Senaste

26. aug, 2022

Har inte hunnit denna vecka med att uppdatera när det har varit långa dagar på jobbet och fått prioritera hundpromenader och egen träning istället för inlägg på bloggen.

Har varit en så där vecka, mycket på jobbet med möten vilket gör att jag inte hinner planera och analysera vad som är bäst för sektionen vilket inte är bra. Krävs ju lite tid för att läsa in saker när man ska delta på möten som delårsbokslut och verksamhetsplan 2023. Hade i onsdags värsta dagen på länge då jag hade huvudvärk från att jag vaknade tills att jag gick och la mig på kvällen, så jobbigt med molande värk. Träningsmässigt har jag känt mig stark, både i wod och styrka vilket är kul. Det är så roligt med styrketräning när kroppen svarar lite bättre nu när jag har en liten bättre rörlighet i axlarna än tidigare (träning).

Veckans träning:

Måndag: Styrka och avslutande wod

Tisdag: Hann inte träna utan blev en längre promenad med hundarna

Onsdag: 3D styrka och en bra wod

Torsdag: Bästa träningen och wod älskar torsdagarnas styrkepass med skivstång

Fredag: Vila och vi åker till min syster för att fira blivande 50 åring

Lördag: löpning

Söndag: Wod 1 tim

 

Ha en fortsatt bra vecka så kanske jag hinner skriva när jag åker hem från Mellerud. Kram

16. aug, 2022

Då har man börjat jobba igen efter 4 veckors semester, och dessa veckor gick som vanligt väldigt fort.

Började semestern med att åka ned till mor och far till Trollhättan för lite träning av landsvägscykling och umgänge med nära och kära. Innan vi kom ned till dem stannade vid till ett dygn i Karlstad för att träffa Sara och Danne och fira min födelsedag med lite roligheter som restaurangbesök vid Blackstone Karlstad. Uppskattar så mycket att få vara med min lilla familj och bara vara, mer av detta tack för det ger så mycket energi. Var även förbi min syster vid Hjortens Udde innan vi landande i Trollhättan, hon börjar verkligen få fint i stugan. Åt och drack gott och lite utflykter hann vi med som ex biobesök i Vänersborg, slusscafét. När vi väl var hemma igen så har det varit mycket att renovera vårt kök, som ex lägga nytt golv och montera upp skåp och stommar och planera för att elektriker ska komma och även fundera ut vad vi ska ha för kakel. Hoppas det blir klart på denna sidan av året, känns som det tar så lång tid med allt och det är lite bökigt att inte ha ugn utan nu springer vi ut och in till husvagnen där år så kallade spis är just nu och disken är i grovköket.... Extra rolig utflykt denna sommar var när jag och Sara åkte till Mall of Scandinavia för heldag med shopping och inte nog med det så var det Saras födelsedag. Blev en del nya träningskläder och lite till samt mat och skumpa.

Sara och Daniel har även varit hos oss en hel vecka och även där hann vi med lite utflykter som räkkryssning på Runn och besök i Rättvik och classic car week. Fick äran, trots att jag var väldigt trött att vara chafför åt Sara och Daniel som hade biljetter till Sabaton Open i dagarna 3. Det sista vi hann med innan jobbet började igen var Cykelvasan, och jag körde öppet spår i fredags med Janne och min far och även i söndags 3 milen med Erik vilket var väldigt roligt. Tiden blev inte den bästa men vi tog oss igenom 9 milen i värmen, och vi åkte i mål samtidigt och det var det stora målet att åka som team. Självklart blir det att åka även nästa år och då ska tiden justeras till det bättre och åker även med Erik 3 mil eller halvvasan.

Träning har det varit så det räcker och blir över, och behöver få till lite struktur på den nu (igen) och även maten. Nu blir det vardag igen med allt vad det innebär för det har varit en hel del god mat, dryck och godis.

Blir att blogga lite oftare nu när jag märker att jag får till rutinerna bättre när jag planerar mina dagar kring träning. Så veckan ser ut så här hade jag tänkt:

Måndag: Styrka/Wod

Tisdag: Träna med coachen

Onsdag: Långpromenad med Lazze och Bozze

Torsdag: Styrka/Wod/yoga

Fredag: Egen träning

Lördag: Vila alt PT

Söndag: PT alt wod

Hade tänkt under september månad att inte äta godis/socker, och jag behöver verkligen bli av med sötsuget så det är bara att lägga ned godisätandet igen.

