Senaste

2. mar, 2020

Gjorde mitt sista träningspass vid Actic Lugnet i torsdags och det kändes lite konstigt när jag gick ifrån träningen, har ju varit min träningslokal nu i tre hela år😲. Anledningen till att jag slutat där är att jag inte är så nöjd med de redskap de har samt när jag vill träna styrka så är det ofta grupppass där man använder hantlar och stänger ex marklyft och knäböj mm. Det jag har gjort den sista månaden vid Actic är endast intervallträninge (löpning) med Robin som verkligen har varit bra, och som jag kommer att sakna på riktigt.

Nu kommer jag att träna styrketräning mm vid STC och gruppträning som cirkel, tabata och kettlebell vid Fitness Vrål, och det känns som ett bra beslut. Nu är det ju snart lite varmare och ljusare tider igen så då blir det löpträning ute och mb åker fram för lite turer på skogs/grusvägar.

Är nöjd med förra veckans träning, kände mig stark i löpningen och gruppträningen var rolig och jobbig. När vi var till Trollhättan var jag faktiskt in på Älvhögsborgs arena och tog ett pass med spinning på deras fina skill bikes och tog ett bergspass upp på Stelvio😋. 

Denna vecka har jag planerat in:

Måndag: Cirkel

Tisdag: Egna intervaller vid STC

Onsdag: Tabata

Torsdag: Kettlebell

Fredag: Lunchpass mage/rygg

Lördag Vila

Söndag: Någon form av träning på kvällen, ska på dagen träna Lazze i Västerås.

Veckans höjdpunkt var i alla fall att få åka ner till mina föräldrar i Trollhättan och hälsa på, mamma är mycket bättre nu efter sin hjärtinfarkt med komplikationer. Så kul att få äta god mat och dryck tillsammans som vanligt, kändes för någon månad sedan som det inte var så självklart längre. Lördagen började vi med att gå en långpromenad med grabbarna så de fick vara lösa lite och springa av sig därefter åkte vi en sväng till Överby och shoppade lite. Eftermiddagen bjöds på ett spinningpass vid Älvhögsborg och sist men inte minst så solade jag och mor lite solarium (så skönt!!!!). På kvällen gjorde jag lite hemmagjord pizza, vilket inte satt helt fel. 

Erik fick även primiärsova deras casa Erik, riktigt fint blev mina föräldrars tillbyggnad av sovloft, fast att stegen upp var lite väl brant🤪.

Blir spännade på söndag då jag ska iväg med mina hundträningskompisar Agnetha och Gunilla till Västerås för att träna för en tjej som heter Martina Gavelin (hundfokus). Tänkte ha mig mig min lilla gröngöling Lazze, får se vad hon säger om honom och hur vi ska träna oss till lite mer stadga mm.

Ha en bra vecka❤.

Söndagen blev det en åka hem igen dag, vilket är så tråkigt, men jag hoppas att vi ses snart igen.

21. feb, 2020

Har haft i stort sett en ledig fredag, älskar dessa lediga dagar då även Janne är hemma och vi kan pyssla både med hundarna lite extra och städa, vilket vi inte hinner med under veckan.

Veckan har varit riktigt bra både på jobbet och hemma, speciellt nöjd är jag med veckans träning. Har känt mig stark och det har varit roliga pass. Måndagen var jag iväg själv och körde styrka vid STC, och då blev det mest armar, core och rygg vilket kändes bra. Tisdagen bjöd på ett bra backintervall pass vid ACTIC (grupp), vi skulle ha en lutning mellan 4-7 % och hastigheten valde vi efter ork, kändes bra och jag kunde hålla en jämn takt med ökning i slutet, trots att Robin som är instruktör säger åt mig att jag ska ta ut mig tidigare och sänka i slutet men jag är ju en slow starter och blir starkare ju mer jag inne i passet... Passet är på 30 min och jag kör själv 30 min jogging innan så jag är varm och uppvärmd.

Bästa passet för veckan var på Fitness Vråls tabata (cirkel) i onsdags, mycket kondition och det var jobbigt men vad stark jag kände mig. Jag har ju faktiskt en hel del kondis nu, och kunde ta ut mig bra men ändå känna att jag fixar detta riktigt bra🤩. 

