Senaste

3. mar, 2019

Denna vecka har jag haft en återhämtningsvecka, försöker att hitta tillbaka till ork och mig själv, känns som jag är lite sliten i kroppen. Blev igen väldigt ledsen när jag sprang intervaller i torsdags då jag efter halva tiden blev illamående och nästan ville avsluta passet och bara gå ifrån. Försökte analysera varför och hamnar återigen att det är nog kosten som inte optimal, måste börja med att fylla på energier innan träningspass. Sedan har jag ju inte varit 100 i kroppen, utan haft en infektion som tack och lov nu är mycket bättre!! Nu laddar vi om för en ny vecka och träning, kör även denna vecka med 4 träningspass och har som mål nu att gå upp till 5 vecka 11 eller 12.

Nästa vecka ser ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Vila (långpromenad med hundarna)

Onsdag: Spinning eller egen jogg på löpbandet

Torsdag: Provar Intervvallöpning igen!!

Fredag: VIla

Lördag: Styrka

Söndag: Vila

Har även fått ett matschema av min pt Joakim och ska försöka mig på att äta utifrån de råvaror som är där. Har varit väldigt mycket emot proteinpulver och är nog egentligen det nu också men är det någon som läser som vet något bra proteinpulver så kom gärna med förslag... gäller bara hitta bra ersättningskost för detta pulver så jag får i mig rätt mängd.

Har köpt en kokbok som är skriven av Olga Rönnberg, och hennes matfilosofi är "bra mat i lagom mängd är nödvändig för att må bra både fyskiskt och psykiskt! Släppa dieter och snabba fixar för att visa hur bra man kan må med en jämn kosthållning." Vi gör ett försök i alla fall och ändra lite, och då speciellt att få till mellanmålen innan och efter träning (och annars också). Det känns som man kommer bra långt när man tar bort synligt socker, synligt fett och snabba kolhydrater och framför allt äta regelbundet.

Har i veckan anmält Lazze till jaktlydnad 1.0 för work in team måste få till hans följsamhet och kontakt, provade idag med och utan koppel och utan koppel gick väldigt mycket bättre. Känns som när Lazze inte förstår, så blir han stark och stänger av kontakten istället för att söka upp mitt stöd. Så jobbet blir att bli ett bättre team och lita på varandra. Ska bli skönt att få lite stöd och störning med andra hundar.

I helgen har det varit riktigt kul, min syster, svåger, mor och far har hälsat på oss i Lövänget. Vi hade ett bra progaram för lördagen, först in till Eriks lägenhet för fm fika och titta hur han bodde, sedan bar det iväg till Gävle och Mackmyra Whisky för en guidad visning och sedan fick de som dricker denna alkoholhaltiga dryck vara med på whiskyprovning. Kan ju säga att jag frös på den guidade turen då vi var ganska mycket utomhus, så det var ganska skönt att få sätta sig ner sedan och lyssna/titta på de som provade Whisky. Var verkligen intressant att lyssna hur de tillverkade sina produkter, är ju verkligen en process som tar tid. Vi var hemma igen ganska sent så det blev mat från vår lokala pizzeria denna dag vilket också var mumsigt.

Bilden kan innehålla: text

Bilden kan innehålla: text

Idag har vårt finfrämmande åkt hem igen, så kul när de kommer upp och hälsar på oss. Nästa träff blir nog till påsk vid Hjortens Udde och då blir det mycket viltspår på agendan och kanske hinner vi också en tur till Ullred på långfredagen.

Ha en bra vecka alla så uppdaterar jag lite nästa helg!!

KramHjärta

24. feb, 2019

Började veckan med ett besök vid Falu vårdcentral, tröttheten har varit extrem och har sår på kroppen som inte vill läka så tog ett beslut som nog var klokt. En bakteriell infektion i kroppen, så en pencillin i 10 dagar blev ordinationenLedsen. Frågade om det gick bra att träna under tiden som jag åt kuren och det var ok bara jag inte gjorde några maratonlopp etc och det gör jag ju inte...

