med nya utmaningar, måste ändå få berätta att jag blev så glad i fredags när jag provade ett par gamla jeans som jag trodde att jag aldrig mer skulle kunna komma i, jag har till och med tänkt slänga dem vid flera tillfällen men provade och de satt riktigt bra!! Så jäkla glad jag blev, tänk att all träning och lite rätt tänk med mat har gett lite resultat i hur kroppen ser ut. Har väldigt svårt annars att se att det är någon skillnad mer än  orken/styrkan blivit bättre. Nu måste jag bara fortsätta som jag gör och alltid jobba med att motivationen finns där för träning och mat, för jag vill inte börja om igen för jag tror jag inte orkar det en gång till när det krävs så mycket enviset och motivation att bryta alla dåliga mönster i att äta fel och börja från början med träning.

Kram på er alla!!

 

 

 

25. feb, 2018

Veckan har varit ganska jobbig, dels har jag haft huvudvärk typ hela veckan vilket har gjort att både träningen och humöret inte har varit det allra bästa. Pt träningarna har varit bra och innehållet har varit både intervallträning med rodd och crosstrainer, trodde nästan jag skulle kräkas i slutet på intervall träningen så jobbigt var detSjuk , och vid styrke/teknikträningen är jag lite stolt över mig själv när jag nu fixar 8* 4 armhävingar (riktiga på tå)!! Jag och min PT kom överens om i fredags att under den tid vi nu ska köra tillsammans att jag kör bara styrka/teknik med henne och när jag tränar själv så kör jag, spinning, ATC eller joggning, och att heller inte köra dubbla pass för ofta när kroppen också behöver återhämta sig. Känner ibland att hjärnan vill väldigt gärna träna massor men kroppen säger ifrånLedsen, så typiskt mig att överträna och inte tänka på återhämtning.

Nästa veckan så har jag planerat träningen så här:

Måndag: PT + ATC (intervall)

Tis: Vila

Ons: PT

Torsdag: Spinning

Fredag: Spinning el joggning

Lördag: Vila och min syster och man är på besök 

Söndag: ATC (intervall)

Igår var jag och Bozze iväg på kurs i avlämningar för Work in team, och jag var så jäkla nöjd när jag åkte hem, Bozze jobbade på jättebra och vi fick med oss massor av träningstips och inspiration. Är så kul att bägge grabbarna gillar att åka iväg och träna i grupp och de verkligen visar att de tycker det är  kul, så fort jag tar fram den gröna ryggan som jag brukar ha med på träningar så viftas de extra på svansarna och ska vara med ut till bilen för att följa med. Jag passade även på att köpa med mig lite nya leksaker och hundgodis när Sara Wester även sålde hundprodukter från hennes Webbshop (gå gärna in på work in teams facebook sida och gå in på hennes webbshop, finns massor av roliga  och bra produkter till hund, förare för ett helt ok pris).

Roligaste i helgen var i alla fall att Sara och Danne kom hem till oss på lördagen, så då lyxade vi till det med hemmagjord pizza och vin/öl, så kul när de kommer upp och hälsar på mor och far lite, fast att det mest var för att Janne skulle hjälpa dem att fixa med deras bil så att den går igenom ombesiktningen nästa vecka{#smileys123.tonqueout}. Vi planerade även lite för deras flytt till annan lägenhet som sker i mitten på mars, ska bli så spännande att se hur den ser ut och hur de tänker inreda den. Hann ut en sväng idag på Toftan när det var så fint väder, och jag passade då på att få lite hjälp med fotograferingen av Buzbrothers, stort tack SaraHjärta. (och tack även Sara för att du hjälpte mig att färga håret det blev riktigt bra!!)

Åsa Edvardson Johanssons foto.

Då är det snart en ny veckan och hoppas verkligen att jag har lite mindre av huvudvärk och och gärna lite mer energi för att orka med både jobb, träning och allt som händer hemma.

Kram!!

 

 

 

18. feb, 2018

Nu var det ett tag sedan jag skrev, blir inte så mycket tid över för att sitta ner och tänka till vad man gör just nu när det är mycket både i jobbet och här hemma.

I veckan så flyttade äntligen min andra hemtjänstgrupp som är Sundborns hemtjänst in till lokalen i Norslund, och det känns riktigt bra måste jag säga. Så i veckan har det flyttats möbler från deras gamla lokal som var i Hosjö och fixat och trixat med alla system och bilar så att det ska bli så bra som möjligt. Hoppas de kommer att trivas och gå bra ihop med min andra bästaste grupp som är Norslunds hemtjänstHjärta.

Åsa
 Edvardson Johanssons foto.

Har även under veckan varit vid Högskolan Dalarna för att göra avslut på den kurs jag har gått där i MI (Motiverande samtal) 7,5 p,  så nu är den godkänd och klar. Ska nog inte gå någon mer kurs på ett tag tyvärr, visst är det jättekul att gå lite roliga kurser ibland men så kommer vi till detta med tenta och tiden finns riktigt inte utan det blir som vanligt ett hastverk, visserligen ett godkänt sådant men hade önskat att jag läst och reflekterat lite mer kring böckerna så att det även sitter när jag ska ha svåra samtal. 

