Senaste

23. sep, 2021

I fredags så åkte jag och Lazzeman på egen lillsemester ned till min syster och svåger och deras fina hundar, Hugo, Thor och lille Jorm. Bilresan ned gick bra trots att den upplevs väldigt lång ibland, hade ett snabbstopp hos Sara för att lämna lite saker hon han glömt sedan bröllpet. Väl nere vid Hjortens Udde så fick jag god mat och dryck, så det blev allt fredagsmys trots att jag inte var hemma i Lövänget.

På lördagen så gick vi först en liten promenad med grabbarna och därefter hade vi lite utställningsträning då den stora orsaken till semester hos syrran var utställning på söndagen i Vänersborg. Utställningsträningen gick bra, och jag fick ordning på hur jag skulle hålla i utställningskopplet för att visa honom rätt i travet. Efter träningen så åkte vi ut till fyren så att vi kunde bada hundarna inför utställningen, sen var det på med nätet och täcke så att pälsen lägger sig rätt (stackars Lazze), men ska man vara snygg så får man ha på sig lite bylsigt så lockarna ligger rätt en liten stund.

På em åkte vi till Uddevalla och shoppingcentret Torp, blev lite god lunch och inköp av lite nya träningskläder, har en behov av lite nya långärmade löpartröjor (men det blev lite mer). Min systers man var ut och jagade vildsvin på lördagkvällen och lyckades få ner en kultning, Lazze fick lukta av den när han kom hem, och det var mycket spännande men så nyttigt att få kolla av.

Söndag morgon kl 9:00 var vi framme i Vänersborg för att invänta Lazzes tur i ringen, var lite blåsigt och jag var i vanlig ordning mycket nervös. Det var en norsk domare som heter Jevne Frode och det var Norra Älsborgs kennelklubb som arrangerade denna officiella utställning.

Det gick riktigt bra inne i ringen, han rörde och förde sig riktigt bra och jag tror även jag. Hans omdöme lät så här:

Maskulin hane av utmärkt typ och helhet, välproportionerad huvud tillräcklig pigment, välplacerade ögon, god skalle, mycket god hals och överlinje visas i något högt hull för dagen, mycket god bröstdjup passande vinklar och rör sig med gott steg och stabilitet. god päls och färg, trevligt temperatment.

Det var öppen klass, kvalitetspris excellent och placerad som hund nr 3. Riktigt nöjd med omdömet tråkigt bara att domaren tyckte han var i lite högt hull, men så är det domare dömer. Ska kolla hans vikt nästa gång jag är vid Arken Zoo. Han är så fin min Lazzeman och så stolt över hur duktig han har blivit att visa. Nu pausar vi utställning för ett tag och återkommer till nästa år och utomhussäsongen, känns bättre när vi är utomhus för det finns mer plats för alla hundar mattar/hussar.

Syrran visade även sin Hugo och han var riktigt snygg även han och fick det fina priset excellent, så när vi väl kom tillbaka till Udden så firade vi lite med bubbel. Innan hemfärden till Udden så stannade vi till vid mor och far och åt lite middag, vilket uppskattades när vi bägge var vrålhungriga.

Måndag var det bara att packa ihop och styra bilen hem mot Sundborn igen, och jobb. Så kul att få umgås lite med syrran och prata lite hund och planera lite vad som händer resten av året. Tack Malin för en mycket trevlig helg med god mat, dryck och prat, uppskattas i massor🙂

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Vila (promenad)

Tisdag: Tabata

Onsdag: Löpning

Torsdg: Cirkel

Fredag: styrka alt spinning

Lördag: HIIT

Söndag: Kettlebell

I helgen som kommer hoppas jag att vi kan få ordning på vår pool som har kommit, det lät som vi skulle få hem vatten till poolen i morgon fredag och då är det bara att färdigställa och ordna så kanske det blir ett dopp inom kort.

Ha en bra dag!!

13. sep, 2021

I helgen som var kopplade vi på vår husvagn och tog en liten semestertur till Tandådalen i Sälenfjällen för att vandra lite på Hundfjället. Vi checkade in på Caravan Clubs camping i Tandådalen på fredagkvällen och hade med oss lite fredagsmys i form av tapas vin/öl, så mysigt och det bästa var att det inte var så mycket folk på campingen denna helg så ingen kö till duschar/toa eller disken. Zune hade vi lämnat hos Erik denna helg då Erik inte ville vara med på denna utflykt men han ville gärna att vi lämnade Zune hemma hos honom så de kunde ta lite promenader i stan.