Allt är bra med grabbarna buz, blir lite utställningar med Lazze under september månad så det blir spännande och se hur det går då.

Något som var väldigt tråkigt denna sommar var att min mor och far fick ta bort sin fina goldentjej Maja, hon blev hela 13 år och blev nu gammal och sjuk. Vi saknar henne så då hon va en så fin kopis till våra killar och även till oss tvåbenta. RIP fina goa Maja😥

Skriver igen i slutet på veckan för att planera kommande vecka, ha det bra så länge :)

12. jul, 2022

Då är det bara 4 hela dagar kvar tills att det är sommarsemester i hela 4 veckor! Är så redo för en längre ledighet, när jag är ständigt är trött och bara vill vara hemma.

Vi håller på med ett större projekt här hemma, renovering av köket och det kommer bli många timmar med arbete innan det är klart när vi har tänkt att göra det mesta själva. Det jag tror vi tänker leja bort är kaklingen ovan för spisen och diskbänken så att det blir bra, men just nu är det riva bort allt och göra klart för golvläggning och målning av väggar, och det är mycket bara det. Kommer göra lite uppdateringar kring detta under semestern så jag har det lite dokumenterat. Än så länge går det bra och lägger upp lite bilder vid nästa inlägg.

I söndags var jag, Janne och Lazzemannen på utställning i Alfta och jag har alltid tyckt att just Alfta är den bästa utställningen dit jag gärna åker för att visa hund så även denna gång.

Det är Hälsinglands kennelklubb som arrangerar utställningen och det är en nationell utställning (officiell). Extra roligt var det att Lazzes bror Viggo även skulle ställas samt Sivs tikar, Hilma och Viola. Det var 9 anmälda goldenhannar i öppenklass och måste säga att det var väldigt fina hundar med från fina kennlar. Domaren för dagen heter Martin Johansson. Lazze skötte sig väldigt fint inne i ringen, sprang bra och ställde upp sig riktigt fint, hade köttbullar med som jag matade honom lite med när vi skulle ställa upp oss så han visade öronen lite bättre än vad han gjorde i Vänersborg 😉. Hans kritik blev så här;

Välskuret huvud, mörka fina ögon, framskjuten skuldra, bra bröstkorg, korrekta vinklar bak, rör sig bra, bra päls och temprament. Inte så mycket skrivet men det resulterade i alla fall till kvalitetspris excellent, i konkurrens placering nr 2 med ck och i bästa hane nr 2 med cert/CAC, hade tur då Henric Frykstrands hane som kom som nr 1 redan var fullcertad så då gick det till oss. Så lycklig och glad för denna dag och framför allt att jag har en så fin, och go Lazze. Henric Frykstrand som kom etta och är ett välkänt namn i Goldenvärlden kom fram till oss två gånger till och med och sa att vi hade en väldigt fin hund och gratulerade till cert. Han kom med ett bra tips i trimmningen då Lazzes päls är vädigt lockig på ryggen så det lätt ser ut att det rullar i ryggen att tunna ut i lockarna. Så det tipset tar jag med och så stort att de kommer fram och pratar både Henric och hans man. Lite korttagning blev det innan hemgång, samma plats som vanligt och alltid lika glad, förra gången vi var i Alfta så fick Lazze sitt första Ck 🙂.

Lazzes bror fick även det fina priset Excellent, så fin även denna kille. Han hade för dagen inte bästa pälskvalitet då han precis har fällt, men det växer snabbt ut och blir ännu snyggare🙂.

Stort tack till min älskade man som var med och höll ihop mig, när jag blir så nervös och stirrig när jag ska ställa hund. Han vet hur jag är och finns bara där när jag behöver honom som mest😘. 

Nästa utställning blir i Svenstavik i Härjedalen och det är inte den närmaste utställningen så då tar vi nog med oss husvagnen för att åka upp dagen innan, får se hur det går där. Är ju verkligen ett lotteri med hur det blir med bedömning när det är domaren för dagen tar fram de hundar som hen tycker är vacker. Tror vi blir kvar ytterligare en dag till i Härjedalen för vandring och Bozze bus får nog även hänga på oss på detta äventyr. Zune blir nog hemma med Erik ett par dag, och det brukar han tycka om väldigt mycket då han får vara själv med lillhusse, blir mycket ompyssling och promenader i hans takt🙂

Var även så nöjd i går efter träningen trots att jag var så trött innan, gjorde mina första wallwalks rätt dvs axlarna orkade bära in mig ända in mot väggen och tillbaka ut så nu märks det att jag tränat just axlar och rygg så glad för detta när jag har känt mig så svag och orörlig i dessa muskler.