Torsdagen var det dags för intervaller igen med Robin vid Actic, och värmde upp 30 min innan och då körde vi 3* 2,5 min, 30 sek vila, 1,5 min, 30 sek vila, 1min, 30 sek vila, 50 sek, 30 sek vila, och kunde hålla en ganska högt tempo på alla intervallerna och ja det var svettigt 🤪.

Idag blev det Pt vid Fitness Vrål tillsammans med kollegan Karro, riktigt bra pass med styrka (tungt). Har varit väldigt skeptisk till denna PT men idag var det kul och bra känsla efter passet. Hoppas det får fortsätta så här med PT träningen, att den är kul och ger energi vilket är viktigt för mig. Visst är det tuffa och jobbiga pass ibland så man undrar vad man håller på med, konstigt vore det annars. Men det ska vara kul så man längtar till nästa träningstillfälle. Nästa gång för mig blir på söndag redan och då blir det kettlebell (och det brukar vara tungt och jobbigt). 

Nästa vecka hade jag tänkt så här:

Måndag: Cirkel

Tisdag: Backintervaller med Robin

Onsdsag: Tabata

Torsdag: Intervaller

Fredag: Morgon styrka (åker förhoppningsvis ner till Trollhättan och besöker "Tjocka släkten"

Lördag: Kanske blir det spinning med pappa?

Söndag: Vila

 

I morgon em blir det att åka på öppet hus till min svåger som fyller 50 år, så hoppas det blir något gott att äta🙂.

 

Ha en bra kommande vecka alla, så hörs vi nästa vecka😘

16. feb, 2020

Då var det ett tag sedan jag skrev igen, hinner inte  riktigt med att sitta ner en stund och skriva men ska försöka idag med att skriva lite om de veckor som gått sedan sista inlägget.

Förra helgen så stod Ullared och fira Hanna 20 år på agendan, så fredag em så åkte jag mot Karlstad och Sara för att sova över där först innan vi kl 04:30 stod utanför Hannas studentlya för att överraska henne med att åka på ett litet äventyr. Vi åkte därefter vidare mot Lilla Edet för att möta upp Malin och Matilda som stod startklara för att åka vidare mot Ullareds varuhus och camping. Väl framme så blev det såklart shopping och lunch inne i varuhuset, var faktiskt inte så mycket folk denna lördag utan vi kunde köra kundvagnarna dit vi ville. Vi hann även gå in i de affärer som finns utanför varuhuset innan vi åkte och checkade in till vår lilla campingstuga. Vilade fötterna en liten stund innan vi gjorde en ny tur till varuhuset för att inhandla det sista på listan och lite gott till kvällen. Vi åt pizza/kebabrulle till middag och så klart lite vin till, blev även Mellokväll och som tur hade vi tv i stugan.

Mycket trevligt att åka iväg med dessa brudar för att göra lite kul, blev lite påfyllnad av energi så man klarar de mindre roliga händelserna i vardagen.

I går lördag den 15/2 lämnade min mans moster tyvärr jordelivet efter en tids sjukdom, blev att spendera hela gårdagen tillsammans med svärmor för att stötta och ordna lite med hennes bostad. Blir nog en hel del att pyssla med här när "mosters" närmast anhöriga är Janne, Micke och hennes syster.

Träningen har varit helt ok denna vecka, fick dock bara till 1 dag med löpning så det får bli fler kommande vecka så att jag inte tappar löpningen, är ibland svårt tycker jag att få till en bra blandning i träningen så att kroppen mår bra.

Tänkte träna så här denna vecka:

Måndag: Styrka "egen"

Tisdag: Backintervaller

Onsdag: Tabata

Torsdag: Intervaller + 5 km

Fredag: Styrka med Janne

Lördag: Cirkel + 50 års kalas hos Jannes bror Micke

Söndag: vilodag

Har även spårat med grabbarna bus denna helg, blev en lång liggtid innan vi spårade när det inte blev som vi hade planerat igår med Jannes moster. 40 timmar hade spåren legat men jag tyckte alla 3 gjorde ett bra spårarbete, den stora stjärnan idag får faktiskt Bozze tycker han börjar bli riktigt noga i sin spårning.