Har följt även min pt Joakim Jackssons råd om varannan dagsträning och jag måste erkänna att det har känts bra. Kunde till och med igår när jag var in på ett styrketräningspass med älsklingen lägga på lite kilon på bänkpressen, behövde verkligen en liten push framåt nu i armar/axlar för det har verkligen stått still där ett längre tag i utveckling...

Nästa vecka kommer jag träna så här:

Måndag: Pt+ spinning

Tisdag: Vila

Onsdag: Spinning

Torsdag: Intervalllöpning

Fredag: Vila, får besök av delar i "Tjocka släkten"

Lördag: Chaffis till Mackmyra Whiskey i Gävle

Söndag: Styrketräning ben, bål

 

Var även igår lördag på jaktlydnadsträning för Work in team  och hade med mig Bozze bus, han är så kul att träna med för han ser bara matte under träningarna, vi är liksom i bubblan hela tiden (skillnad på Zune som bara ser dummiesen el vilt Galen). Bozze vill göra rätt och är väldigt lyhörd och känslig, jobbade med dirigering igår och det gick riktigt bra, det matte måste vara noga med är bara att hålla händerna stilla då han läser mig hela tiden så det är bara att träna på att hålla dem längs sidan och låta Bozze leverera in till mig. Nästa utmaning för Bozze blir WT kursen i april då det blir tvådagars kurs i wt med wt prov dag 2, ska bli spännande och se hur han fixar detta. Bozze ska även spåra och göra öppenklass i viltspår, vi hann ju inte riktigt med det i höstas så nu är det ett måste!! Blir nog även några tillfällen för Bozze med Matilda och apportering, så jag får lite koll på hur vi ska jobba med vilt med honom.

Bilden kan innehålla: hund, utomhus och natur

Lazze ska få gå Jaktlydnad 1.0 för Work in team under mars och april för grunderna måste sitta bättre än vad de gör idag och han måste även bli ännu bättre i att hantera att det finns hundar runt omkring vid arbete. Det blir även en hel del spår för Lazze under våren och ska ha som mål att ha gjort anlaget senast juni.

Zune blir det Matilda till våren med start den 12 april därefter blir det varannan vecka med henne vilket känns bra för han måste ut och jobba nu, har varit mycket fokus på ungtupparna i familjen{#smileys123.tonqueout}. Blir nog lite spår också för det tycker han ju så mycket om. Tror Janne får lägga mycket spår i vår när vi har 3 spårglada killar, och jag planerar för att spårsäsongen ska börja till påsk då vi är i sommarstugan. Är så trött nu på snö och is, går ju inte göra något alls ute man bara halkar och snön bär inte för varken mig eller hundarna och blir så avis när syrran lägger ut fina barmarksbilder vid träning, nästan så man vill flytta söder ut så man får längre säsong för grabbarna och mig själv att träna utomhus.

Längtar till nästa helg då jag får besök av mor, far, syster och svåger, vi ska iväg på lite Whiskey provning i Gävle, eller rättare sagt de andra får prova och jag kör gärna när jag inte tycker om denna alkoholhaltiga dryck. Kan ju ta ett glas rött eller två när vi kommer hem iställetLer stort.

 

Ha en bra vecka alla så hörs vi nästa vecka!!

Kram

17. feb, 2019

Då har det gått en vecka igen och laddar nu för en ny vecka med nya utmaningar i alla dess formerLer. Denna vecka hade jag större delen av min arbetstid i Tällberg, då jag tillsammans med mina samplaneringsområden hade utvecklingsdagar med vår personal. Har känts som ett bra upplägg med både egna tankar och hur vi är mot varandra. Hoppas alla får med sig något roligt från dessa dagar som de kan utveckla på arbetsplatsen vid Norslund/Sundborns hemtjänst. Träningen blev som jag tidigare skrev lite annorlunda men kändes ok att träna lite vid hotellets gym ett par dagar, bättre lite grann än inget alls.