Lördagmorgon startade vi med en stadig frukost i husvagnen med havregrynsgröt och kaffe, och efter att vi hade packat ryggsäckarna för både lunch och fika började vi gå uppför Hundfjället, och det blev en brant start för oss. Första fikapausen blev vid Toppstugan och naturligtvis fotografering av grabbarna buz Lazze och Bozze. Vädret denna dag var halvklart med svag vind så vi kunde inte klaga på vädret denna dag. Vi fortsatte sedan uppför en bit tills vi nådde högsta punkten på Hundfjället som var 925 möh, därefter vi gick vi ned på andra sidan av fjället, och gick förbi Lindalens fäbod. Vi stannade vid en bäck och åt lunch vilket denna dag blev ärtsoppa och brytbröd, så gott med soppa när man är ute. Är så skönt att få vara ute i fjällen så tyst och rogivande, vi gick drygt 17 km denna dag så när vi kom tillbaka till husvagnen var nog både två och fyrbenta familjemedlemmar trötta i fötter. Hade först tänkt att gå ut och äta men det flesta restauranger i by hade inte öppnat för säsongen, så det blev grillade hamburgare med sötpotatisstrips och annat gott tilltugg. Till afterhike blev det en gin och tonic (ginet var från Härnö). 

På söndagen packade vi ihop ganska snabbt då det ösregnade, hade verkligen tur med vädret under lördagen för det regn som kom på söndagen hade inte varit så kul att gå i.

På kvällen var vi in och hämtade hem Zune som hade haft det bra hos Erik, han gillar verkligen när han får egentid och det hade han verkligen fått, egna promenader, borstning av päls och bortskämd med ben och godsaker.

Denna vecka som kommer blir det massor av jobb och träning och till helgen så åker jag alldeles själv ned (inte riktigt själv Lazzeman är med) till min syster för att hälsa på och så blir det hundutställning på söndag.

Träning blir det såklart och den planeras så här:

Måndag: Löpning

Tisdag: Tabata

Onsdag:Löpning

Torsdag: Cirkel

Fredag: Löpning (åker ned till Hjortens Udde)

Lördag: Vila/långpromenad

Söndag: Vila (utställning)

Har vi tur denna vecka så anländer vår spapool, så nu kanske det finns hopp för lite härliga bad efter träning 🙂.

Ha en bra vecka :)

5. sep, 2021

Blev en tidig söndag morgon när vi planerat för utställning för Lazzeman. Vi gick upp redan vid 06:00 för att packa fika väska och hinna med morgonrastning med hundarna. Jag ville vara i Leksand där utställningen var en timme innan start så Lazze skulle vänja sig med hundar och plats innan det var dags att gå ut och springa vänstervarv.

Arrangör för utställningen var Dalarnas Kennelklubb och det var en Internationell utställning, så det var en del hundar med förare. Det var dock ingen försäljning och endast 1 person/hund släpptes i pga pandemin. Janne hade tur för han fick ta med sig en av Siv´s hundar in annars skulle jag få gå in själv och ordna med allt.... 

Är riktigt nöjd med min gladis idag, han skötte sig exemplariskt inne i ringen, så roligt att han är glad och finner sig fort med hundar och folk (skulle dock vilja hälsa på alla). Domar för Goldens denna dag var Carl Gunnarr Stafberg och han var helt ok, lite fåordig i kritiken fast det som skrevs var positivt.

Utmärkt helhet, utmärkt huvud, prima bett, bra hals, stram rygg, välvinklad, rör sig väl, bra päls. Kvalitetspris blev excellent och placerad 2:a i konkurrensklassen ökl 2. Så vi är jättenöjda amatörer, tråkigt nog sålde de inte ens rosetter på plats vilket är så kul att få med sig hem när man är lite nöjd. 

Tyckte jag fick till hans päls  riktigt bra denna gång, alla lockar var där de skulle och han såg så fin ut. Det jag måste bara få till är hur jag ska ha kopplet när jag visar hans rörelser, sätter det fel så det blir inte till hans fördel. Kom fram en person och sa åt mig att lägga det rätt så blir det ännu bättre, blir så sur på mig själv att jag slarvar när Lazze är så fin och sköter sig så bra.

