Senaste

18. nov, 2018

Denna vecka tänker jag skriva lite om min egna tränin, och vad för träningsmål. Tränar faktiskt en hel del nu, och det känns som kroppen orkar med att jobba på 5-6 dagar i veckan ibland till och med dubbla pass när jag känner att jag har extra energi och lust.

Lite glad är jag för denna vecka så tog jag personbästa både i löpningen på 7 km och så vågade jag köra boxjump på högsta plinten på gymmet, jag som har varit så rädd för att inte klara den höjden och att ramla...

Det som har gjort att tiden nu blivit lite bättre i löpningen är att jag är har lite bättre tid de första kilometarna, har varit väldigt långsam ut för att hitta rätt andning men idag låg första km på 6:40 vilket är pb, sedan var även sista km på 5:34 vilket också är bra för mig, så snittet idag blev 6:14/kmGalen. Mina mål för löpningen är att nästa år köra lite milslopp ( i alla fall 3 stycken), så det blir att springa även i vinter för att inte tappa motivationen och orken. Det finns ju löpband på gymmet som jag kör ibland men föredrar helst att springa ute. Ska införskaffa mig en bättre löparjacka och fodrade löpartights, allt är så dyrt bara när man vill ha lite kvalité så det klara kyla och tvättmaskin.

Styrketräningen går bra även den förutom armarna, tycker utvecklingen där inte är den jag hoppats på. Känns som jag är kvar på samma vikter hela tiden, men det är inte så konstigt säger min pt Joakim Jacksson, jag tränar ben väldigt mycket, och armar max 2 gånger i veckan. Ska faktiskt gå till en naprapat i december för jag känner att det är något i hö axel som inte är ok. När jag lyfter lösa vikter ovanför huvudet ex vid axelpress det gör riktigt ont ibland... Får se om hon hittar något som gör att det kan bli bättre eller om det bara är att inse fakta att jag får jobba med de vikter jag har idag. Ben, bål och rygg är desto bättre tycker jag, känner mig stark vilket märks i både marklyft, squat, planka, utfall med vikter, boxjump, berpies, jägarstolen mm mm. Är så glad och stolt över mig själv att jag tog tag i detta med träningen, för nu är det för det mesta så kul och extra roligy är det att Janne är med  och tränar Hjärta

Sen har vi cyklingen som jag nog ska ta tag i lite mer nästa år, har inte kört så mycket på min mountainbike som jag fick av mina föräldrar som jag kanske borde men det kommer.  Jag kör ju i alla fall nu en del spinning som är riktigt kul det med.

Så målen jag har med min träning är att springa minst 2-3 dagar i veckan, 2 dagar styrketräning, 1-2 tillfällen med spinning i veckan, och självklart cirkelträningen (intervall) som är både styrka och kondition. Kommer ha kvar min personliga tränare året ut sedan ska jag försöka köra själv, borde ha koll nu på vad jag bör göra för att bibehålla och fortätta jobba med för att bli stark i hela kroppenLer.

Veckans träning som jag planerade gick som planerat + att jag tog ett extra pass löpning i morse vilket var tur när det gick så braLer stort.

Nästa vecka har jag planerat så här:

Måndag: PT

Tisdag: Löpning med hundar

Onsdag: PT och jogg på löpbandet

Torsdag: vilodag

Fredag: Morgonspinnig innan jobbet 6:45 Blinkar

Lördag: Löpning vid Hjortens Udde

Söndag: Vilodag 

 

Lite kort om buzbrothers, Lazze fick igår gå ett viltspår och det gjorde han riktigt bra. Är väldigt på gång, Janne säger att han är en ny River (en av våra tidigare hundr) och där gick det fort vill jag säga så det gäller nu att få ner farten för annars går det för fort{#smileys123.tonqueout}. Har nog  aldrig varit med om en så glad hund när han gör rätt, när han hittar klöven blir han så lycklig, svansen går som en proppeller och visar med hela kroppen att han är glad. Det går riktigt bra även med hans inkallning och det stora nu är att få till lite bättre fotgående och börja introducera honom i apporteringen.

