Senaste

26. aug, 2019

Blev en riktig träningsvecka med mycket styrka och även löpning, så jag har haft träningsvärk tror jag i varenda muskel och lite till.

Har börjat träna lite vid Vrål fitness som ligger vid Övre Norslund, och första träningstillfället var i måndags. Kan ju erkänna att jag efter det cirkelpasset insåg att jag har lång väg kvar innan jag kan säga att jag är stark och har ork. Var verkligen ett tufft cirkelpass, och även de övningar som jag tycker annars jag har koll på var så jobbigt!! Så när jag skulle ut och springa på tisdag morgon så var det mycket vilja för att löpa för det gjorde både ont och var väldigt stel... Körde även ett gympass vid Actic med Janne på tisdagen och även det var ett tufft pass, men det gick. Onsdagen kändes lite bättre så då var jag med vid Vrål fitness tabata pass, och känslan var lite bättre efter det passet och fick tillbaka "lite" självförtroende igen😉. Har köpt mig ett klippkort nu vid fitness vrål så det blir att testa där 10 gånger så får jag se om det känns rätt för mig. 

Torsdagen så var jag och träna styrka igen med Janne vid Actic och det är alltid lika roligt att träna med älsklingen, vi kämpar på med våra övre och nedre pass och lägger på vikter när vi känner att vi blivit lite starkare.

Fredagen var det dags för löpning igen och det kändes lite bättre än vad det gjorde i tisdags, tack och lov för det för det är inte kul när benen känns som klumpar och man är stel i varenda muskel så löpningen blir så tråkig.

Fredag kväll kändes kroppen väldigt sliten och ont så jag bestämde mig för 2 dagars vila och det var nog tur det för jag har haft ont i rygg och mage, nästan så jag trodde ett tag att jag höll på att bli sjuk. Vilan från träning har varit behövlig för att ladda om för nästa veckas träning och roligheter, så hoppas jag att det håller.

Min kommande denna vecka är:

Måndag: Cirkelträning vid Vrål fitness

Tisdag: Styrka Actic

Onsdag: Löpning

Torsdag: Styrka Actic

Fredag: Löpning+ kalas för mina kollegor vid Masungen med Kicki

Lördag: Pyssla hemma

Söndag: Löpning/Mtb

Har även börjat att göra om lite hemma och då speciellt i vardagsrummet, så del av lördagen så plockade jag ur bokhyllan och vilken tid det tog och vad mycket jag slängde... Känns som denna renovering kommer ta tid, när bara att plocka ur bokhyllan tog typ en halv dag!! Hinner inget alls hemma, utan man skrapar bara lite på ytan. Har tagit semester en vecka i september och en vecka i oktober så jag ska verkligen försöka bara vara hemma och jobba med huset!!

Skriver mer efter kalaset som jag och en kollega ska ha för våra kollegor på fredag. Vi har bägge fyllt 50 och vill bjuda på lite god mat, dryck och lite lekar. Så veckan består även av att planera och ordna för kalaset:).

Idag har jag och Janne även varit till kennel Goldwork för att trimma vår lilla snygging Lazze inför kommande utställning som är första helgen i september. Han blev så snygg efter trimningen, såg ut som en stor pälsboll innan.

Ha en bra vecka ❤.

 

Kram

Ha en bra vecka alla!!

20. aug, 2019

Då har jag jobbat en vecka efter semestern och det känns riktigt bra, fast det är lite tröttsamt att gå upp så tidigt för att göra sig i ordning för jobb🤪. 

Onsdag kväll så var jag i Milsbo med Bozze för att träna med min träningsgrupp Underdogs och Matilda Hedin var som vanligt vår tränare. Det var en riktigt rolig träning då jag kände att Bozze hade en sån där dag då han verkligen vill träna. Blev en hel del enkla markeringar med olika avstånd och svårighetsgrad, någon dubbel och även sök. Terrängen vi var i var snårig och ganska kuperad så det var lite klurigt som det ska vara vid träning. Är så nöjd med Matilda som verkligen utmanar hundarna att prova lite till och även vad man behöver träna hemma på mer. Uthållighet är en del som Bozze bör bli bättre på, märktes så väl i söket, hämtade in 4 dummiesar hur bra som helst men sen så tyckte han att annat luktade mycket mer intressant och ville dra iväg så matte fick "prata" med honom lite för att få honom i rätt spår igen 😋 ( min lilla rådjurshund).