Bilden kan innehålla: himmel, snö, träd, berg, utomhus och natur

Bilden kan innehålla: hus, himmel och utomhus

Har känt mig lite sliten ett tag och hade lite snack med min dukiga pt Joakim Jacksson kring detta i fredags då jag hade min pt timme. Han tyckte att jag under två veckor ska gå ner och träna varannan dag så kroppen får återhämtas sig lite mer och lägga fokus på det jag vill  utvecklas i min träning. Så nu har jag beslutat att det blir inte så mycket cirkelträning i grupp längre utan huvuddelen av min träning ska bestå av löpning, styrketräning och ibland spinning. Han ska även göra ett matschema till mig så jag får i mig tillräckligt med energi för att orka träna, lägger nog upp kosten fel innan tuffare pass som intervall löpning då orken finns inte riktigt och utvecklingen har varit 0 ett tag.... Jag är ju lite emot proteindrinkar och bars utan vill få min energi och ork från riktig kost istället, så nu får han tänka lite{#smileys123.tonqueout}.  Det känns dock viktigt att tänka om och nytt för att få den där orken och det roliga tillbaka igen. Idag blir det löpning på löpbandet i en timme istället för att köra ett cirkelpass (som Janne tänker köra idag). Kommer att efter dessa två veckor lägga in ett löppass till så jag får in km i benen inför vår/sommarens utmaningar, brukar nu springa ca 1 mil när jag löptränar så att kroppen får jobba lite, måste ju få in längden när jag ska springa några lopp som är 1 mil.

Min kommande veckas träning kommer att se ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Vila

Onsdag: Styrketräning Bröst, axlar och triceps

Torsdag: Intervallträning löpning

Fredag: Vila

Lördag: Styrketräning Rygg, ben och Biceps, Träning med Lazze vid Finnbogård

Söndag: Vila

Igår var vi och åt middag hos Erik tillsammans med farmor Kerstin och moster Gittan, han bjöd på fläskfilé, potatisgratäng och grönsaker. Riktigt gott och trevligt att få hälsa på honom. Hjälpte även Erik med att fålla upp gardinerna i hans lägenhet så de inte hänger ner på golvet, blir lite lättare att dammsuga om de kommer upp lite från golvet.

Jag har också varit iväg och tränat Lazze och Bozze med min träningsgrupp Underdogs i fredags. Jag hade bokat Fagersta brukshundsklubbs inomhus hall där vi körde lite lydnad och apportering. Jag var riktigt nöjd med pojkarna och det var även riktigt kul att träffa Agneta, Gunilla och Solveig igen, för nu var det ett tag sedan. Vi ska boka ett till datum i inomhushallen innan det är vår och dags att börja med träningen utomhus.

Bilden kan innehålla: 2 personer, inklusive Åsa Edvardson Johansson, hund och utomhus

Önskar er en fortsatt trevlig söndag och en bra kommande vecka så skriver jag mer i slutet på nästa veckaHjärta

Kram

 

11. feb, 2019

Har varit dålig på att uppdatera bloggen fast det har varit mycket att skriva om. Erik har nu flyttat in i sin efterlängtade lägenhet och flytten gick riktigt bra trots snökaos. Jag och Erik åkte in på fredagen den 1 februari för att kvittera ut nycklar av bovärden och göra en städbesiktning som den förra ägaren skulle ha gjort klart för dagen. Godkände besiktningen trots att det fortfarande var lite skit kvar bakom spisen, men vi ok städet för att få börja flytta in och göra lägenheten till Eriks. Lägenheten var riktigt fin trots att vi inte hade sett den tidigare så, fräsch och bra planerat. Vi åkte sedan till Ikea med farmor för att köpa lite gardiner och gardinstänger för det hade vi inte vågat köpa än när vi inte visste måtten. Sara och Danne kom även upp till på fredagen för att hjälpa till med flytten vilket vi uppskattade väldigt mycket när det var en hel del att bära och montera ihop. Så stora flyttdagen blev på lördagen i värsta snövädret, och vi jobbade på hela dagen för att få det fint till Erik. Efter en hel dag med flytt bjöd jag och Janne våra godingar på restaurang för att fira Eriks flytt, det blev på Pinchos och jag tror att alla tyckte det var trevligt.