Ha en bra vecka 🙂

Kram Åsa

 

17. jun, 2022

Då var det ett tag sedan jag skrev igen, men nu kände jag för ett litet inlägg i min blogg.

Jobbet går framåt och börjar känna mer och mer att jag kommer in i jobbet och lärt känna alla enhetschefer/kollegor/chef lite grann, men det är fortfarande nytt och det kommer ta ett tag till innan jag är varm i kläderna. Känns som jag har gjort rätt val och kommer nog  trivas bra även här🙂.

Sommaren är här och min semester startar vecka 29 och den blir i år 4 veckor, och jag och Janne får alla veckor tillsammans vilket känns toppen. Vi har inte så myckete inplanerat mer än börja med renovering av kök och såklart blir det lite vandring med hundarna, träning och träffa nära och kära.

I helgen var jag och Lazzeman ute på egna äventyr, vi har varit hos min syster Malin vid Hjortens Udde för att ta lite fina bilder på Lazze med en fotograf @krafoto, middag med mor och far var inplanerat och den stora utmaningen var utställningen i Vänersborg under söndagen. Fotograferingen gjordes av Robin Andersson i Färgelanda och hans @krafoto. Så nöjd med de bilder jag köpte från honom och lägger upp dem här i min blogg under foto. Min syster tog även kort på sin yngsta stjärna Jorm och de bilderna blev även de jättebra.

På lördagkvällen var vi till Vänersborg och Koppargrillen för att bjuda ut mor och far på middag (försenad födelsedagspresent från oss), kul att prova något nytt och roligt att träffa delar av familjen🙂.

Den stora anledningen till att vi åkte ner till syster var utställningen med Lazze och vad jag har fått jobba med päls och bad med honom för att få honom så fin som det bara går. Utställningen arrangerades av NÄK (norra älvsborgs kennelklubb) och det en internationell utställning och det var verkligen många hundar. I goldenringen ställdes hela 72 goldens. Som vanligt var jag jättenervös och checkade helt ut när jag var i ringen, kommer knappt ihåg någonting vad som sas eller vad det var för hundar runt omkring oss, vad jag längtade efter Janne. Han brukar ju ha lite koll på mig hur jag mår när magen rasar och känner mig helt lost. Men jag klarade av det själv men inte var jag mitt bästa jag, har en hel del att jobba med där.... 

Det var 8 golden hanar i öppenklass och domare för dagen var Elina Haapaniemi (Finland).

Nu kommer jag till det som gjorde min dag, vi gick in och blev 2:a bästa hane med excellent, CK och R-cert och fin kritik. Elina tyckte Lazzeman var så fin, dock tyckte hon att han skulle göra sig ännu bättre med lite mindre hull, och det är ju helt och hållet mitt fel!! Väldigt bra domare, som var trevlig, pratade med mig och Lazze och ingen fjäskdomare.

Kritiken löd så här:

Nästan 5 år gammal mellanstor hanhund, maskulin, bra i sin helhet men skulle i sin fördel vara lite slankare. Bra kondition, bra resning, välskuret huvud, mörka ögon, kunde bära öronen lite bättre men ställer sig väl, något kort hals, mycket bra benstome, bra benhöjd, mycket bra bröstkort, välvinklad balden, bra pälskvalité, rör sig mycket väl bak och mycket bra steglängd.

Blev så lycklig, att jag har en så fin Lazze och att jag kunde hålla ihop och visa honom. Många rosetter hem och så stolt över oss.

Extra kul var det att även min systers flatcoated retriever Hugo fick samma fina priser excellent, ck och r-cert. Stort grattis till er och finaste Hugo 🙂. Rolig överraskning denna dag var att Sara och Hanna kom ner till Udden, så när vi kom hem efter en heldag med utställning blev det lite god taccos/vin och prat. Tack även Sara för fina buketten!! Nästa utställning blir i Alfta så nu ska jag ladda om och vi jobbar på att få ner Lazze 1 kg till dess, har köpt nytt foder som heter Royal Canin Satiety och hoppas på att det tillsammans med ökad motion ska göra att han blir i fin form. Jag var även och vaccinerade mina buzkillar i onsdags, och vägde in dem. Bozze är i fin form men Zune ska också ner i vikt så det blir nog samma foder på honom, för han ska verkligen inte vara överviktig när han har sin atros.