Vi hade planerat för en kräftskiva på lördag kväll, och då hälsade även Sara och Danne på sin mor och far vilket uppskattas. Blev en riktigt rolig kräftskiva då fam Kvaråkers var med inkl Sanna, Johan och deras två småttningar, med en stund var även svärmor och Jannes moster. Blev en sen kväll och jag tror inte jag var i säng förrän vid  ca 02:15..., och då var även Jägern uppdrucken av grabbarna😎. Var så kul att få möta Sannas och Johans lilla Elton som nu är 9 veckor, vilken liten söting. På söndagen väntade nästa hundaktivitet då Lazze hade fått tid av domare Ewa-lisa Hoel för ett anlagsprov i viltspår i Bjursår. Tur att vi hade fått en sen tid på em så alla hann vakna, äta och nyktra till för att köra bil. 

Lazze gick provet för lokalklubben SSRK Dalarna, och domare var som jag tidigare nämnt Ewa-Lisa Hoel och platsen var i Bjursås skogen.

Lazze tog sig an spåret bra, och sträcka 1 klarar han utan tvekan, vinkel 1 utan tvekan. Därefter gick de på färska viltstörningar så det blev lite kryssande men kom tillbaka själv till spår, en liten ringning vid vinkel 2, mer färsktvilt och en aning kryssande men igen tillbaka i spår, vinkel 3 klarar med en liten ringning, sträcka 4 klarar utan tvekan, vinkel 4 klarar med en ringning sträcka 5 klarar utan tvekan och även spårslut utan tvekan. Spårningsförmåga var utmärkt, arbetstempo var lämpligt och de hade inte behövt ingripa/hjälpa honom. Så det blev ett godkänt anlagsprov😀.

Provförlopp: Ett lugnt aoch behagligt spårarbete, får jobba extra idag med många färska viltstörningar på vissa sträckor, reder ut kollar och återgår till spåret. Finner klöven. Spårtiden var 21 minuter.

Fick höra sen att platsen de var på är en av de björnrikaste i Dalarna och Janne hade sett björnspillning när de gick spåret😲. Så stolt över min lilla goding att han fixade anlaget så nu ska vi jobba vidare så vi kan prova öppen klass. Stort grattis Janne och Lazze!!!

Föregående träningsvecka gick bra, förutom att jag hade en fördjävlig träningsvärk efter styrketräningen i tisdags, vilket kändes även av när jag sprang på onsdagen. Kan ju erkänna att löpningen var bara ren vilja för jag hade ont överallt av träningsvärken...

Denna vecka har jag planerat så här:

Måndag: Cirkelträning vid Vrål med Karro och Siri (prova på nytt)

Tisdag: Löpning morgon och styrka em med Janne

Onsdag: Tabata också vid Vrål (ska skriva om mer om Vrål nästa gång)

Torsdag Styrketräning 

Fredag: Löpning

Lördag: Vila

Söndag: MTB.

Skriver mer i slutet på veckan, ha en fortsatt bra vecka. Kram

 

 

15. aug, 2019

Då är sommarsemestern slut för denna gång, och jag tycker den har varit helt underbar. Vi har hunnit gjort massor av roligheter, och vädret har faktiskt varit helt ok. Husvagnen har blivit väl använd, tror vi har sovit mer i den än hemma vilket är ju roligt när vi nu äntligen har köpt en husvagn.

Har faktiskt tränat en hel del under semestern och då har det varit mest kontion i form av löpning och mtb, har varit in till gymmet max 4 gånger under semestern vilket märktes när jag var in till Actic och tränade i tisdags🤪, har träningsvärk typ i HELA kroppen... 