Flytten fortsatte på söndagen och det blev att montera ihop datastol och byrån som skulle vara i Eriks sovrum. Vi hann även upp till Jysk för att köpa en matta till köket, och lite annat smått och gott som vi inte hade köpt som behövdes för att det fungera nu i början. På em så åkte Sara och Danne hem igen till Karlstad, alltid lika tråkigt när de åker hem till sig igen. Men så glad att de tog sig tiden för att komma upp och hjälpa Erik med flytten. Söndagsmiddagen åt vi hemma hos Erik, och det blev kebabgryta och ris (riktigt gott). Jag och Janne åkte sedan hem till Lövänget utan Erik för han skulle nu sova sin första natt i sin lägenhet, kändes väldigt konstigt men det är helt rätt. Tänk att vi nu inte har några barn som bor hemma längre utan har sina egna lägenheter, fast jag vet ju att Erik kommer hem ofta som tur är. Jag kan ju även meddela att första veckan i lägenheten har gott riktigt bra, och jag och Janne var och hälsade på honom bara två gånger den veckan{#smileys123.tonqueout}, måste ju få se han någon gång under i veckan i alla fall....

Efter en veckas arbete så kom äntligen fredagen och fredagsmys, var helt slut efter veckan och kändes väldigt skönt att få sätta sig till ett dukat bord med god fläskfilé och ädelostsås som Erik hade gjort till mig och Janne. Blev en tidig kväll för att på lördagen åka iväg till Karlstad för lite roligheter med min syster och mor och vi fick bo hemma hos Sara och Danne. Vi skulle gå på Brolles show där han sjöng Elvis, Johnny Cash tillsammans med The Killer and Me vid Lövberg arena. Vi möttes upp hemma hos Sara och Danne på eftermiddagen för sedan gå ut och äta på Texas Longhorn innan showen, och vi hade även tur att Sara var privat chaffis till arenan. Riktigt bra show och han sjöng även min önskelåt Ring on Fire Ler stort, och vad kul det var att få lite egentid med mor och syster. Fick även den stora äran att få träffa Saras nya familjemedlem Molly, en väldigt söt liten kattunge med mycket bus. Blir nog lite fart i deras lägenhet nu när de har en kattunge hemma som vill leka och busa.

Bilden kan innehålla: 6 personer, inklusive Åsa Edvardson Johansson, Malin Edvardson Blom och Sara Johansson, personer som ler, personer som sitter, tabell och inomhus

Blev mycket träning förra veckan, kanske till och med lite för mycket..... Höll på att deppa ihop helt efter torsdagens intervallöpning, kände mig så dålig och hade ingen ork alls att hålla det tempo som jag önskade. Fattar inte riktigt ibland varför jag springer intervaller, men de säger att det är bra för löpningen men just nu sänker det min självkänsla i löpningen som annars är roligt.... Ska nog ta och prata lite med min pt Jocke Jacksson nästa tillfälle vi ses hur jag ska tänka för att få det att bli kul igen, för så här får det inte kännas efter en träning. Denna vecka kommer jag vara i Tällberg "Dale Carlia Hotels och Spa och jobba med min personal så veckans träning kommer se lite annorlunda ut än den brukar.