Träningen går bra, tycker ju det är så roligt speciellt styrkan och allt annat också. Har idag vilodag när gårdagen bjöd på 3 pass, pt, styrka och en wod så det känns i kroppen idag att jag är stel och lite trött.

Denna helg blir det planering av midsommarfirande och även ett besök till Ikea för fortsättning av planering av nytt kök, så spännande. Kommer nog blogga lite kring detta🙂

Ha en riktigt bra helg!! Kram på er🤩

15. apr, 2022

Då var det påsk igen, och vi är på resande fot mot Dalsland för att fira tillsammans med "Tjocka Släkten (tyvärr inte Sara och Daniel som jobbar), vilket ska bli riktigt roligt. Husvagnen är med för första gången i år vilket är kul. Äntligen känns det som vår, stor sol på himlen och jag har sett både tussilagos och både såg och hörde lommen igår.

 Har hänt en del sen jag skrev sist, har bytt jobb. Från enhetschef vid Norslund/Sundborns hemtjänst till sektionschef vid Vård och omsorgsboende Falu kommun. Ett stort steg i mitt liv och väldigt mycket nytt när jag inte har jobbat som chef för husen tidigare, men det ska nog gå även detta när det finns så duktiga och kompetenta enhetschefer ockdå vid sektionen Vob. 

Känner dock att jag måste förbättra min struktur på jobbet, så jag inte missar eller glömmer något. Som enhetschef hade man ju bra koll på läget och en hel del erfarenhet men känner nu att jag behöver anteckna ner mer info och ska ta tag i detta med att använda ett block och inte flera och tro att jag kommer ihåg allt för det gör jag inte. Spännade är det i alla fall med nytt jobb och det blir säkert hur bra som helst, känns nu som det blir här jag kommer vara tills jag går i pension för att göra CV, intervjuer och tester är inte min grej och det tar massor av energi.

Vad händer framöver då:

Påsken som jag skrev ovan blir i Dalsland hos min syster och svåger, och fler från familjen vilket ska bli kul. Tror det blir spår med hundarna, lekar och god mat och dryck. Så mycket bra energier när jag får vara med nära och kära.

Valborg åker vi till Sara och Daniel för att fira med dem, jag och Janne ska sova på Scandic Klarälven som vi är så nöjda med när det går så smidigt med hundarna där och inte så långt från där Sara bor så vi kan gå emellan.

Nästa tur blir tillsammans med Sara, en mamma och dotter resa till Mall of Scandinavium, alltså shopping och övernattning med god mat och dryck (hoppas jag). Beställt och klart är det så detta ser jag verkligen fram emot, och ska inhandla lite nytt till vår/sommaren 2022.

Nästa äventyr blir med Janne och Erik, då vi förhoppnngsvis kan få åka till Berlin över en långweekend. Ska bli så roligt att få åka dit när vi aldrig har varit där tidigare och kanske får man använda sig av sin rostiga tyska... Sara ska passa hundarna vilket känns väldigt bra, när jag vet att hon har god koll på alla 3 busfröna. 

Det är vad jag vet nu som händer under våren 2022, håller även på att planerar för sommarens äventyr men tar dem lite senare, ska åka på lite utställningar med Lazze, vandring blir det så klart och tror vi tar en tur med husvagnen till Österlen denna gång (vecka 29).

Träningen går bra och det är väldigt mycket nytt vid Yes Box i både rörelser och moment, så jag har träningsvärk typ hela tiden någonstans i kroppen. Helt otroligt men jag tror jag börjar få lite nya muskler. Har tagit lite pt timmar med Louise Wickström och det känns väldigt bra och nytt, igår var det stå på händer och prova på att göra hands push ups, och det är verkligen inte min comfort Zon..., men det var bara att kämpa på med detta och ont gör det i armar mm.

Tränar fortfarande ca 6 dagar i veckan, men behöver nu strukturera om även här när jag vill ha mer utomhusträning under vår/sommar, så mer löpning och mtb blir det från och med maj månad. Kommer skriva in lite nya schemann framöver så jag har koll på detta.

Glad påsk nu alla 😘