Bozze har blivit en klippa i fotgående, har tränat en hel del detta när han har varit lös och har Lazze och Zune som störning så han kan nog gå en workup utan problem{#smileys123.tonqueout}. Han börjar även få en bra fart in vid inkallningen vilket är bra, för den ska vara snabb in. Zune har haft lite vila nu men ska nu i veckan försöka att jobba lite dirigering inomhus om det går, får stänga in de andra hundarna i ett annat rum under tiden för dessa tre i hop under träning går inte när de vill göra allt samtidigt.....

Bilden kan innehålla: hund, utomhus och natur

Har inte hänt så mycket mer denna vecka mer än jobb, träning, promenader med hundarna och städning hemma. Jo just det Erik bjöd sin mor och far på bio igår (lördag) och då fick vi se Fantastic beasts, en riktigt bra äventyrs film som jag ger 4 stjärnor av 5.

Skriver snart igen, ta hand om er nu i höst/vintermörkret. Glöm inte reflexer när ni är ute, för nu är det mörkt innan snön kommerHjärta

11. nov, 2018

Då har vi varit på första officiella utställningen med Lazze, och med facit i hand så var det nog lite tidigt för vår kille, och jag tror att det är jag som ska ställa honom framöver. Han var stressad med alla hundar runt omkring, och det är lite svår att få kontakt med honom vilket inte är så konstigt när han inte varit i denna utställningsmiljö förrut. Vi var i god tid på plats för att få honom att bli lite lugn och det blev han, och det var nog bra att Bozze var med som var lugnet själv (stolt att han blivit så bra vid hundutställningar). Siv Karlsson Högnäs som är uppfödare skulle ställa honom, och det gjorde hon så bra hon kunde och jag hade en väldigt glad kille inne i ringen. Men det var slarviga gångarter (passgång) som domaren kommenterade och satte pris på. Det var Dalarnas SSRK som anordnade utställningen som var i Rättviks körhall, och domaren var från Finland och heter Putkonen Juha. Omdömet blev så här för Lazze:

Strong bone, masculine head, godd scull well set ears, dark eyes, enough pigmentation, correct bite, well developed body, a bit long bin, should be more laid back, sholders and upperarms well build, god coat quality, correct tailset, sufficient length in steps and sometimes passing on the move,  that´s the reason for price. 

Så nu blir det att träna traven så den blir stabil och inte slarvig passgång, så det är bara att börja träna... Blir nog nu några inofficiella hundutställningar, så vi får träna oss i att vara i ringen tillsammans. Så nästa tillfälle blir med team Hugo i december, min lilla goa kille  inte lätt när så mycket är nytt för honom... Ska bli så bra när vi får börja med jaktlydnaden i december för Work in team så vi får träffa andra hundar i annan miljö. Ska försöka träna lite när vi är där att springa för utställning.

Bästa på hela helgen har varit att Sara och Danne har varit hemma och hälsat på oss, blir så lycklig i hela hjärtat när de är hemma så man får rå om dem lite trots att det är hundutställning på helgschemat. Blev en bra fredagsmys med de bästa Hjärta. De åkte vidare till Ludvika på lördag em för att hälsa på även Dannes föräldrar vilket jag motsträvigt tycker är ok...

Vi hann även igår upp till vår skog i Finngärdet och såg nu att de har avverkat hos oss, så det blev en del timmer och massaved. Såg så annorlunda ut nu när de hade tagit ner så mycket skog för oss. Plockade lite lingonris och enris för att kunna göra en julkrans till dörren, för i år blir det jul hemma och massor av pynt och go mat.

Idag var jag och Janne upp till utställningen igen i Rättvik för att jobba lite ideelt i kiosken och vid vaccinationskontrollen, lite kul att få hjälpa till lite vid dessa tillfällen för vår spaniel och retrieverklubb.