Träningen går bra, försöker få till 5 dagar i veckan och det känns oftast väldigt bra. Finns dock dagar jag är väldigt sliten och trött men det ger så mycket så jag vill inte missa. Har även under 3 månader en PT som jag ska träna med ca 2 dagar i veckan, det är väldigt ovant och spännande att träffa henne när man själv inte har kontroll på vad hon tänkt vi ska göra vid varje tillfälle Ha ha!. När vi tränade i fredags så blev det en hel del styrka och balans, har nu haft träningsvärk i låren under två dagar efter marklyften som vi gjorde, vi la på en hel del extra än vad jag har gjort i powern för att öka styrkan i benen. I veckan som kommer blir det massor av träning ibland även två pass/dag, så blir intressant och se hur jag fixar det med både ork och energi.

Veckan ser ut så här:

Måndag: 1 tim PT+ ATC 45 min (intervall)

Tisdag: VILA

Onsdag: PT 1 tim

Torsdag: Spinning 60 min

Fredag: PT 1 tim + Spinning 90 min

Lördag: Avlämningsträning med Bozze vid Finnbogård (VILA) och Sara kommer hemHjärta.

Söndag: PT i timme

Kan bli så att jag tar bort spinning passet på fredag, beror lite på hur jag mår i kroppen.

I helgen har vi faktiskt varit nere och hälsat på min goa släkt, lika kul varje gång. Känns tyvärr att de är så långt borta, hade önskat det var lite närmare så man kunde ses lite oftare. Hade så gärna velat träna hund med syrran, vilket aldrig blir av när vi bor så långt ifrån varandra och det är ju så kul när vi planerar in roliga saker ihop som resor och träffar både med syrran och med mor och far och självklart brorsan.

Nästa helg ser jag också fram emot när det blir avlämningskurs med Bozze på lördag vid Finnbogård, vilket vi behöver träna på inför nästa kurs som är jaktlydnadskursen 2.0 som startar i slutet på mars. Det som också händer i helgen är att Sara kommer på besök dels för att fixa med bilen så den går igenom besiktningen men också hoppas jag för att hinna prata med mammsen liteHjärta.

Skriver förhoppningsvis snart igen, ha en bra kommande vecka alla!!

Gå gärna in och läs under fliken kurser/träningar, har uppdaterat där lite vad som händer i vår för Buzbrothers, Janne och migWow!.

 

3. feb, 2018

Denna vecka har det varit en hel del träning för egen del och det har varit riktigt kul förutom idag när jag och Janne körde power (styrka), kroppen var helt stum och jag som lassat på stången i förhoppning att det skulle gå bra. Var helt slut när passet var slut, speciellt i armarna och svetten bara rann av migFörvirrad. Jag som var så glad i torsdags när jag var och spinnade och kände mig hur stark som helst, och fick en riktig energiboost att jag nog kanske har en ok kondis och styrka i benen. Jaja, det är bara att kämpa på... 

Jag har faktiskt bokat en PT som heter Anna Eriksson och som jobbar för Actic/Lugnet, och jag tänkte be henne om att få lite stöd och hjälp i träning/kost. Mitt mål är att få en bra grundkondis/styrka och hur jag ska tänka vid träning och mat. Vikten kommer hon säkert vilja få ner mer, men är faktiskt lite stolt över mig själv med att ha tränat och ätit bra under vardagarna (syndardagar är ju fredag och lördag), så jag har nog tappat en del överkilon i allafall.  Är lite nervös dock att hon ska ändra min träning helt, jag gillar ju träna i grupp dvs spinning, power och ATC (intervall) och springer hemma själv när tillfälle ges (lite svårt nu dock när det är så mycket snö). Tycker inte det är så kul att stå/sitta vid maskiner själv men är det det som krävs får jag väl göra det ett litet tagRodnar. Det ska i alla fall bli kul att få lite pepp av någon som förhoppningsvis kan mer än vad jag gör i träna/äta rätt, satsar nu lite på mig själv så att jag mår bra i kropp och själ. 

Är just nu lite svårt att träna med hundarna när det har snöat hela veckan, och det är säkert 80 cm snö ute och det är rätt jobbigt att pulsa ute snön, blir mest lydnad och långa promenader. Blir ganska avis på dem just nu som bor längre ner i landet som har en snö fri terräng som det går att träna ordentligt.

Åsa Edvardson Johanssons foto.

I kväll får vi finfrämmande hem till oss, det är våra grannar Kent och Ulla från "Beverly hills", det var ett tag sedan vi sågs, så det ska bli kul att få höra vad de har gjort för kul. Vi har även haft sådan tur att Kent hjälpt till ibland att köra av snön vid vår uppfart, så uppskattat av oss alla i familjen när snön har vräkt ner vissa dagar. Stort tack till dig Kent, du är en klippa!!

I morgon ska vi även åka till Tuna Hästberg och hälsa på kennel Goldwork, vilket uppskattas av både två och fyrbenta i denna familj. Hade tänkt Siv skulle hjälpa mig med att trimma av grabbarna lite för just nu är de väldigt långhåriga fram på bröstet. Ska även bli kul att se Astrids fina lagottovalpar som jag nu tror är 6 veckorLer stort, de ser så fina ut på de bilder som läggs upp på facebook men det ska bli kul att se dem live. Men vi vill ju framför allt träffa Alva, Zunes syster och Bozzes mamma, den tiken är för oss väldigt speciell och fin och vi bara älskar henneHjärta. Så kul för Bozze är väldigt lik sin mamma i utseendet och även i sättet, men han är ju såklart större och grövreWow!.

Vill även passa på att gratulera Sara och Danne som äntligen har fått tag på en lägenhet som är lite större än vad de har idag, så snart kan vi åka och hälsa på dem och även sova över vilket underlättar en hel del. Grattis!!

Skriver mer om det besöket och det kommer säkert upp flera bilderLer stort.

Ha en trevlig helg, för det tänker jag haHjärta.