Senaste

11. mar, 2021

Har nu vaccinerat mig för Covid-19 (Astra Senica) och det känns bra att det är gjort (första dosen), önskar nu bara att alla på min arbetsplats gör det så det blir lite lättare att jobba trots att samma hygien/kläd rutiner gäller ett bra tag till likaså arbetet med skyddsutrustning i nära ansiktsvård (mindre än två meter). I tidigare inlägg har jag nämnt att jag är så trött på detta virus och det är jag verkligen, och inte nog med att vi har ett virus det har börjat mutera sig också. Fy fan, orkar inte längre (fast jag måste). Tycker min hemtjänstpersonal i bägge grupperna har gjort ett så arbete kring hygien/skyddsutrustning och vi har klarat att hålla smittan borta både från kunder och medarbetare, vi gör snabbtester 2 gånger i veckan på all personal innan de går ut på jobb, och tjatar i massor att vi måste vara noga med hygienrutinerna både när vi är hos våra kunder, bilarna och i lokalens alla delar. Så det blir mycket tvätta av ytor mm för att försöka hålla rent från virusar.....

Det har varit en riktig skitvecka, har haft så ont i kroppen speciellt hö sida, som det inte har varit nog med armbågen så har jag vridit/överansträngt del av rygg och vaden på hö sida så nu orkar jag snart inte där heller. Kan inte röra/träna som jag vill, och får jag inte det så blir jag rastlös och ledsen. Inte nog med det så blir det inget påskfirande hos min syster pga covid och förhållningar om max 8 personer och jag ser även att min dotters och Daniels bröllop ligger i faroszonen att inte bli av i juni när man inte får vara mer än 8 i sammankomster. Vet att jag gnäller men nu har jag både ont och är less på allt som blir inställt eller halvdant, och självklart ska vi ställa upp som FHMH säger men behöver få klaga nu...... 

Enda positiva just nu är på lördag åker jag och Janne en sväng till min dotter/Daniel i Karlstad för att träffa min syster och hennes två döttrar (vi blir max 8 personer), för att försöka planera lite bröllop och ha mellokväll tillsammans. Sedan ska jag och Janne sova på Scandic Klarälven så det blir förhoppningsvis en hotellfrukost om vi har tur på rummet.

Träningen som jag skrev lite innan har blivit urdålig denna vecka, har spinnat i måndags och det gick ok och gick på ett tabatapass i tisdags och det gick skit när hö sida inte höll riktigt i utfallsteg och jag var rädd själv när jag gjorde stepup övningar på plint när vaden gör ont. Igår vilade jag med en 3 km promenad och idag har jag funderingar på att gå på ett cirkelpass men har inte bestämt mig än... Så jag skriver inte vad jag tänker mer under resten av veckan när jag inte vet vad jag orkar med.

På måndag ska jag till naprapaten igen och hoppas på att hon kan köra lite med stötvågen denna gång (gjorde för ont med det i månadags).

En annan sak som kanske blir rolig om det blir av vill säga är att jag tillsammans med mina hundkompisar i the Underdogs ska träna för Matilda Hedin igen med start den 11 april. Längtar, så under påsken ska jag försöka få igång lite apporteringsträning igen, ska bli så kul :).

Hade lovat mig själv tidigare att inte skriva negativa saker i min blogg men var bara tvungen när det har varit jobbigt ett tag nu....

Skickar med en stor kram i detta inlägg.

28. feb, 2021

Tänk att vi kom iväg en vecka till Lofsdalen för lite skidåkning både på längden och utför. Har längtat så länge nu att få tänka på något annat än hygienrutiner och covid-19, är så trött på denna virussjukdom som härjar i hela världen just nu. Jag vet att det är håll i och håll ut som fortfarande gäller, och har stor respekt för sjukdomen. Det var dock väldigt skönt när jag, Janne, Erik och våra tre golden killar åkte till Jämtland för att få vara ute i vinterlandskapet. Jag, Janne samt Lazze och Bozze åkte längd varje fm (ca 8 km), det var så roligt och kände att jag verkligen hade ork att staka på. Erik och Zune tog en långpromenad, när Erik vägrade att åka längd. Efter lite fika och byte av kläder tog vi oss till Lofsdalens backar för slalom och det var riktigt kul förutom att jag frös väldigt om händerna... Efter att vi hade svingat oss i backarna hela em så åkte vi hem för en långpromenad med hundarna. Vi gick en hel del ut på sjön Lofsen så grabbarna fick springa lite lösa, vilket uppskattades. När vi äntligen kom in för dagen så blev det after ski och bastning, så skönt och avkopplande. God mat och dryck hade vi tagit med oss hemifrån, så vi skulle slippa besöka affär eller restaurang.