Veckans träning har gått bra, blev en liten ändring vid torsdagens planerade löpintervallsträning när jag glömde skorna hemma, så det var bara att åka hem och ta på sig skorna och ta en tur hemma istället. Tog med mig Bozze och Lazze på 7 km turen, och det gick riktigt bra att ha med bägge när de har samma driv och tempo. 

Veckan har jag planerat så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Löpning med Bozze och Lazze

Onsdag: PT och löpning på band

Torsdag: Intervallträning och lite jogg efter

Fredag: ATC 

Lördag: Vilodag

Söndag: Löpning

Ha nu en bra vecka alla så skriver jag lite mer i slutet på veckanHjärta

 

4. nov, 2018

Har en lugnare vecka på jobbet, vilket har varit riktigt skönt. Kan nog vara så att många har höstlov och blir då inte så mycket möten  inbokade. Har denna vecka passat på att renskriva lite protokoll, gjort klart med vikariescheman, och försökt att fundera ut hur jag ska göra med ett projekt vi är med på vid enheten, idén är jättebra och viktig men skulle vilja jobba med det på ett annat sätt, så vi får se hur det blir .....

Har även varit Alla helgona/halloween denna vecka vilket gjorde att vi igår lördag åkte upp till fäbon för att tända ett ljus för våra fyrbenta vänner som idag är i Nangiala, tänker väldigt mycket just nu på River för ser mycket av honom i Zune. River var alltid så klok och snäll mot allt och alla, det ända han inte tyckte var så himla kul var att leka med barn, utan han skulle vara med de stora grabbarna. Zune är precis lika snäll och har liksom en speciell aura runt som ustrålar lugnHjärta,  vilket även River hade. Vi hämtade upp svärmor efter turen till fäbon för att åka till Sundborns kyrkogård och tända ljus för svärfar. Vi tog även en tur till skogskyrkogården i Falun, och träffade där Jannes moster Gittan vilket var trevligt, så efter besöket på kyrkogården så fikade vi hemma hos henne. Det var så vackert med alla ljus på kyrkogårdarna, och många tankar kring de vi inte har hos oss längreHjärta.

Idag har jag hunnit med att åka till kennel Goldwork för att trimma Lazze för nästa helgs utställning i Rättvik i dagarna 2, ska bli intressant och höra vad fler domare tycker om mitt lilla buz. Det blir Siv som ställer honom, så det känns tryggt. Jag ska även hjälpa till i cafeterian på söndagen då det är SSRK dalarana som anordnar denna officiella utställing.

Veckans träning har gått bra, mest nöjd är jag med torsdagens indoor running 30 min (intervall löpning) därefter körde jag ytterligare 30 löpning själv. Såg sen på pulsklockan att jag haft ett bra löppass där jag låg strax under max, och på en skala till 5 så låg passet som en 4,7. Det som jag dock måste bli bättre på vid dessa hårda träningar är att äta ordentligt efteråt för ännu en gång åt jag för dåligt och mådde skit hela natten!!! Måste äta kolhyderater både före och efter, gjorde liksom av med 700 kalorier och åt havregrynsgröt och en macka när jag kom hem (idiot som jag är). Styrkepasset som jag gjorde med Janne på fredagen var inte heller så jäkla bra, var helt slut hela passet och musklerna värkte så lördagen blev en vilodag med endast hundpromenader.

Nästa vecka har jag planerat så här:

Måndag: PT, och spinning

Tisdag: Morgon jogg och bad av Lazze på kvällen inför helgens utställning

Onsdag: Pt och lättare jogg

Torsdag: Intervaller och löpträning

Fredag: Atc

Lördag: Utställning och Sara kommer förhoppningsvis upp och hälsar på oss

Söndag: Utställning och hjälpa till vid SSRK cafeteria.

Snart har Lazze varit hos oss i en månad, vad fort tiden går och vad bra allt har gått bra med honom. Är riktigt glad kille som ger väldigt mycket av sig själv, gillar honom verkligen. Blev så glad i hjärtat när vi idag vid kennel Goldwork och skulle åka hem efter trimningen, jag började gå mot grinden ut och både Bozze och Lazze kom som två spjutspetsar för att följa med mig till bilen trots att det var både fina tikar och Siv runt dem. Mina goa fina buskillarHjärta

Bilden kan innehålla: hund och utomhus

Ha nu en bra vecka och ta hand om era nära och käraHjärta.

