Bozze

1. jun, 2017

Börjar bli en riktigt fin kille min lilla spillevink.

27. mar, 2017

Nu har min lilla junior blivit 9 månader och 30,5 kg tung. Vi har gått lite jaktlydnad steg 1 för Sara Wester och jag tycker att han har lätt för att lära sig nya saker. Målet är för detta år att fortsätta jobba med jaktlydnaden och bygga på med apporteringen när han tycker mycket om att bära. Vi (Janne) kommer att gå en viltspårs kurs med Bozze under maj månad och förhoppningsvis hinner vi även med ett anlagsprov under 2017 om han känns redo för detta.

Vi har inte varit på så många utställningar än med Bozze när jag tyckt att han har varit redo för detta än utan behöver tid att växa i sin kropp, men nu i april åker vi på en inofficiell utställning i Ludvika för att visa honom och få en liten bedömning hur han är som junior😀. Gillar verkligen denna goa fina kille med mycket❤.

13. dec, 2016

Tiden går nu fort och lilla Bozze har hunnit att bli 5 ½ månad och väger nu 24 kg. Han är en allt en riktigt litet charmtroll med mycket bus men även en myskille❤

Bozze har nu snart gått klart sin valpkurs med husse, och de har gått för Marie Larsson och hennes MedMarie. Det har gått riktigt bra tror jag, har endast varit med en gång och har faktiskt låtit dem få ha den egentiden utan mattes och hennes idéer🙂. Det jag har sett hemma är att inkallningen måste vi träna lite mer för den ska sitta oavsett vad som händer runt omkring, har känt ibland att det ska kollas lite väl länge innan han kommer tillbaka in när vi är ex i skog och mark.

Mina planer för Bozze under nästa år är att han ska gå någon slags fortsättning av valpkursen alternativt en jaktlydnadskurs, beror lite på vad det finns utbud från Work in team eller SSRK är det inget pågång så får vi gå en kurs till för MedMarie.

Det som är på gång är i alla fall:

19/2 Kursdag i avlämningar för nybörjare (teori+praktik) heldag

8/4 Utställning i Ludvika med team Thor och Zune

6/5 Utställning Lidköping med team Thor och Zune

8/7 Utställning i Alfta med team Thor och Zune

Önskar även att vi hinner med en viltspårkurs under våren 2017, och förhoppningsvis ett anlagsprov under vår eller hösten (får se hur mogen han är för det längre fram).

Hösten ska vi jobba med apporteringen så jag hoppas att även Bozze tycker att det är lika roligt som Zune och jobba med att få hämta in dummysar mm.

Skriver lite mer här när jag har koll på de kurser som kommer ut nu snart hoppas jag:)

Kram

 

21. sep, 2016

Nu har mitt lilla bus varit hos oss en hel månad och vi tycker så mycket om denna kille. Är mycket go i honom och är väldigt matglad. Har lagt några korvspår till honom på gården och det går fort🤪, det är ju mat det handlar om och det är viktigt för Bozze... Ska nog lägga någon dag denna vecka ett korvspår i skogen så vi kommer från gården så han får även andra lukter och se hur det fungerar då.

Just nu är det nästan bara ben och öron på Bozze, han växer så det knakar så vi går inte så långt utan det är små promenader till sjön och endast bus med Zune. Han får hela två dl mat / tillfälle och han får fortfarande 4 gånger mitt lilla matvrak. Han är då inte överviktig utan mer tvärtom när all energi går åt att växa, känns det som. Vi har avmaskat honom vid två tillfällen och det har nog varit bra när han äter allt och lite till. Vi var och vägde honom för en vecka sedan och då vägde han 12 kg så det går fort nu.

Ska bli kul att se när det börjar valpkursen hur det går som Janne ska gå med honom. Blir en del korttagning då:)

31. aug, 2016

Då har Bozze snart varit hos oss i två veckor och tiden går verkligen fort, jag var in och vägde honom igår vid Vettris och han har nu en matchvikt på 10 kg. Passade även på att köpa avmaskningsmedel av märket Banminth vet 2,2 % och ska ge honom de nu på fredag. Bozze är ett riktigt matvrak äter nog allt från sin egna mat, och gomat från vårt matbord till jord och gräs mm ute, det gäller att passa honom lite ute så han inte får i sig något som är giftigt när han verkligen är i stadiet smaka på allt😲.  Tycker verkligen om denna gokille är ett riktigt bus, försöker mig på att kolla vad han har för mentalitet men det är lite olika än från dag till dag. Men han är väldigt pigg och positiv. Jobbar en del med visselpipan och då är det inkallning som är viktig, och det går riktigt bra. Det är faktiskt första gången som jag jobbar så med pipa på en gång jag har ju velat ha kommandot hit först, men man kan ju prova lite nytt ibland. 

Vi har nu även anmält oss till valpkurs, och hoppas att MedMarie startar en i oktober, får se om det blir jag eller Janne som går den. Hade ju varit kul om Janne tog denna kurs, ska försöka mig övertala honom till detta🙂.