Var även kul att få träffa Siv och hennes fina goldentik Hilma som också fick excellent denna dag. Efter utställningen åkte jag och Janne ner till Hjultorget i Insjön och gick in på Outlet Ittali och köpte lite nya kaffekoppar, känns som jag har massor av olika just nu (ska rensas ut). Var även in på Lundhags outlet men hittad inget som var av intresse, bara en karta över Sälens vandringsleder. Jag och Janne funderar på om vi ska åka upp till Tandådalen och vandra lite nästa helg, får se hur väder och vind blir först bara.

 Nästa utställning för Lazze är redan om två veckor, då ska jag och han åka ner till syster yster och ställa i Vänersborg. Blir ännu ett äventyr, funderar skarpt om jag ska övertala henne att ställa Lazze hon har mer vana än jag, och kan säkert visa honom rätt. Jag kan ju faktist vara en väldigt bra assistent och fika ansvarig.

Veckans träning blir nog så här:

Måndag: pw/löpning

Tisdag: Tabata

Onsdag: löpning

Torsdag: cirkel

Fredag: löpning

Lördag:Vandring i Sälen (förhoppningsvis)

Söndag: Kettlebell

 

Ha en bra vecka alla :)

 

2. sep, 2021

Blir ett längre inlägg denna gång när jag inte har skrivit på jätte länge. Sommaren -21 är nu ett minne blott och hösten har landat, men det känns ganska bra att få börja tända ljus igen och mysa  inomhus när det har varit en bra semester och jag han med det mesta som vi i familjen hade planerat.

I helgen (28/8) hände något stort och mycket trevligt, min älskade dotter Sara gifte sig med sin Daniel och det var så fint och ljust bröllop. De hade först tänkt gifta sig den 19 juni men pandemin satte stopp för det när restriktionerna för antal gäster var mycket begränsat, men i juli så gick folkmyndigheterna ut med att man kunde vara 50 personer i ett slutet sällskap men naturligtvis så är det fortfarande viktigt med att hålla avstånd och god handhygien.

Hade tagit ledigt veckan innan bröllopet så att jag kunde förbereda mat/dukning mm inför bröllopet, och det behövdes verkligen för det var mycket pyssel som skulle ordnas med inför. Till min hjälp i köket var min mor som kom upp redan på tisdagen och det är jag mycket tacksam för, det är lite pyssligt att räkna hur mycket mat man ska ha när det var buffé vi bjöd på. Sara och Daniel kom redan på lördagen (en vecka innan), de hade träff med prästen, frisör mm mm så det fanns att göra. Stora arbetet blev från torsdag då vi fick tillgång till lokalen som var Karlsbyhedens folketshus, riktigt bra festlokal som hade ett stort kök med allt i. Vi ställde i ordning stolar och bort och la ut bordsplaceringen så vi hade lite koll på läget inför stora dukningen på fredag. Vi förberedde även lite kring potatissallad mm, och tittade lite på när Sanna Kvaråkers ordnade med bröllopstårtan (så impad av denna kvinna). På torsdag kvällen kom även the Toastmasters Matilda, Hanna (och hennes pojkvän Mikael) så de kunde förbereda i lokalen under fredagen.

Fredagen bestod av dukning, matlagning och planering för Dagen D, Daniels mamma var också med för hon ordnade med snittatarna innan maten, vilket jag också var tacksam för att jag slapp göra (för jag hade så det räckte till). Fredagen så kom de sista som skulle bo hos oss vid bröllopet, min syster och hennes man och naturligtvis deras fina hundar. När vi hade gjort klart allt bestyr kring mat mm så åt vi taccos i lokalen och det blev ett rejält långbord, med både Sara och Daniels familj.

Så kom stora dagen och det blev en tidig tur till lokalen för att göra allt som skulle fram till buffén, så skönt att få så mycket som möjligt klart innan alla gäster kommer och tiden mellan vigseln och festen vid lokalen var ganska knapp. Sara och hennes kusiner åkte in till frisörskan för att fixa frisyr och hämta brudbuketten, och när de väl kom hem var det bara att hjälpa till med att få på klänningen mm så hon kändes sig klar för sin stora dag. 