Så kul att även Erik tyckte det var så kul med slalom så han var mest på att vi skulle åka hela em, och jag tycker han har utvecklats med skidåkningen under semesterveckan. Fredagen så åkte vi lite längd med busgrabbarna och därefter så städade vi ur för att åka hem mot Sundborn igen. Helt klart blir det att åka nästa år igen, och hoppas då att det är kontroll på Covid-19 och kanske är det fler av våra familjemedlemmar som vill vara med för lite skidåkning , after ski, och god mat och dryck😀.

Vi har faktiskt bokat för camping i Lofsdalen i sommar, och då ska även Sara och Daniel med så de har hyrt stuga tillsammans med Erik. Blir kul med lite vandring igen och kanske lite cykling runt Lofsen. Skriver lite mer kring detta äventyr senare då det även är lite skojsigt på gång innan vi åker till Lofsdalen tillsammans med min syster, svåger och mor och far i Ö-vik.

Veckans träning har gott bra trots en stark träningsvärk från söndagens kettlebell pass. Idag var jag ut på en lätt jogg med Lazze och Bozze, och det gick riktigt bra ( 6 km). Så ska försöka springa med dem 1-2 gånger i veckan så att de får sträcka ut lite och träna kondition även de...

Veckans träning blir lite annorlunda då fitness Vrål inte har några pass när Ryan har sportlov med sina barn. Så jag har tänkt så här:

Måndag: Spinning hemma

Tisdag: Styrka med Janne (öppen träning)

Onsdag: Löpning med Siri

Torsdag: Styrka med Janne

Fredag: Löpning med grabbarna bus

Lördag: vila

Söndag: Löpning

Ha en bra vecka och var rädd om er 😘

 

9. feb, 2021

Har varit en riktigt rolig helg, då vi har börjat att planera och ordna för Sara och Daniels bröllop. På vår agenda förra lördagen var att först ordna med lite bra underkläder för att ha under bröllopsklänningen, så då åkte vi till Underverket som ligger i Falun. Bra service och mycket fint att välja mellan. Sara fann både behå och bra trosor att ha på under klänningen, skönt när det blir smidigt och bride to be är nöjd🙂. Mina föräldrar kom även upp i fredags dels för att hälsa på och dels för att min mor skulle följa med Sara och mig till Alexandras bröllop och bal för att försöka hitta den finaste bröllopsklänningen till Sara. Så lördag kl 10:00 så var vi på plats vid Alexandras för att hjälpa Sara att hitta den klänningen hon vill ha. Sara provade några klänningar och de var vackra allihopa, men hon hittade en som hon tyckte väldigt mycket om. Blir inga kort på den idag när det är lite hemligt hur den ser ut innan själva bröllpsdagen som blir den 19 juni.

Efter allt provande och tyckande så blev det klart med beställning och handpenning lagd, så nu kan vi checka av denna viktiga del av planeringen. Efter vi var klara så gick vi till BK bageri och tog oss en kaffe och minisemla, så himlans gott :).

När vi kom hem till Lövänget igen så blev den en familjepromenad på isen med hundarna, vilket var väldigt skönt när solen sken över Toftan. Blev lite spel och mello på kvällen och så klart lite god mat och dryck. Nästa planering för mig blir att träffa toastmastrarna den 14 mars för att kolla av hur de tänker kring tider på själva bröllpsdagen, så vi kan synka det med maten mm. Blir så spännande allt och kul när vi börjar bli klar med själva planeringen så att det blir ett roligt och bra bröllop.

Träningen har gott bra, trots att det blev lite många dagar i sträck. Kändes väldigt mycket i kroppen på fredagen när jag och Siri tränade styrka att kroppen var riktigt trött.

Denna veckas planering ser ut så här:

Måndag: Spinning

Tisdag: Tabata (hopprep)

Onsdag: PW alt löpning på band

Torsdag: cirkel

Fredag: Styrka

Lördag: Lofsdalen

Söndag: Skidåkning/utför/längd och sist men inte minst Alla hjärtans dag 😘.

 

Så det blev ett lite kortare inlägg idag men skriver mer nästa helg med massor av semesterkort när vi är i Lofsdalen, jag, Janne, Erik och hundarna såklart.

Kram Åsa

4. feb, 2021

Förra veckan firade jag och älsklingen att vi har varit gifta i hela 25 år, känns helt otroligt att tiden har gått så fort och att vi varit tillsammans en väldigt stor del av vårt liv. En sak kan jag i alla fall säga att jag har världens bästa man och bästa kompis. Finns ingen som jag litar på som Janne och han finns där vid glada, ledsna och arga dagar, och ställer ALLTID upp när det är något. Har alltid sagt till honom att den dagen vi blir riktigt gamla så vill jag dö först, klarar mig inte en dag utan att han finns hos mig. Vi gör mycket saker ihop men kan även göra saker/jobb på annan ort eller själva men känslan att han finns där gör mig väldigt trygg när det är annat som tar energier. Hoppas vi får fortsätta vara ihop ytterligare 25 år så att vi kan få fira guldbröllp, men det är många år till vi når dit och mycket kan hända på vägen. Men utan Janne är jag inget 😘.