Måste nu även komma tillbaka i vardagsrutinerna när det gäller mat, när jag ätit och druckit (vin) lite mer än vad jag brukar och längtar lite efter att det ska bli som vanligt... Kan ju inte vara fredag och lördag hela veckan lång😋.

Lite stolt är jag att jag gjorde mina mål för sommaren när det gäller motion, dels fixade jag rundan som jag tänkt göra mot Sundborn, Karlsbyheden, Kårtäkt och hem och det gick riktigt bra. Rundan var 16,5 km, och kände mig riktigt ok när jag kom hem. Så den rundan blir det fler gånger.

Det stora målet var cykelvasan 45 km och jag måste säga att det var ett av det roligaste jag har gjort i träningsform, känslan och orken var så bra hela vägen och ryggen höll så det ska jag göra igen nästa år!!! Jag cyklade på 2 timmar och lite drygt 22 min, och det är jag så stolt över trots att det var sönderkört på vissa delar, lerigt och stora vattenpölar när det hällregnade sista milen men så jäkla kul!!! Är även så stolt för med mig i spåret hade jag även min mor, som fixade 45:an hur bra som helst. Tyvärr så startade vi inte samtidigt så vi sågs aldrig i spåret men vi kom i mål bägge två❤.

Såg nu att vi som har cyklat detta år fick förtur att anmäla till år 2020 från och med den 10 september, så det ska jag göra. Frågan är om jag ska cykla öppet spår 9 mil eller samma som i år, blir lite rolig fundering nu.

Nu är det dags som jag skrev tidigare att komma in i vardagen igen och det innebär mer styrka igen så hela kroppen håller för allt jag vill göra veckan som är har jag planerat så här:

Måndag: vila

Tisdag: styrka

Onsdag: löpning (träning även med Bozze i Milsbo)

Torsdag: styrka

Fredag: vila (långpromenad med hundarna efter jobbet)

Lördag: Löpning

Söndag: Mtb med Janne (träna hundarna)

Extra kul denna vecka är att jag tänkt ha en liten kräftskiva hemma med grannarna Kvaråkers och att Sara och Danne kommer hem och hälsar på oss, blir en liten guldkant på vardagen att få träffas lite. Ska bara få lite tid att städa och laga mat så det blir en kräftskiva på lördag.

Skriver lite mer till helgen, ha det så bra så länge❤

7. aug, 2019

I torsdags så åkte jag och alla grabbarna upp till Vemdalen för att att vandra lite, vilket var helt underbart. Får så mycket energi av att bara gå och inandas fjälluften. Vi hade så klart husvagnen med oss och fick upp förtältet riktigt smidigt trots att det var första gången "på riktigt" ( hade kollat av alla delar innan vi åkte), vi bodde på Vemdalens camping som jag verkligen kan rekomendera rent och fräscht. Fredag fm startade vi vår lilla fjällvandring som blev på ett fjäll som heter Storhogna och sträckan vi gick var ca 1 mil. Vi hade som mål att nå Storhogna fäbod och vattenfallet som låg alldeles bredvid, och det gick riktigt bra trots att vi fick byta väg till övre och nedre delen av vattenfallet då trappan ner till nedre delen var för brant för hundarna att gå i. Säkerheten först och då fick vi ju en liten extra träning upp och ner för branten till vattenfallet🤪. Sträckan som vi gick var markerad som medelsvår, men det kändes helt ok för oss alla fem. Mycket kalfjäll, men en brant upp till kalfjället och natruligtvis lite klurigt vid forsen och fallet men mycket fin sträcka.

Tog en del kort och vi stannade både för kaffepaus och lunch vid fallet. När vi kom tillbaka till Vemdalen så gick vi och fikade på det lokala fiket, mycket gott och mysigt. En riktigt bra dag vill jag sumera fredagen som. På lördag morgon tog jag en liten jogg i Vemdalen 7.5 km, kändes lite tugnt till en början men när jag vände åter till campingen såg jag att jag sprungit i motlut hela vägen så inte undra på att benen kändes lite tunga... Bra träning blev det i alla fall. Efter frukost så packade vi ihop våra saker för att checka ut vid Vemdalen, innan vi åkte bokade vi campingplats och stuga till andra helgen i september då vi åker upp och vandrar igen och denna gång följer Sara och Danne med😀. 