Klockan 14:00 i Sundborns kyrka var vi alla på plats och det blev en riktigt fin vigselakt, så rörd mor och vilken vacker brud (min dotter). De fick åka nercabbad Camaro efter vigseln ner till Carl Larsson gården för att ta bröllpskort. Det var faktiskt en personal till mig vid Sundborns hemtjänst som körde, och vilken bra chafför hon var och även fotograf för jag fick en hel del bilder av henne. Tack Inga-Lill Leandersson!! Jag fick ila iväg till lokalen igen för att ordna med förrätten mm så allt var klart med maten tills att gästerna kom. Blev dock lite missnöjd med min skagentoast som annars brukar vara god, blev rinnig tråkigt nog. Var svårt att få till det när det blev så mycket, är ju inte så van att  göra mat till 44 personer. Tyckte hela kvällen flöt på riktigt bra, och alla verkade nöjda och glada. Mycket bra arrangerat av Hanna och Matilda, som ordnat med lekar och sånger för kvällen, så glad att det just var ni som hade detta uppdrag bedyder så mycket även för moster. Till sist kom den vackra tårtan fram, så vacker i sin syrenfärg och massor av blommor.

När all mat var klar så plockade vi bort bord och stolar för dans och andra lekar, och ja jag dansade i massor vilket var väldigt länge sedan och roligt.

Brudparet tog taxi till hotell vid midnatt och då rundade vi av festen. Dagen efter så var det att säga hejdå till nära och kära som bott hemma hos oss under veckan innan vi åkte till lokalen igen för att göra det mindre roliga det vill säga städa. Var så trött på söndag kvällen så det blev ingen träning utan det blev filmkväll... Var till och med ledig måndagen efter och då blev det storstädning/tvätt då det inte hade gjorts något sådant under hela förgående vecka och så vinkade jag av herr och fru Törnqvist Johansson som åkte hem till Karlstad igen med en fullpackad bil.

Så fina de var min älskade Sara och Daniel😘.

 

3. jun, 2021

Då var det ett tag sedan jag skrev, har inte bara blivit av när tiden inte riktigt har funnits för reflektion.

Jobbet rullar på mycket nu med sommarplanering och få in tillräckligt med vikarier i bägge grupperna så det täcker för personalens semester och även timmisar vid behov. Ser ganska lovande ut just nu, men det har inkommit lite fler kunder än vad vi hade planerat för så är just nu på jakt efter fler bra vikarier.

Hemma håller vi på med att bygga om altanen på baksidan, när den gamla verkligen hade gjort sitt och vi måste förbereda för vår nya investering/lyx, nämnligen spatunna. Är så glad att vi äntligen har beställt en spatunna (5 personer), och leverans för den planeras i slutet på juni. Vi har pratat om denna spa-tunna i flera år, men i år blev det äntligen av att åka till Dala-spa för att beställa en. Är en hel del förarbete både när det gäller trallen men även gräva lite samt bygga insynsskydd kring spa- badet. Vi har ju inte så många timmar på oss på kvällarna när det ska hinnas med att rasta hundar och även träna oss själva, men det går långsamt framåt (fast vi har fått göra om flera gånger för att det ska bli rakt och bra).

Tränat lite apportering med Bozze och även Lazze, tycker Bozze har blivit mer mogen än vad han har varit tidigare. Mer motiverad och längre uthållighet vilket är mycket roligt. Hara varit iväg och tränat för Matilda Hedin några gånger under våren och det är så kul och energikick, gillar hennes upplägg för träning skarpt och det passar både Bozze och mig. Har även varit iväg och gjort ökl viltspår med Bozze och han har nu 2 1:or vilket är jättebra, så stolt. Ska nu försöka oss på en 3:dje, tycker dock de senaste gångerna vi har tränat att han släpper spåret för färskt vilt.. Han går jättefint i vinklar, spårstart, slut mm, men när det dyker upp färskt vilt så blir det jobbigt för honom och drar ur spår... Inte bra alls, och svårt att träna bort. Men vi kämpar på och ska snart boka ny tid för prov och prova. Lazzeman är duktig på både spår och apportering tycker jag, men det går lite fort och kan bli lite slarvigt men helt klart stora framsteg, och även här tycker jag att uthålligheten blivit bättre i år.

 

 Min egna träning går bra, lite sliten emellanåt när jag inte lägger in vilodagar så kroppen hinner återhämta sig. Försöker variera mig med cardio och styrka så att jag inte överanstränger vissa muskler, så det är bra men är så trött. Tränar ca 6 dagar i veckan och den 7 blir det ofta en längre promenad med hundarna (8,5 km) så det är ju träning även det men i ett behagligare tempo/puls.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Cirkel

Tisdag: Tabata

Onsdag: Vilodag

Torsdag: Cirkel (8 km promenad)

Fredag: Löpning

Lördag: Vila, hitta på något skojsigt

Söndag: Kettlebell pass

Ha en fortsatt bra vecka :)