28. okt, 2018

Har varit mycket på jobbet denna vecka och är väldigt trött i huvudet. Tycker väldigt mycket om mitt jobb men det finns ibland saker/personer som suger musten ur mig helt. Men snart är det en ny vecka och förhoppningsvis så blir det lite bättre igenLer.

Det var meningen vi skulle ha åkt ned till mina föräldrars sommarstugan i helgen men tog ett eget beslut att jag lär vara hemma för komma ikapp med mig själv och även lite på jobbet.. Lyxade till det med att åka med Janne och Erik till Borlänge för att äta lunchbuffe vid MurboAnnas gårdcafé/butik, väldigt gott med närproducerad mat dock lite dyrt. Köpte även hem lite goda ostar, som vi kan smaska på under kommande vecka.

Det positiva under veckan var att jag tog personbästa i marklyft under onsdagens pt träning, så stark jag kände mig, och vilken energiboost till träning det blev... Så nu är det inte många kg kvar till 100Ler stort. Upplägget för veckans träning har varit bra då jag nu har två vilodagar men lägger in mer dubbla pass ex 1 tim pt och därefter spinning eller 5 km på löpbandet. I torsdags höll jag verkligen på att ta ut mig när jag först körde Indoor running (intervaller) 30 minuter och därefter 45 min egen löpning. Mådde så illa på natten, var nog så att jag inte hade druckit och ätit ordentligt efter träningen igen..... Så bättre matintag vid nästa tillfälle jag gör samma uppläggChockad.

Denna vecka har jag planerat så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Träning hundar

Onsdag: Spinning 55 min därefter Core eller ATC

Torsdag: Indoor running, 30 min egen löpning

Fredag: Styrka med Janne efter jobbet

Lördag: Alla helgona, blir nog en sväng till fäbon för att stänga ordentligt och tända ett ljus för våra hundar i NangialaHjärta. Blir nog en tur till Sundborn och Hästbergs kyrkogård för att tända lite ljus. Ska nog även laga lite god mat denna dag och höra om svärmor vill komma och äta lite med oss.

Söndag: Atc och viltspår med hundarna.

Körde spår idag med både Lazze och Bozze och bägge gjorde riktigt bra spårarbete. Ska nu ta och anmäla Bozze för spårprov så får vi kolla av hur det ser ut. Går han som idag så är det inga problem men vissa gånger vet vi inte riktigt vad han håller på med Bozzebus. Lazze är riktigt rolig att spåra med, snacka om arbetsglad och vilja göra rätt. Tar sig an spåret riktigt bra för att bara kört viltspår två gånger, tar även klöven. Blir kul att få följa honom i viltspår. Har även anmält Lazze till en utställning för Norra Älvsborgs kennelklubb i Vårgårda tillsammans med team Hugo, blir nog lika spännande som alltid Wow!. Vet ju hur jag blir men det är lika bra att prova på med Lazze och sen är det så kul att göra saker tillsammans med syrran och hennes fina hundarHjärta

Zune ska jag försöka hinna med att köra lite apportering med på tisdag, blir nog att köra längre markeringar och linjetag. Blir ju tyvärr så mörkt fort så får se vad jag hinner med här!!

Bilden kan innehålla:
 Åsa Edvardson Johansson, som ler, hund och utomhus

Tur jag har dessa tre grabbar de ger mig så mycket energi, så goa och snälla killar fast de vaknar lite tidigt ibland på helgerna för att busa i sängenGalen.