Vi fortsatte vår resan nu mot Svenstavik, för på söndagen skulle jag och Lazze på utställning. Vi campade denna gång vid Svenstaviks båthamn, jättefin camping där vi hade fin utsikt över Storsjön. Höll på att bli en riktigt katarstrof, när det plötsligt slog mig att jag missat att packa ner Lazzes pass. Som tur var kunde Siv (kennel Goldwork) åka och hämta det hemma i Lövänget, för hon skulle också upp till Svenstavik och ställa några av sina hundar. Stort tack Siv att du kunde hämta det, så vi kunde åka på utställningen🙂.

Utställningen var en Nordic dog show och det var JÄKK som arrangerade, och i vår ring var det Anne Tove Strande som dömde (norsk domare). Det var totalt 35 goldisar som skulle bedömas, så det var inte så många.

Lazzes kritik lät så här denna gång:

Maskulin, mycket välkroppad och välformad, något löst halsskinn, tillräcklig vinklad , utmärkt bendtomme och tassar. Bra pälskvalite, rör sig fritt men kunde ha mer drive. Vi fick kvalitetsprise excellent och placerad som 3 i den öppna klassen för hund. Det var bara 1:an som fick ck. Är nöjd med hur Lazze sköter sig i ringen, och det är inga konstigheter med att någon tar på honom eller att det är andra stora hundar bakom eller framför honom vilket är mycket skönt. Men jag själv måste "fan" skärpa mig, kan inte hålla på att vela och få black outs utan måste försöka se vad som måste göras.... Har ju gjort detta med utställning några gånger nu så jag borde veta vad som händer och sker...

Efter en fm vid Svenstaviks utställning så gjorde vi en liten utflykt till Hovbergets grotta, vilket var en upplevelse. Var en riktig brant upp till grottan där man kunde gå in och se hur den såg ut, de hade belyst grottan och satt in trappor där det behövdes så man kunde gå riktigt långt in. Hade faktiskt hundarna med oss in, och de fixade trappor och stenpartierna som var. På kvällen så gick vi in på Båthamnens pub och tog ett glas rött/öl/festis för att bara vara.

Måndagen så styrde vi bil och husvagn mot Lövänget igen, en riktigt bra liten semester och det känns som detta med husvagn fungerar för både två och fyrbenta i familjen. Extra kul var att Erik följde med denna gång, och att även han tycker om vandring och utflykter som vi gör förutom utställning för där går gränsen.

Nästa lilla resa blir redan på torsdag igen, och då åker vi upp till Orsa för jag hade tänkt att köra  halva cykelvasan på söndag😲, vi ska först hejja på min far som åker hela cykelvasan på fredag. Så då blir det campingliv igen, men denna gång ville inte Erik vara med utan han och Zune blir hemma.

Är nu sista veckan med semester, känns som man har hunnit med en hel del, men det känns som vi inte riktigt har hunnit med det vi hade tänkt här hemma. Vi får ta hösten till detta, som att måla taket/väggarna i vardagsrummet.

Skriver mer nästa vecka, ha det så bra så länge. Kram 

 

30. jul, 2019

Efter att vi kommit hem igen från vår lilla resa till Prag så packade vi om för att åka vidare till mina föräldrars sommarstuga, och då skulle även husvagnen med då vi hade tänkt att bo i den under vår vistelse där🙂. Innan vi åkte så blev jag lite firad av mina grannar Kvaråkers, Tunstedt och Nilsson som kom förbi på kvällen för lite tårta och kaffe. Visste inte att de skulle bli så många så det var bara tur att jag köpte en lite större tårta att bjuda på... Fick en jättefin present i form av Body shop produkter och blomma, blev så glad att de kom förbi en stund🙂.