Veckans höjdpunkt var i alla fall att jag kunde få vara ledig i fredags och att även Janne var hemma så .vi kunde åka och träna på morgonen och därefter gå ut på en långpromenad i solskenet med buzbrothers, på kvällen blev det hemmagjord pizza och såklart På spåret (som Erik tycker är så viktigt).

Ha nu alla en riktigt bra vecka, så får vi se vad veckan har tänkt att bjuda på😘.

Kram 

 

26. jan, 2020

Efter en ganska jobbig start på veckan med en hel del egna funderingar kring träning, vikt och mål så känns det idag bra. Började veckan med personlig träning för Vrål, och det skulle göras en kroppsmätning och jag kan ju erkänna att jag kraschade rejält och mitt självförtroende var på noll igen efter att ha varit ganska nöjd med mig själv ett bra tag. Fick en känsla av att jag har för mycket fett på min kropp väger för mycket, äter fel och träningsupplägg även det åt helvete.... Var riktigt ledsen både måndag och tisdagen. Har idag börjat kravla mig upp igen mentalt och börjar inse att jag är ganska ok med allt, visst kan jag göra justeringar och det ska jag men ändra allt det orkar jag inte i dagsläget. Målet med pt får bli få hjälp att få en effektiv träning som håller och vill gärna träna ca 5 dagar i veckan så jag mår bra både fysiskt och psykiskt, och hålla den vikt som jag har idag med bra kostvanor som håller i vardagen. 

I fredagskväll kom min syster Malin upp till Lövänget tillsammans med sin fina beaglevalp Jorm, och vi hade utställning på agendan på lördagen. Så tidigt lördag morgon (06:00), åkte Malin, Jorm, Lazze, Janne och jag till Orrskogens folketspark i Malung för utställning och det blev verkligen en heldag🙂. Först ut var Jorm/Malin som gick i valpklass och de var verkligen jättefina, fick hp 1 och blev Bim (bäst i motsatt kön). Vi fick även hälsa på en bror till Jorm (Thors valp) som bedömdes samtidigt som Jorm, han var väldigt lik sin pappa Thor.

Efter en lång väntan var det Lazzes tur att gå in i ringen, och det gick riktigt bra för oss. Lazze fick hp 1, Bir och Big 2, och fin kritik. Vad jag behövde denna energiboost, att Lazze är så fin🙂, och att han får glänsa lite. Det var in inoff utställning och det var Malungs kennelklubb som arrangerade. Domaren i goldenringen var Gunilla Skallman. Lazzes kritik löd så här:

Kraftfull, mycket väl hopkommen. Bra huvud och uttryck, kunde ha djupare pigment, välplacerade öron, bra toppline, god volym. Rör sig mycket bra, bra päls, trevlig attityd.

Så lycklig jag är för denna dag att bägge killarna visade sig så fint och det blev bra resultat. Det vi ska träna på jag och Lazze är att visa honom stående lite bättre, han vill gärna sätta sig efter en kort stund ( blir lite rörigt runt oss när jag måste ställa honom till rätta igen). Bra tips från syrran fick jag kring hur utställningskopplet ska sitta för att visa honom väl i rörelse, så det tar jag med mig i fortsättningen🤩.

Strax kommer mina hundträningskompisar Agneta och Gunilla på besök, så då blir det lite mer hundsnack och roligheter för hundarna. En bra helg helt enkelt men mycket hund, vilket jag älskar.

19. jan, 2020

Då var snart även denna vecka slut och veckan har varit riktigt ok, förutom att jag har haft en ihärdig huvudvärk sedan onsdagen...

Jag var till fysioterpateuten vid Anicura med Zune i onsadags och jag var faktiskt riktigt glad när jag gick ut från det besöket. Vi satt ner först så jag fick berätta vad som har hänt, och jag berättade han hade fått diagnosen atros på bägge armbågarna när vi var vid Vettris. Zune hade varit halt på hö fram under drygt två veckor, efter en vad vi tror sträckning, så vi bokade in ett besök till vetrinären för detta. Var väldigt ledsen då vetrinären sa att han hade från 6 mån- 4 år kvar att leva och sa inget direkt mer än att han skulle få äta medicin livet ut + glucosamin, och att vi fick se hur han kunde träna/gå efter några veckor med smärtlindring, och att det kunde vara bra att uppsöka en fysioterapeut för hund. 