Måndag: Egen löpning innan jag åker till Tällberg

Tisdag: Gym vid hotellet

Onsdag: Gym vid hotell

Torsdag: Om jag hinner intervaller igen..... Indoor running

Fredag: PT och träning med Bozze och Zune vid Fagersta inomhus hall med the Underdogs

Lördag: Hundträning med Lazze vid Finnbogård

Söndag: Gym eller Atc

Det blev ett lite längre inlägg denna gång så jag hoppas ni som läser har orkat er igenom all text..... Ska nog vid nästa inlägg skriva lite vad jag har för planer i vår och sommar, känns skönt att få skriva ner dessa ideér för att se vad de landar i sen.

Ha en bra vecka så skriver jag snart igen. KramHjärta

28. jan, 2019

Denna vecka och helg har gått så fort, men det känns i alla fall att jag hann med allt som jag önskade göra. Blev den träning som jag hade planerat och det är viktigt för mig och mitt mående, ändrade dock Indoor träningen i torsdags som är intervalllöpning till egen löpning (löpbandet) i en timme. Anledningen till ändringen var att jag skulle på representationsmiddag med Omvårdnadsförvaltningens jubilarer dvs de som har gått i pension under 2018 och de som varit anställda inom Falu Kommun i 25 år, middagen var vid Bergslagssalongerna som är väldigt vackra och anrika och vilken god och lyxig mat det bjöds påLer stort.

Blev en bra fredag då jag faktiskt kom hem i tid och hann både träna själv och hundarna lite innan kvällen kom med fredagsmys och vårt nya favoritprogram På spåret visades. Erik tycker det är jätteviktigt med programmet och vi har en egen tävlingskupé i soffan{#smileys123.tonqueout} , och tävlingen är vädigt seriös från vår sida (hihi).

På lördagen åkte jag, Janne och Lazze till Malung för att delta vid en inofficell hundutställning som Malungs kennelklubb anordnade. Vi mötte även upp Siv Högnäs Karlsson som också ställde några av hennes egna hundar. Blev en väldigt lång väntan då domaren tog mycket lång tid på sig för att bedöma varje hund, visst är det bra att de är noga men detta var en värsta laget och det kändes som Lazze blev trött innan vi skulle in. Jag är jättenöjd med vår insats och fick en hp rosett och fin kritik med oss hem. Skriver in kritiken mm under fliken utställning/prov så gå gärna in där och läsLer stort. Vi hade även bjudit hem våra goda grannar Kent och Ulla på middag så det blev lite stressigt hem så vi skulle hinna hem och göra klart mat och dukning innan de kom över. Blev en trevlig kväll med prat och grabbarna fick snapsa med "Jägermeister" så de var väldigt glada...

Idag så firar jag och Janne 23 år som gifta, helt otroligt att tiden har gått så fort redan och vi har barn som är 24 och 22 år... Älskar dig Janne hur mycket som helst och är så tacksam att du finns i mitt liv, utan dig är jag halvHjärta.

Nästa vecka händer det massor, för på fredag så ska Erik få sin lägenhet och det står inflytt på schemat hela helgen. Jag har tagit semester på fredag så jag kan följa med Erik och göra städbesiktningen och sen åker vi nog till Ikea för att köpa gardiner och ev gardinstänger (behöver först måtten på fönstren). Som tur är har vi fått förstärkning i flytthjälpen av Sara och Danne som kommer hem till helgen. Längtar så efter demHjärta.

Veckans egna träning ser ut så här:

Måndag: PT och spinning

Tisdag: Indoor running

Onsdag: Spinning

Torsdag: Indoor running

Fredag: PT kl 7:30

Lördag: Flytt

Söndag: Flytt och hjälpa Erik med alla måstenLer.

Ha en bra vecka alla. Blev så glad när jag öppnade Instagram idag när jag såg att den stora hund sidan Excellent dogs hade featured mina buzbrothers så bilden idag blir den som de visade på sin sida. Mitt instagram namn är såklart buzbrother så följa gärna min sida som är ganska full med bilder på mina 3 gyllene killar.