 Dagen efter åkte vi ner till mor och fars sommarstuga för att vara hos dem en vecka för kalas och semester. Hade planerat för ett litet kalas med närmaste släkten, och hade beställt tropisk planka från City Gross i Trollhättan till oss alla när det var lite ont om tid för matlagning och planering (lite lyx för en gång skull). Hade även fått hjälp av Sara att ordna med lite roliga lekar till kalaset, vilket jag verkligen uppskattade!!!. Så kul att få träffa mina nära och kära och umgås med lite roliga lekar och förhoppningsvis god mat och dryck. Fick verkligen roliga presenter som en av presenterna kommer även bli en utmaning under 2020 nämligen jag ska springa Göteborgsvarvet🤪, så det blir att fortsätta att träna längre löparsträckor så man orkar... Fick även en jättefin present i form av en veckas vandring i fjällen ( Vålådalsfyrkanten), den presenten ska jag och Janne nyttja även den nästa år då det redan är fullt i kalendern under september månad, och Janne har inte så mycket semester kvar att ta ut när han även vill vara ledig under jul/nyår. Så fick jag även en fin blomma, en bodybutter även den från Bodyshop och jättefina örhängen. Tack alla för de fina presenterna❤.

Veckan hos mina föräldrar gick som vanligt väldigt fort och det blev en hel del träning på cykel och löpning som jag hade planerat innan. Något annat som var riktigt kul var att Janne köpte sig en mtb, med hjälp av min far så nu kan vi köra lite tillsammans. Jag tycker det är så tråkigt att cykla själv, så nu ska vi ut på lite äventyr på cykel. Tur jag har en far som kan allt om cykel så det blev rätt modell och storlek. 

Vi hann även med att åka ner och hälsa på min syster en sväng i Lilla Edet för att se hennes ny renoverade veranda som hade blivit riktigt fin!!

Så nu har jag hunnit med att fira min 50 års dag flera gånger och det känns riktigt bra, känner mig inte så gammal än...

Nu lite tankar kring min träning, har tränat på en hel del nu men mest kondition nu under vår/sommaren. Så det blir gymmet mer sen till hösten när det blir mörkt och kallt, försöker åka in så fort jag får till det med tiden men det är så mycket man vill hinna med när det är sommar och semester. När jag löptränar nu så kör jag som minst 8 km och som längst 15 km (som det ser ut nu) och det känns riktigt bra. Har verkligen börjat få lite kondis och jag känner som oftast att jag blir mer pigg ju längre jag kommer in i löppasset. Ligger i snitt ca 5:40-6:20 min/km och det känns ok (just nu). Blir att träna lite mer intervaller framöver så jag blir ännu mera stark i början av löpningen och kan hålla tempot bättre. Styrketräningen ska jag försöka få till lite mer av så fort jag har börjat jobba igen, blir lättare att åka till Actic direkt efter jobbet, när man ändå är i stan. Ska nog fortsätta träna ca 5 dagar i veckan, och då varierar jag kondition med styrka. Måste bli lite bättre med att ha koll på kosten, är så svårt tycker jag... Äter nog ibland för lite, och även fel mat. Ska nog ha mer protein och även kolhydrater när jag har löpningen. Svårt är det att få detta rätt, har ni tips så kom gärna med dem. 

Nästa utmaning i form av träning är snart, och då ska jag cykla cykelvasan 45 km, vet inte riktigt vad jag har gett mig in på men jag ska försöka klara av detta. Orkar det nog rent konditionsmässigt, men är lite rädd hur ryggen ska klara av det. Vi får se hur det går, som tur är ska även min mor cykla så vi får peppa varandra.

Slutar nu detta blogginlägg och skriver igen efter att jag, Janne och Erik har varit i Vemdalen och Svenstavik. Vi tänkte ta en sväng med husvagnen för att vandra lite och på söndag är det utställning igen för Lazze i Svenstavik.

Skickar även med en liten bild på mig från kalaset vid sommarstugan😀. Kommer lägga in fler bilder under fliken fotoalbum, så gärna in dit och titta. Foto: Malin Edvardsson Blom

Kram på er❤