Sandra heter fysioterapeuten som vi träffade och hon tyckte det var väldigt konstigt att vetrinären kunde sätta en "dödsdom" så snabbt. Hon fick se Zune röra sig när han gick och även i trav och det var nu UA. Hon kände även igenom honom och det kändes nu fin med inga reaktioner för smärta, han hade en liten spänning i vänster fram men det trodde hon berodde på att han spänt sig på grund av sträckningen och det skulle vi försöka massera bort. Vi pratade även kost, motion och medicin. Hon tyckte att Zune var väldigt fint musklad och bra i hullet så kosten skulle vi inte ändra på, det hon tyckte var att vi skulle ge honom Omega 3 för att smörja lederna ordentligt, hon sa även att gurkmeja skulle vara bra att ge i kosten om han gillade detta. Träna skulle vi fortsätta göra, dock inte för explosiva rörelser som ex apportering eller för hårda lekar med andra hundar, däremot spår och sök är helt ok, och gärna långa promenader i skog och mark. Hon ville att jag skulle försöka ta bort den smärttablett som Zune fått på recept (Previcox), och istället ha den vid behov. Vi kom överens om att sluta med den efter att vi varit på återbesök hos vetrinären den 27 januari, och komma på återbesök hos henne för att känna igenom honom igen och även börja med water treadmill, som ska vara bra för att bygga ännu mer muskler fram på Zune. Som sagt kändes mycket bättre efter detta möte med Sandra och man börjar tänka framåt igen.

Har även bokat kurs för Lazze i april, det blev jaktlydnad 2.0 (dirigering, linjetag), för Sara Wester. Lazze behöver aktiveras och det känns som det inte räcker med det lilla jag gör idag, kursstart på denna är 1 april. Vi ska även ha en liten träff igen med träningsgruppen the Underdogs här i Lövänget, så det blir lite rolig träning med Gunillas och Agnetas fina tjejer🤩.

Veckans egna träning har gått bra, har varit mest fokus på kondition genom löpning. Blev milen på löpbandet i måndags, intervaller både tisdag och torsdag och la även till på träningsschemat löpning hemma (11 km), vilket kändes väldigt bra. Var in till STC i fredags med Janne, då fick vi en genomgång av personal, hur deras träningsredskap fungerade. Ska åka in idag igen (söndag) för ett eget pass, som jag  tror blir överkropp.

Kommande veckas schema ser ut så här:

Måndag: PT med Ryan och Vrål tillsammans med Karro

Tisdag: Intervaller med Robin

Onsdag: Tabata vid Vrål

Torsdag: Löpning hemma fm

Fredag: Styrka vid STC med Janne

Lördag: Vila från träning men utställning i Malung med Team Jorm (Blir nog väldigt trött av det med🤪)

Söndag: Styrka vid STC med Janne

Såg nu att det inte blev så mycket vila denna vecka men känns det för mycket så får jag ta bort ett pass, ska ju helst inte göra mer än 5 pass i veckan....

I helgen har vi haft finbesök hos oss, min far och mor kom upp till oss i fredag och det var riktigt roligt, efter höstens/vinterns kämpande/oro för vår mor. Nu är hon på gång igen och det känns så kul att få planera och prata med henne (och naturligtvis pappa) som man gjort tidigare. Gjorde inte så mycket under helgen då mor inte orkar så mycket än, men vi hann med en liten tur till Borlänge för att fika och även en titt vid Främy`s velodrom som min far ville kolla in. Idag åkte de hem igen och ska planera in en helg i februari för att hälsa på dem i Trollhättan/Udden

Nästa helg blir det utställning som sagt med Lazze och min systers beagle Jorm, ska bli riktigt kul (och nervöst). Utställningen är i Malung så det lär nog bli en tidig morgon för det är ju en bit att åka och jag kan tänka mig att Jorm som är valp ställs tidigt och Lazze som är vuxen går senare..

Ha en bra vecka alla så skriver jag en rad efter utställningen nästa helg. 

Kram