Vi firade dagen någon dag senare när Janne jobbar borta just nu, så fredag em åkte vi till Steem Hotell/Spa och det var verkligen en trevlig/annorlunda atmosfär och mysiga pooler både utomhus och inomhus. Kan verkligen rekomendra detta ställe både som par och om man åker med några kompisar. God mat och dryck var det också, tråkigt bara med denna Covid 19, vilket gjorde nu att bar/restaurangen stängde kl 20:00 (enligt de allmänna restriktioner). Vi hade lite fredagsmys med oss i form av lite godis och vin, så myset fortsatte när vi kom upp på vårt rum. Mysig frukost blev det med utsikt över Mälaren.

Helgen som kommer nu får vi finbesök av vår älskade dotter och min mor och far. På lördag ska vi åka till Borlänge och besöka Alexandras bal/bröllop för att hitta en fin brudklänning åt Sara som gifter sig den 19 juni. Jag och min mor ska vara hjälpa henne hitta den finaste klänningen åt henne, blir så spännande 😘.

Förra veckans träning gick riktigt bra, känner mig ganska stark just nu och orken sitter bra. Är nöjd även över vikten ligger stadigt på den önskade vikten. Brukar försöka väga mig en gång i veckan för att ha lite koll på vart jag ligger. Är även ganska nöjd med kosten, äter mer mellanmål vilket gör att träningspassen blir bättre när jag har lite mer energi i kroppen.

Veckans träning ser ut så här:

Måndag: Intervaller med Siri

Tisdag: Tabata

Onsdag: pw 1 tim och spinning 40 min

Torsdag: Cirkel

Fredag: Egen styrka

Lördag: Vila

Söndag: Kettlebell

Ha en fortsatt bra vecka nu så skriver jag lite mer nästa vecka. Kram och puss💋.

// Åsa

24. jan, 2021

Arbetsveckan har varit helt ok trots det har varit en del möten, bästa med jobbet har varit att vi nu börjar ge våra kunder och personal vaccin mot covid 19 är så glad för detta. Det som varit lite jobbigt är att det kommit en hel del snö igen vilket innebär att jag måste hinna skotta av gården så jag kommer in/ut med bilen, i onsdags fick jag skotta 2 gånger på kvällen för det kom så mycket och det blev även en sväng med snöskyffeln på morgonen innan jobbet....

Denna vecka har min nya pulsklocka kommit, har köpt mig en Polar Vantage, och det känns som jag är mer nöjd med den än den Garmin som jag hade tidigare. Pulsen har inte fungerat optimat vid styrkepass/gruppass men har fungerat bra vid löpning och cykling. Janne fick ta min Garmin för han behöver bara klockan vid cyklingen och promenader/vandring så den kommer till användning ett tag till. Sedan finns det även mer aktiviteter på polar än den Garmin som jag hade, och jag gör ju lite mer än löpning och cykling.

Har även köpt mig en cykel trainer som jag kan ha min cykel på för att träna spinning hemma, känns bra så jag slipper åka in extra för det. Blir ju så många extra vändor till stan ändå på kvällarna när jag vill vara med på grupp passen som är ganska begränsade nu i corona tider.

Veckans träning har gått bra, har gjort allt det som jag planerade ändå ändringen blev idag när jag och Janne körde pt istället för Kettlebell, och det blev en bra styrketräning. Även maten har fungerat bra, trots att det har varit en hel del soppa på kvällarna. Gjorde en broccoli soppa i onsdags och den passade mig inte i smaken, luktade illa och smakade knappt något så det blir ingen mer gång av den.

Veckans höjdpunkt tycker jag allt var lördagens kalas hos min kollega/träningskompis/vän Siri, fick god mat/dryck och trevligt sällskap. Fick till förrätt plockmat i form av olika goda ostar och salami mm till varmrätt blev det kärlknöl på älg, potatisgratäng med vinsås, och till efterrätt blev det varm hjortronsylt, glass och egengord chokladsås så gott!! Mycket trevlig kväll. 

Veckans träning ser ut så här hade jag tänkt:

Måndag: Yoga

Tisdag: Tabata

Onsdag: Spinning hemma, vi firar även denna dag 25 årig bröllpsdag.

Torsdag: Cirkel

Fredag: Intervaller, jag och Janne åker på en liten datenight i Västerås Steam Hotell/spa för att fira att vi har varit gifta i hela 25 år och det tycker jag vi ska FIRA.

Lördag: Vila men en lång promenad med grabbarna bus

Söndag: Kettlebell

Ha en bra vecka alla, och ta hand om er !!