 

Ha nu en bra vecka alla så skriver jag lite mer under veckan. Kram

 

21. okt, 2018

Veckan har bjudit på mycket både i jobbet och hemma, först blev det en resa till Stockholm för att se föreläsningarna vid äldreomsorgsdagarna torsdag och fredag. Det var verkligen inspirerande och lärorikt och inte minst roligt att få träffa mina kollegor lite mer när vi jobbar så mycket bara på enheterna. Blev dock ganska långa dagar när vi åkte redan kl 06:15 från Falu resecenter och va ut och åt på Grill, så var nog inte i säng förrens kl 23:00. Tidigt upp på fredagen igen för att lyssna på mer föreläsningar och tåget hem gick 17:45 och var hemma vid 21:00. Så JA, jag var väldigt trött. Inte nog med detta så var det utställningsdebut för Lazze på lördagen i Gävle, så det blev ingen sovmorgon utan upp tidigt för att borsta på Lazze och packa ihop det som skulle med för dagens utflykt. Tack och lov var det Siv som skulle ställa honom, och var även glad för att vi var i god tid. Lazze var väldigt ofokuserad först när vi kom till utställningsplatsen och drog en hel del i koppel, hade faktiskt med mig Bozze och husse som pyskologiskt stöd (hihi). Han började lugna ner sig efter en dryg timme så när Siv gick in i ringen så fungerade riktigt bra med att ställa och springa i vä varv. Utställningen var en inoff, och det var Gävle BK som arrangerade denna höstutställning som faktiskt var utomhus (brr). Domare för Goldens var Lars Widén. Det gick verkligen över förväntan, när han var yngst i sin ring. Det blev HP, Bir och Big 4. Så jäkla glad jag blev, men fina goa kille. Omdömet löd så här:

Korrekta proportioner, mask huvud, rätt uttryck, något halsskinn, snygg topline, bra kors, korrekt vinklad, trevliga rörelser, utm benstomme och korrekt färg och päls. 

Det vi ska träna på att springa i vä varv, sprang en del och tittade bakåt på hunden som var bakom, men det är väl inte så konstigt han har ju aldrig gjort detta förrut och en stor hund sprang bakom med hög svansföring. Inte lätt när allt typ är första gången för honom. Väldigt nöjd matte och husse var det i alla fall som åkte hem från Gävle och en trött Lazze, så när vi kom hem blev det en skön promenad i skogen med alla tre buskillarna. 

Bilden kan innehålla: hund, träd, utomhus och natur

Idag hade Janne lagt viltspår åt både Bozze och Lazze, Lazzes spår fick ligga i ca 2 tim och med en del korv i spåret var endast rakt fram ca 50 m. Tog spåret bra, men det typiska långa steg spårningen men följde spåret bra och hittade klöven som han tog direkt. En glad hund och husse efter spårningenHjärta. Bozzes fick ligga till kvällen och även han gick bra denna gång, han dubbelkollade sig själv lite med ringningar men var fokus på spår hela vägenLer. I veckan blir det Zune som ska få jobba lite det blir spår för hans del och träna lite på våra läxor som vi fick vid kursen för Eva T S.

Bilden kan innehålla: hund och utomhus

Min egna träning har gått bra i veckan, trots att gårdagens träning blev kortare än väntat. Jag och Janne åkte in till Actic till kl 17:00 för att köra lite styrka, och vi hade hunnit värma upp och kört lite mjukgörande samt några superset så kom vaktmästaren och sa att han skulle stänga när kl var 18:00, vi som trodde de hade öppet längreOsäker. Blev i alla fall idag den träning som vi hade planerat med löpning och cirkelträning som var riktigt bra.

Veckans planer för träning ser ut så här:

Måndag: Pt och ev spinning

Tisdag: Kvällsspinning

Onsdag: Pt och löpning på löpbandet 5 km

Torsdag: Intervallträning 

Fredag: Vilodag

Lördag: Löpning

Söndag: Vilodag (tror jag)

Kan bli att jag tar bort något, ser nu när det är nedskrivet att det blev mer än vad kroppen kanske orkar med Viskar (är ju så kul!!) .

Ha nu en riktigt bra vecka, hoppas min blir det fast jag vet att det kommer bli en hel del på jobbet Blinkar